Filmske greske

Zato je bolje da se fokusiramo na domace filmove i serije, recimo.
Jer sto se stranih tice, sve je vidjeno i negde zabelezeno.

Recimo, ne znam da li je neko primetio da se Jezdimir Uskokovic (Dusan Pocek), Kokin stanodavac hipohondricni stanodavac u Boljem zivotu, kada se prvi put pojavio , uopste nije zvao Jezdimir Uskokovic :) Ne znam zasto, posle su mu promenili i ime i prezime :)
 
Sto se Boja na Kosovu tice moram da primetim da je taj filom sniman zna se u kakvim katastrofalnim finansijskim uslovima. Ali poenta filma nije bila da bude epski spektakl. Rec je o tome da je Simoviceva drama toliko genijalna da je Sotra to video, ali nije imao sredstava za pravu filmsku sagu. Tehnicki kvalitet tog filma je donekle u opoziciji s kvalitetom teksta. Ali svejedno, mislim da su neki glumci, narocito Lausevic i Brajovic tu ostvarili mozda i svoje najbolje uloge.
 
Meni dve ubedljivo najjace greske su u filmu "Boj na Kosovu".
1.Kada Vuk Brankovic pobegne u sumu,daleko u pozadini se moze videti raspadnuta skoljka belog "stojadina".2. Negde na pola bitke,takodje daleko u pozadini se moze videti kako prolazi crveni kamion "Coca Cola".

Inace film je prepun gresaka,pa imate i onog turcina sto gine 16-17 puta,sat na ruci srpskog viteza u krupnom planu i nekoliko aktera bitke (sa obe strane ) u farmerkama,trenerkama i patikama.

Haha,ovo nikada nisam izvalio ...:hahaha:
 
U filmu Kejt i Leopold,glavni junak na pocetku filma prisustvuje izgradnji bruklinskog mosta koji je zavrsen 1883.a kasnije u toku filma kada se probudi u buducnosti izjavljuje - "Sto se mene tice ti bi mogao da budes i Dzek Trbosek" ...Dzek Trbosek je krljao po Londonu 1888 godine ...

P.S. - ovo jeste strani film ali sam ovu gresku ja izvalio ...mislim nisam je procitao negde na netu ...
 
A zasto se vise ne pise u ovoj temi ...mene zanima da li u filmske greske spadaju samo "konkretne tehnicke greske" ili i neke nelogicnosti u toku radnje filma :) !?
Dobra je tema a zapala iza kreveta ...steta ! A kakvi su danasnji filmovi ,ovo bi trebala da je tema sa najvise postova :cool: !
 
U kultnoj Zikinoj dinastiji, Milan Todorovic se zove tako u svim delovima, sem u prvom...
U prvom delu (tj. to su jos uvek Lude godine), on se zove Milan Djordjevic...
To Se da ptimetiti u razgovoru sa direktorom. On mu kaze : "Druze Djordjevicu..."
 
Shutter island ...znam da to ne menja sustinski nista ,ali dosta smeta :confused: ! "Arbeit macht frei" ( "Rad oslobadja" ) je natpis koji je stajao na tabli na ulasku u Ausvic - toliko smo slusali o tome prethodne godine kad je tabla ukradena ...Martin Skorsiz ocigledno nije cuo nista pa je tokom filma tu tablu "preselio" na ulaz u logor Dahau ...veliki film - velika greska :rtfm: !
 
Cula sam da se u filmu Troja vidi avion... Al ja ga ne mogu naci...

brad-pitt-troya.jpg
:hahaha:


Evo jedne filmske greske,pa je onda film prepravljen :p

 
Za filmove ne znam ali se u meksičkoj seriji Alborada (radnja smeštena u XIX vek) u par scena videla flaša Koka-Kole (greška se toliko ponavljala da sumnjam da je to zato što im je ta firma bila sponzor), par puta su prikazali štekere u kućama a kad su se neka dvojica mačevala na livadi iza su se nazirale one soliterčine od po 50 spratova :lol:
 
Šta ti gledaš, crna komšijka... Dobro, to barem objašnjava tvoje podržavanje Tadića.

Shutter island ...znam da to ne menja sustinski nista ,ali dosta smeta :confused: ! "Arbeit macht frei" ( "Rad oslobadja" ) je natpis koji je stajao na tabli na ulasku u Ausvic - toliko smo slusali o tome prethodne godine kad je tabla ukradena ...Martin Skorsiz ocigledno nije cuo nista pa je tokom filma tu tablu "preselio" na ulaz u logor Dahau ...veliki film - velika greska :rtfm: !

''Arbeit macht frei'' je stajalo na ulazima više logora, uključujući i Dahau.
 
Šta ti gledaš, crna komšijka... Dobro, to barem objašnjava tvoje podržavanje Tadića.''Arbeit macht frei'' je stajalo na ulazima više logora, uključujući i Dahau.

Preformulisacu u tom slucaju ...u jednom Tedijevom flesbeku ,on se priseca ulaska u Dahau ,medjutim ,mi vidimo ulaznu kapiju logora Ausvic ! U pitanju je film Shutter Island ,koji je btw prepun gresaka i gafova !
 
E to je to ;) !

Jos jedna greska koju sam uocio u istom filmu ...prilikom ispitivanja jedne pacijentkinje ,jedan od marsala joj donosi casu vode ,medjutim u sceni se jasno vidi kako ona "napija" ali bez case :confused: ...vec u narednoj sceni spusta praznu casu na sto ...doduse ,mozda je to neka rediteljska fora g-dina Martina :) !
 

Back
Top