Filmski klub - glasanje za komediju

• Začetnik teme Začetnik teme Fakje
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Gledamo ovu komediju

• 1) Klovn: The Movie

glasova: 0 0,0%
  • 2)Thoroughbreds

glasova: 2 100,0%

• Ukupno glasova
    2
  • Anketa je zatvorena .

Fakje

Primećen član
Poruka
854
Dakle, cenjeni članovi foruma izglasali su horor film 1408 za gledanje u prvoj nedelji FKK-a (Filmski Klub Krstarica).

Imate sedam dana, znači, do srede 10. oktobra, da film pogledate i prokomentarišete u ovoj temi. Najbolje je, ukoliko vam obaveze dozvoljavaju, da film pogledate što pre, kako bi u tih sedam dana stigla da se razvije diskusija o filmu. Možete ostaviti utiske i ako ste film već ranije pogledali.

Sledeće nedelje, glasaćemo za naredni film koji ćemo gledati. Prijatno gledanje!

Линк ка првој затвореној теми.
https://forum.krstarica.com/threads/filmski-klub.936380/page-4

Poslednja izmena od moderatora:
Атмосфера у филму ми се свиђа и солидна улога главног глумца.
Не свиђа ми се идеја ,прежвакано више пута по филмовима.
За мој укус могао је бити страшнији за један хорор иначе гледљив филм и занимљива екранизација Кингове приче.

Možemo i da otvorimo novu temu za svaki pojedinačni film, a i za glasanje svake nedelje. Može da postoji i posebna tema sa linkovima ka svim dotadašnjim diskusijama. Samo predlog, meni je u suštini svejedno.

Čekamo utiske Sv. Benedikt o 1408 :lol:
Meni bi tk bilo previse
Jer bi se natpravale poluprazne teme
Mozda je i ok za komentarisanje filma
Ali za glasanje bi mlzda bilo cak i previse, jer bi vrv bile prazne teme, pa mi to malo bezveze

За мој укус могао је бити страшнији за један хорор иначе гледљив филм и занимљива екранизација Кингове приче.
Kazu da je dosta nerazuman
I da treba da se pomucis kako bi sve povezao u celinu
Jel tacno to ?

Mozes li reci ko ima duple naloge?

Nije ovo strašan film nimalo praktično, može da ga odgleda i onaj ko se boji. 😁

Zanimljiv je film, jer će većina reći da je dobar jer ne može da se kaže da je loš. iako je prilično izlizana ideja u pitanju, mada mislim da će većina onih koji gotive žanr ipak videti neiskorišćen potencijal za koji se opet ne može reći ni da je skroz protraćen. Praktično je mejnstrim film, što ne mora biti loše uvek, i kapiram da je ovaj film dokaz toga.

Inače, od filma je mnogo zanimljivija priča kojom je Stiven King bio inspirisan, stvaran događaj koji se desio u hotelu Del Kolorado u San Dijegu, i događaji u ozloglašenom hotelu Cecil u LA-u. Pa ako ima skeptika kao što je Džon Kjuzak u filmu, neka pročačkaju pomenuto malo. 😄

Nije ovo strašan film nimalo praktično, može da ga odgleda i onaj ko se boji. 😁

Zanimljiv je film, jer će većina reći da je dobar jer ne može da se kaže da je loš. iako je prilično izlizana ideja u pitanju, mada mislim da će većina onih koji gotive žanr ipak videti neiskorišćen potencijal za koji se opet ne može reći ni je skroz protraćen. Praktično je mejnstrim film, što ne mora biti loše uvek, i kapiram da je ovaj film dokaz toga.

