irmica_1988
Zainteresovan član
- Poruka
- 147
da samo engleski. pa nema tu podeljenih misljenja, to tako pise u informatoru. tako je kako je. na kraju krajeva, pogledajte informator, pa cete videti.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Kako to misliš, arapski I engelski?
Možeš upisati arapski a engleski uzeti kao drugi strani, ili na drugoj godini upisati uporedne studije.
Što se tiče jezika - ti kao bolonjac možeš da uzmeš koliko god jezika (kao drugih stranih) hoćeš, kad god hoćeš, ali dok se uklapaju u šemu od 60 bodova godišnje. (Imaćeš nešto bodova koje treba popuniti izbornim predmetima, koji mogu da budu teorija književnosti, uvod u opštu lingvistiku, estetika, filozofija, kulturologija, komunikologija, bilo koji jezik, ili bilo koji predmet s drugih katedara koji ima status izbornosti.)
Ne.
Jezika kao drugih stranih možeš uzeti gomilu.
To su jezici koji se uče 2 godine i idu do nivoa B2.
Ne razmišljaj u pravcu - ''ako ne upadnem na engleski''. Lepo sedi i radi. Vremena je dovoljno da se dobro spremiš.
Ako ipak ne upadneš, mesta obično bude na opštoj lingvistici, bibliotekarstvu i informatici, češkom, poljskom, albanskom, rumunskom, mađarskom i sl. Ako dođeš do te situacije, razmisli šta ti se od ovoga sviđa i da li vidiš sebe na nekom od tih smerova. Ako ne - nije strašno ni pauzirati godinu. Mada, zaista nema potrebe za razbijanjem glave oko toga jer, ponavljam, ima dosta vremena da spremiš prijemni i razvališ.
Ja studiram opštu lingvistiku i skandinavistiku.
PS Pošto ćeš polagati i srpski, nije zgorega znati da se ne kaže ''Confused High School Girl bi stvarno trebala da sprema prijemni'', nego ''CHSG bi stvarno trebalo da sprema prijemni''.
PPS idi na forum fakulteta, prošvrljaj, pitaj brucoše anglistike kako je njima bilo prošle godine, pitaj studente šta god te zanima.
Stvarno cu pokusati da pocnem. Za sada sam pocela da radim testove,uradila sam ih gomilu,pa sta mi zaskripi,ja to pogledam...

Meni je jako lepo i zanimljivo i zahvalno za učenje, jer je predmet proučavanja - svuda. Druga sam godina.
). Ako uspeš da nabaviš testove za takmičenje - super, zato što je prijemni za nijansu lakši (tako bar kažu moje kolege, ja prijemni nisam polagala).
ogledah izpite za sve 4 godine za engleski,kako je moguce da u cetvrtoj godini ima 27 ispita?!

, javim se za par dana - sad sam u frci oko ispita