- Poruka
- 6.173
šta je vama kič na filmu, tj. koji su to filmovi?
filmovi koji pretenduju da budu umetniki a koji to nisu? kič estetika na filmu?
filmovi koji pretenduju da budu umetniki a koji to nisu? kič estetika na filmu?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
tarantino, aronofski, slumdog millionaire, sindlerova lista
itd
to me je zanimalo
A ZAŠTO???
![]()
umetnicaranje najgore vrste.
pogotovu aronofski.
the fountain je jedno od najvecih kich smeca koje je ovaj svet video. rekvijem za snove je bliska srebrna medalja.
tripuje se da je popio svu pamet ovog sveta a ustvari je michael bay umetnickog filma.
eh ti silni simboli. eh te metafore. eh teskobo zivotna. eh isprepletane price. sta bih ja bez njih.
da, zaboravio sam i (sv)injaritua, kad smo vec kod paralelne montaze. koliko samo patim za tim uzasnim tipskim likovima koji su svi do jednog u problemu. uzasnog li sveta u kom zivimo, srce mi se cepa. nije dovoljno? ajde da jos malo s*ebemo svakog od likova. dodaj im teret, dodaj. da placu ljudi.
kad se priča o tim filmovima koji pretenduju da budu umetnički, nekako je opšte mesto postalo da se pomene Šindlerova lista...
neko će reći da je to možda u novije vreme i Haneke.. Meni se lično Ljubav svidela, ali da ima malo prosera pri kraju, ima. Poslednja scena je itekako suvišna.
Matijašević će reći Stoker![]()
-Ne bih rekao da je Stoker kič, Stoker je film sa solidnom osnovnom idejom, nesvakidašnjom, retkom na današnjem filmu, psihološka strana dominantna.Ali je realizacija loša.
-A propo teme, za mene su kičasti svi naši filmovi koji se naime bave problemom društva na jedan vrlo sirov način, sa nezainteresovanošću da razrade problem, da saznaju više o temi koju eksploatišu.
-Terminator prvi deo, ja ne razumem koja je vrednost tog filma, al' ajde. Tek sada kada je proteklo određeno vreme od gledanja istog, vidim da je precenjen žestoko.
-Dragojević.
-Mnogo toga, nmg da se setim, ne radi mi zakmo.
Secam se da mi je jedna posebna nelogicnost jos kad sam gledao kao klinac pala u oci.
Ovaj sto je poslat iz proslosti, poslao ga je Sarin sin, jer su bili najbolji ortaci i vrsnjaci. A on je u stvari kecao Saru i napravio njega. Sto ce reci da je sin znao da u proslost salje svog oca, tj. najboljeg drugara da mu kerebeci kevu. Tj. da nije poslao njega u proslost, ni njega ne bi bilo![]()
Ma film nije moj fah, SF je žanr kojem ne prilazim često, k'o što ne prilazim matoroj koprivi sa svojim prstima. Evo Moon mi pada na misao, kao dobra n.fantastika.
Pa dobro, Moon je vise psihodrama stavljena u SF okruzenje, ali veoma jaka. Sad vec zavisi i sta podrazumevamo pod SF. Recimo, ``Road`` im SF pozadinu, a takodje je snazna dramska prica pre svega, nema nikakvih specijalnih efekata. ``Ja sam legenda`` sa jacim efektima, a ipak fina prica. No, to su sve filmovi zasnovani na knjigama. Valjda se tu i uvidja razlika medju njima.