Inače, od filma je mnogo zanimljivija priča kojom je Stiven King bio inspirisan, stvaran događaj koji se desio u hotelu Del Kolorado u San Dijegu, i događaji u ozloglašenom hotelu Cecil u LA-u. Pa ako ima skeptika kao što je Džon Kjuzak u filmu, neka pročačkaju pomenuto malo. 😄
U vezi cega se vrti prica u filmu
Ako moze mali spojlerčić : )

Pogledao sam ovaj film sad ponovo, prvi put sam gledao otprilike kad se pojavio. Film je, po mom mišljenju, sasvim korektna zabava. Nije bilo nekakvih artističkih izleta, što kaže Aeneas, kao mainstream horor. Ima i humora, bez neke naročite jezovitosti, može se reći čak da je film "lepršav". Takva je i režija/ vizualnost (stylish pokreti kamere, montaža... što ne bi bilo primereno hororu koji želi da kreira naročito jezovitu ili sablasnu atmosferu). Može se pomenuti i svetla paleta boja korišćena za scene u Kaliforniji, koja čini film vedrijim.

Glavna zamerka mi je što nisam osećao da je junak bio u nekoj ozbiljnoj opasnosti u sobi 1408, sem u par navrata. Zna se da su sva dešavanja u sobi samo u njegovoj glavi i da je jedina prava opasnost u tome da će on možda da izvrši samoubistvo. Nisam osetio tenziju.

Sa stanovišta tema kojima film barata - nije me pogodio, verovatno jer nemam decu pa se nisam identifikovao sa mukom glavnog junaka. Pretpostavljam da će gledaocima sa decom film biti emotivno znatno intenzivniji.

Džon Kjuzak je odlično izneo ulogu. Njegov casting je pun pogodak i veliki plus za ovaj film. Sem Džekson - takođe super,
i film sadrži njegovu legendarnu rečenicu koju pamtim još od prvog gledanja: "It's an evil f u c k i n g room!" Bolja rečenica od znatno poznatije njegove: "Mothafuckin snakes on a mothafuckin plane!"

Nakon gledanja, pročitao sam koji su sve krajevi filma snimljeni. Najgori je svakako onaj koji je bio deo filma tokom bioskopskog prikazivanja, tj. onaj u kom Džon Kjuzak preživi dešavanja. Uvek je efektnije kada, nakon što se pokaje, protagonista mora da se žrtvuje kao deo svog iskupljenja. Druga dva kraja zato lepše zaokružuju priču.

Sve u svemu, fina zabava, zanatski skladna i kompetentna, neobično lepršavo za jedan horor.

Sve se slažem.

Džon Kjuzak bukvalno ima vajb nekog skeptika inače, stvarno je bio kao stvoren za ulogu u ovakvoj formi filma kakav je uspeo.
Mada se ja sećam kada sam prvi put gledao film da sam pomislio isto tako kako ne može biti film biti nešto strašan jer upravo on glumi, s obzirom da mi Kjuzak nije glumac koji će da projektuje neku stravu. 😁

Ali vrlo zanimljivo što je film jako dobro prošao kod kritičara, koji u ovom žanru obično umeju na keca da dočekaju na nož.
A u ovom slučaju su kritike išle od "jedna od najboljih adaptacija Stivena Kinga", pa sve do "najbolji horor film godine" i "osveženje u žanru"...

Za jedan prilično mejnstrim pristup prilično naklonjenji utisci, mada je i kod publike jako dobar primljen.

Sve u svemu, nekako je prošao bolje nego što zapravo jeste, i to na dopadljivost.

I recimo voleo bih da jednom vidim rimejk ovog filma baš, ali u "mračnijem" tonu.

Sve u svemu, nekako je prošao bolje nego što zapravo jeste, i to na dopadljivost.
Meni je upravo zbog te dopadljivosti bilo drago kad sam video koliko je lepo film zaradio. Tačne brojke su (samo da iskopiram)... $133 miliona, sa budžetom od $25 miliona, što je u ovom slučaju odličan odnos uloženog i zarađenog novca.

A za kritičare mogu da nagađam, da verovatno gledaju redovno svakakvo đubre, pa kad im stigne zanatski utegnut, a dopadljiv film, oni budu blagonakloni. Uz to su i pogledali već sve što vredi u globalnom svetu filma, pa ih dobar žanrovski uradak kao 1408 još više obraduje.

Back