Filoloska gimnazija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
abho:
Evo i da se ja ukljucim u pricu.Zavrsio sam klasicne jezike .Kada sam se ja upisivao, klasicne jezike
su upisivali uglavnom oni koji su mislili da nece moci da upisu neki drugi smer,+ jos par zaludjenika.Sto se nastavnika tice, uglavnom
su sve sami smradovi.Kada se samo setim Juricke,Vladimire, i naravno Milenkovica sa kojim sam bio na ratnoj stazi.Sto se tice djaka
sve sami streberi, izuzev par izuzetaka.Imali smo par samoubistava za vreme skolovanja.Drugarica je to pokusala sa pilulama,jednoj je to poslo za rukom -skok kroz prozor, a jedan momak je to takodje uradio ali na jedan elegantan nacin -metak u glavu
iz ocevog pistolja.To bi bilo oko onoga sto bi se moglo nazvati filoloski deo pakla.Sto se tice vedrijih stvari neki nastavnici su bili prilicno
koloritni,Kundacina, a Naumovic je znao da dolazi pijan na casove i da se rasplace u sred casa.Casovi su se stalno gubili.U starijim godinama stalno smo visili po kaficima u okolini.Kada je u pitanju grcka mitologija,svi su besomucno ucili gramatiku pa bi im big picture Anticke civilizacije bio uglavnom nepoznat.Na primer, bilo je Spemickinih pulena koji su znali manje o recimo, Sokratu nego neko sa ulice, ali su zato gramatiku sijali.Secam se da je bilo zgodnih devojaka,narocito jedna Nadja Djuric koje se i dan-danas ponekad setim,ali u svoje vreme nisam imao hrabrosti da bilo sta probam.
Sto se tice studija mislim da niko iz mog odeljenja nije nastavio sa klasicnim jezicima,mada ne mogu biti sto odsto siguran.Ja sam konkretno na Vojnoj Akademiji,a Filoloske se setim uglavnom kad malo popijem, pustim Dire Straits i uzmem da cistim licno naoruzanje 8)
mislim da ova 'pricica' ipak pripada proslosti...i poprilicno je :(

Moon Child:
joj to je bas bezveze sve zenske :( al dobro prezivece se:)bilo bi lepo da je pored masinska/gradjevinska :))heheh
a npr ako sam u skoli ucila nemacki(od treceg) i engleski(od 5.) iz kog polazem prijemni?jer ja bih htela engleski.
99% cu biti vukovac...no dobro :roll: ..a kakvi su profani/drustvo?jel tesko?
HVALA TI PUNO! :wink:

Polazes prijemni iz engleskog.
Naravno,pri prijavljivanju za prijemni popunjavas listu zelja na koju mozes da stavis sve jezike sem ruskog i francuskog.Nemacki mozes,jer ti je bio drugi strani jezik u skoli.Prijemni,by the way kosta 500 din.

"Tesla" i "Matematicka" su blizu.

Sto se profana tice,zavisi ko ti zapadne.

PS.Courtney,zao mi je sto vam je zapala Vladimira,nama predaje ona druga-Tatjana Stevic.
Ko vam predaje knjizevnost?

Ja sam sada druga godina klasicnog smera i mogu ti reci da sam ja potpuno zadovoljna... Jeste da ima malo decaka, ali kao sto su ti vec rekli, Matematicka i Tesla su blizu... A sto kazu da su neki profesori kreteni, na to ne obracaj paznju, takvih profesora ima u svakoj skoli! Meni je sada Vladimira razredna i mozete misliti kako nam je bilo kada smo dosli 1. septembra i culi tu KOBNU vest, ali smo se sada vec navikli na nju! Ona bi samo da putuje i da ide u shopping... Ona je u toku godine stvarnu uzasna, ali na kraju zna da ispadne fer, tako da za to ne moras da brines! Ali je zato direktor pravi kreten :evil: Ma, uzivaj u zivotu... PEACE + VELIKI POZZ :D

