Retko kad je hrana izgledala toliko ukusno u domaćim filmovima i serijama kao u dve scene sa Vesnom Čipčić...
Prva u "Vrućem vetru" kada se Šurda i Vesna upoznaju u kafani dok je ona na dejtu sa Brankom Cvejićem,
druga sa jagnjećim glavama u "Tri karte za Holivud"...
Pa se nešto mislim da, ako jednog dana onaj baja što je vodio "Kuvati srcem" odluči da napiše poseban broj svog
istoimenog časopisa posvećen samo kulinarstvu vezanom za srpsku kinematografiju, na naslovnici mora biti naša
voljena Čipčićka i niko drugi, jer većina ljudi bi verovatno čak glasala da su to dve najbolje scene u kojima se ikad
našla, tako da se njena pojava gotovo izvesno u narodu vezuje za dobar zalogaj.
I dok je sa glavudžama iz "Tri karte" koje se kusaju počevši od jezika sve jasno i delikatesno već na prvu loptu,
kod scene iz "Vrućeg vetra" mislim da nije ni trebalo da bude nikakav akcenat na samoj hrani, već isključivo na
halapljivosti i distanciranosti lika kog igra Cvejić...
Ima tu malo i njegove glume, mada je takav bio i u privatnom životu...za Oskara baš u slast jede i umače one
šnicle u đakonije sa stola... Meni odmah proradi apetit posle te scene, tj. kad vidim Cveju kako jede one snicle
sa sve majonezom

I, koliko god ples sa Vesnom bio muški san snova u to vreme, objektivno mislim da je Cveja bio u pravu kada je
želeo da prvo zguta večeru pre no što se ohladi, umesto da odmah zaigra s pratiljom uz muziku... Jer, javna je
tajna bila da su, dok su snimali "Vruć Vetar", glumci bili stalno gladni, jer u budzet greškom nije ukalkulisan
obrok, pa su se snalazili kako su znali i umeli...Tako da ostaje pitanje koliko Cveja glumi u toj sceni i da li je
Vesnin pogled bio odistinski...
I još jedno pitanje ostaje, a to je da li je baš morala biti toliko nestrpljiva i baciti se u ruke prvom šarmantnom dugajliji
koji je naišao i bacio foricu o poznavanju grčkih običaja, pa makar taj čovek bio i sam Borivoje Šurdilović.
Taško Načić kao Pera Mitić koji izeda šampite u filmu "Davitelj protiv davitelja" treba da stoji uramljen u svakoj
poslastičarnici koja drži do sebe.
Šta da kažem? Teško mi je i da gledam u ovu fotku, jer obožavam i krempite i šampite, kamoli da komentarišem
ovu scenu... A ne može, a da se ne spomene na ovoj temi...
Pravda za i Branka Cvejića, za nezasluženi tretman koji je dobio od Vesne je otprilike jedina stvar koja se ovoj
dami može zameriti, sve drugo je super i takav učinak joj želimo i u nastavku, uz najlepše željeza 70 godinica
koje gura...
Stići će valjda i ta naslovnica časopisa...

Poslednja izmena: