blue2x
Domaćin
- Poruka
- 3.223
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ово Бобе може да буде врло занимљива тема
Плави 2 x мој пост је требало да буде одговор теби.
Ево два насумична примера онога о чему сам говорио
Прва је фото снимање сцене а друга оно што с зове радна фотографија
![]()
![]()
Plavi, da li te je Tarkovski doveo do ideje za temu?![]()
Чекајте мало, када говоримо о филмског фотографији говоримо о сниматељима - директорима фотографије, а не о редитељима.
Није Тарковски снимао своје филмове а снимали су их сниматељи.
Тако је ИВАНОВО ДЕТИЊСТВО , АНДРЕЈ РУБЉОВ И СТАЛКЕР сниматељски рад Вадима Ивановича Јусова са којим је Тарковски годинама радио.Он је визуелизовао идеју Тарковског.
Moja greska, lose sam se izrazio, poenta je da je fotografija u njegovim filmovima jedna od boljih uopste, nisam znao ko mu je radio, a ne bi mi bilo cudno i da je bila njegova zasluga licno...
Филм је колективно уметничко дело. Шеф параде је редитељ , али из њега стоји тим појединачни мајстора заната који најбоље могу даостваре његову замисао. Зато се главни сарадници увек стављају у најавну шпицу филма, пошто публика обично почне да излази када крене одјавна шпица.
Ali se obicno u autorskom kontekstu pominje samo reditelj, npr. "film Andreja Tarkovskog"...
Чекајте мало, када говоримо о филмског фотографији говоримо о сниматељима - директорима фотографије, а не о редитељима.
Није Тарковски снимао своје филмове а снимали су их сниматељи.
Тако је ИВАНОВО ДЕТИЊСТВО , АНДРЕЈ РУБЉОВ И СТАЛКЕР сниматељски рад Вадима Ивановича Јусова са којим је Тарковски годинама радио.Он је визуелизовао идеју Тарковског.
Ja sam razumela da je tema o fotografiji u filmivima.
Као што рекох, редитељ је шеф параде, али гомила других, такође аутра стоји иза филам- сценариста, дирктор фотографије, костимограф, мкомпозитор музике, маскер,сценограф,итд. То су она занимања за које као дела добијају награде укључујући и Оскара.