asteria2:
Ja sam sada druga godina klasicnog smera i mogu ti reci da sam ja potpuno zadovoljna... Jeste da ima malo decaka, ali kao sto su ti vec rekli, Matematicka i Tesla su blizu... A sto kazu da su neki profesori kreteni, na to ne obracaj paznju, takvih profesora ima u svakoj skoli! Meni je sada Vladimira razredna i mozete misliti kako nam je bilo kada smo dosli 1. septembra i culi tu KOBNU vest, ali smo se sada vec navikli na nju! Ona bi samo da putuje i da ide u shopping... Ona je u toku godine stvarnu uzasna, ali na kraju zna da ispadne fer, tako da za to ne moras da brines! Ali je zato direktor pravi kreten :evil: Ma, uzivaj u zivotu... PEACE + VELIKI POZZ :D

Vladimira je na kraju godine FEEEEER?????!!!! Sta sam ja to propustila?! Ne znam, jedan decko je imao dve trojke i 4, i zakljucila mu je 5 (?!) dok smo ja i jos neke devojke imale dve petice i cetvorku i zakljucila nam je 4 (????!!!!!!). Eto, toliko je Vladimira FER!
Ali takvih idiota ima u svakoj skoli.

I ma koju skolu da upises, na kraju ces se kajati sto si bas nju upisao (u vecini slucajeva) tako da ti savetujem da se opustis pa kud puklo da puklo! :D

Kanizsa84:
asteria2:

Vladimira je na kraju godine FEEEEER?????!!!! Sta sam ja to propustila?! Ne znam, jedan decko je imao dve trojke i 4, i zakljucila mu je 5 (?!) dok smo ja i jos neke devojke imale dve petice i cetvorku i zakljucila nam je 4 (????!!!!!!). Eto, toliko je Vladimira FER!
Ali takvih idiota ima u svakoj skoli.

I ma koju skolu da upises, na kraju ces se kajati sto si bas nju upisao (u vecini slucajeva) tako da ti savetujem da se opustis pa kud puklo da puklo! :D
Ne znam kakva je tada bila, ali smo mi super prosli kod nje... Mislim, gotovo svi su imali vece ocene nego sto zasluzuju... :wink:
PEACE + POZZ Moon...

Courtney:
Pa,ovako...da li neko namerava da je upise,da li neko ide u nju,da li je neko zavrsio...? Cula sam da su pripreme za prijemni vec pocele :shock: ,pa mi treba neko ko ima tacne informacije :lol: I uopste- Sta mislite o toj skoli?
Ja sam sada 3. godina gimnazije a prvo sam ishla u filoloshku ( u Karlovcima) ali samo 1. godinu jer su neki profesori bilo debili ali da nije bilo njih DEFNINITIVNO bih ostala!
Prijemni je engleski i srpski ali ako zelish u filoloshku onda pochinji da se spremash odmah!
Ja sam prijemni koji je bio u maju 2005. pochela da se spremam u januaru, ja ti preporuchiujem da umesh privatne profesore za engleski i srpski a da se vidjash sa njima koliko ti je puta nedeljno potrebno!
Kupi testove za prijemni (imash u svakom zavodu) i kreni da obradjujesh sa njima!

gucci_novosadjanka:
Ja sam sada 3. godina gimnazije a prvo sam ishla u filoloshku ( u Karlovcima) ali samo 1. godinu jer su neki profesori bilo debili ali da nije bilo njih DEFNINITIVNO bih ostala!
Prijemni je engleski i srpski ali ako zelish u filoloshku onda pochinji da se spremash odmah!
Ja sam prijemni koji je bio u maju 2005. pochela da se spremam u januaru, ja ti preporuchiujem da umesh privatne profesore za engleski i srpski a da se vidjash sa njima koliko ti je puta nedeljno potrebno!
Kupi testove za prijemni (imash u svakom zavodu) i kreni da obradjujesh sa njima!
Bravo gucci veoma detaljno i lepo objašnjeno jedini problem je...
ZAKASNILA SI 4 GODINE!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back