Filozofija/Psihologija

Ehm,pa molim vas..Koliko gluposti covek moze procitati,to je neverovatno..
Previse statistike?Psihologija,u Beogradu bar-gde ja studiram,veliki akcenat stavlja na eksperimentalnu psigologiju(metodologiju,opazanje,statistiku),sto je,svakom ko nije laik,potpuno logicno,i primarno.A,svima ostalima kojima nije,nazalost,ne mogu argumentovati,posto bi mi trebalo puno vremena.
A psiholozima je statistika jaaaako korisna stvar,mozda i jedna od najkorisnijih..Zato,molim vas..
Ja verujem da su ljudi koji su razocarani u psihologiju zapravo oni koji nisu bili ni upoznati sa ovom naukom pre nego sto su je upisali.Wau,psihologija,sto to zvuci lepo,ajd' da upisem...-nekako tako..
Daleko od toga da sami studiji nemaju manu,naprotiv,one dakako postoje,al' koji to fakultet,i koja to nauka nemaju mane?
Sto se filozofije tice,ne bih mogla reci nista objektivno,pa,kako ne bih bila previse bezobrazna,ljude i smer ne bih komentarisala..Ostavljam onima koji to najbolje znaju,koji to studiraju..Moje misljenje bi delovalo previse subjektivno,a kako nisam upoznata..
Odluci sama.Ne mogu tebi 2-3 coveka ,koja ni ne poznajes licno,pomoci.Sve sto procitas su nasa subjektivna misljenja.Nekome je psihologija uzasna,preteska,prelaka,glupa,dosadna,a meni je jedina stvar kojom zelim da se bavim.Opet subjektiva.

Mislim da treba dobro da razmislis....I ja sam htela da upisem psihologiju,ali sam se predomislila iz dva razloga:tesko je upisati i ne mozes biti siguran da li ces uspeti koliko god se spremao(ja nisam osoba koja rizikuje),a druga stvar je to sto nakon fakulteta,veoma ces tesko naci posao,bar ja tako vidim u mojoj okolini sta se dogadja,mada,ako znas da se snadjes i imas neku vezu,onda je sve lako...

Poslednja izmena:
Mislim da treba dobro da razmislis....I ja sam htela da upisem psihologiju,ali sam se predomislila iz dva razloga:tesko je upisati i ne mozes biti siguran da li ces uspeti koliko god se spremao(ja nisam osoba koja rizikuje),a druga stvar je to sto nakon fakulteta,veoma ces tesko naci posao,bar ja tako vidim u mojoj okolini sta se dogadja,mada,ako znas da se snadjes i imas neku vezu,onda je sve lako...

1)Psihologiju ce upisati onaj ko ima dovoljan broj poena za to i ko uradi dobro prijemni. Interesovanje jeste veliko ali na taj faks ne upadaju samo oni sa 40 poena koliko se ja secam. Da bio neko pristupio prijemnom (pod uslovom da ima ovo prethodno sto sam rekao), trebalo bi da bude siguran u svoje sposobnosti, samouveren, da zna koje su mu mogucnosti, a ne da odustane pre vremena...

2) Sa kojim fakultetom ces danas u nasoj zemlji lako naci posao? Ukoliko si spremna da se celog zivota bavis necim sto te ne ispunjava u zamenu za dobru platu...onda mozda ti treba da razmislis jos jednom...

Ehm,pa molim vas..Koliko gluposti covek moze procitati,to je neverovatno..
Previse statistike?Psihologija,u Beogradu bar-gde ja studiram,veliki akcenat stavlja na eksperimentalnu psigologiju(metodologiju,opazanje,statistiku),sto je,svakom ko nije laik,potpuno logicno,i primarno.A,svima ostalima kojima nije,nazalost,ne mogu argumentovati,posto bi mi trebalo puno vremena.
A psiholozima je statistika jaaaako korisna stvar,mozda i jedna od najkorisnijih..Zato,molim vas..
Ja verujem da su ljudi koji su razocarani u psihologiju zapravo oni koji nisu bili ni upoznati sa ovom naukom pre nego sto su je upisali.Wau,psihologija,sto to zvuci lepo,ajd' da upisem...-nekako tako..
Daleko od toga da sami studiji nemaju manu,naprotiv,one dakako postoje,al' koji to fakultet,i koja to nauka nemaju mane?
Sto se filozofije tice,ne bih mogla reci nista objektivno,pa,kako ne bih bila previse bezobrazna,ljude i smer ne bih komentarisala..Ostavljam onima koji to najbolje znaju,koji to studiraju..Moje misljenje bi delovalo previse subjektivno,a kako nisam upoznata..
Odluci sama.Ne mogu tebi 2-3 coveka ,koja ni ne poznajes licno,pomoci.Sve sto procitas su nasa subjektivna misljenja.Nekome je psihologija uzasna,preteska,prelaka,glupa,dosadna,a meni je jedina stvar kojom zelim da se bavim.Opet subjektiva.

Ja takodje razmisljam o psihologiji,i znam da vlada veliko interesovanje za ovaj fakultet.Pa razmisljam da li je to neka zabluda o ovom fakultetu i da li sam ja u zabludi.Pa te iskreno molim da (ako zelis,mozes´)mi malo nesto kazes o psihologiji,da mi je priblizis.tipa sta se uci na fakultetu,sta se poslije radi sa zavrseninim faxom,kako si ti odlucila da upises i tako to.Svjesna sam da mi ljudi koji me ne poznaju puno pomoci,ali bar da nesto saznam(znam nesto,bila sam na sajtovima,ali ipak je ovo rijec nekog ko to studira)Unapred VEEEEEELIKO HVALA.
P.S.Moze i neko drugi.

1)Psihologiju ce upisati onaj ko ima dovoljan broj poena za to i ko uradi dobro prijemni. Interesovanje jeste veliko ali na taj faks ne upadaju samo oni sa 40 poena koliko se ja secam. Da bio neko pristupio prijemnom (pod uslovom da ima ovo prethodno sto sam rekao), trebalo bi da bude siguran u svoje sposobnosti, samouveren, da zna koje su mu mogucnosti, a ne da odustane pre vremena...

2) Sa kojim fakultetom ces danas u nasoj zemlji lako naci posao? Ukoliko si spremna da se celog zivota bavis necim sto te ne ispunjava u zamenu za dobru platu...onda mozda ti treba da razmislis jos jednom...

Znam da je tesko u nasoj zemlji naci posao ali postoje zanimanja koja su isplativija....Nisam ni mislila da treba da se upise nesto sto te ne zanima zbog dobre plate.Kad sam rekla da treba razmisliti,mislila sam da treba upoznati malo vise sebe i mozda otkriti da ti jos nesto lezi...

Cao svima ja se dvoumim izmedju fpn i psy..u svakom slucaju polagacu na oba mesta pa videcemo..dosta drugarica mi je upisalo psy i ne mislim da je toloko tesko upisati.poeni iz skole su bitni ali ne i presudni.ja cu imati 38 iz skole,ali sve zavisi koliko se spremimo i snadjemo na prijemnom.moramo biti sigurni u sebe da ne zaboravimo ono sto znamoz:lol:..ako jos nekog zanima psy neka pise.pozz

ne bih da budem subjektivna, ali ja bih da treba da biram, opet upisala psihologiju... Mi smo pričali u par navrata sa profesorima o zaposlenju, i psihologija nudi stvarno širok spektar poslova (nije to samo rad sa problematičnom decom i psihjatrijskim slučajevima), psiholozi se bave i marketingom, istraživanjima...a tu može da se uzme dobra para... :) A što se tiče veze psihologije i filozofije... Ja tu za sada ne vidim neku veliku povezanost (doduše, tek sam prva godina). Psihologija mi se čini nekako objektivnijom, 'opipljivom', i ima dosta sličnosti sa prirodnim naukama (barem u 1. godini, za ostale ne znam).., Jedino što se tako mnogo uči o mozgu...da čovek poludi...Ali nema spekulacije, sve je realno, ili kao što sam napomenula 'opipljivo' ;)

Gde je postavljac ove teme:)
Imam slicnu "dilemu " kao ona..s tim da ja svoje studije filozofije privodim kraju ( jos par ispita) pa razmisljam o master studijama iz psihologije:)

E ew0 ga p0stawljacx teme. Glaw0m i brad0m.. M0ram priznati da se 0d tada mn0ge stwari pr0menile.
Tak0 da na kraju idem na.... S0tzi0l0giju xDDD
Gle ja sam bi0 na republicxk0m iz psih0l0gije, i na kraju, znacxi dan pred taj test, sam se raz0cxara0 u nju. Ne znam sxt0 sam wisxe ucxi0 t0, swe mi se manje swidjal0. Ak h0tjesx m0zxem0 da p0pricxam0 0 0w0me prek0 msn-a ili pak uzxiw0. Pitaj nesxt0 j0sx 0wde ak0 te intersuje.
Ja ne swratjam cxest0 ali tju gledati da budem 0wihd ana
ew0 ti m0j msn
lightning-fury@hotmail.com
Inacxe za master ti treba waljda da radisx neku razliku predmeta, k0lik0 sam skapira0 ^^

Ja sam ove godine prijavila na psihologiju..i da ti kazem,testovi su bili teski..tesko je u upati,ali moje mislyenje da je bobra stvar,ako je volis...posle 4god. izaberes koju oblast bi zelela da radis npr.klinicka psihologija.Mozda su i sledece godine probati,al mozda nesto drugo.Mnogi posto je tesko upati,prijavjuju na pedagogiju,i tamo upadnu,pa posle godinu dana se prebce na psihologiju..

Ako gledas da imas posao tesko da ces i sa jednim i drugim naci. Psihologa uvek treba vishe, za filozofiju sam na ovom forumu procitao da `od nje nema leba` , mada uvek mozes sa filozofijom u kulturne ustanove, da budes voditeljka.

Back