Filmska deca

gost 243178

Veoma poznat
Poruka
12.084
Tema je: filmovi u kojima glavnu, ili jednu od glavnih uloga igra dete ili deca, može i tinejdžeri (ali tih filmova ima mnogo), i šta vi mislite o tim likovoma, da li vam se sviđaju, da li vam se sviđa kako koriste lik deteta u priči, da li su uradili nešto zanimljivo sa tim likom. Preporučite neki dobar dečiji ili tinejdžerski lik.

Poslednja izmena:
Četristo udaraca

Scene-from-The-400-Blows--001.jpg

Antoan Doanel je lep lik, možda najčuvenije filmsko dete. Roditelji su ga zapostavili, pa počne da beži iz škole, puši, a onda i ukrade. Mali glumac je odličan, nosi ceo film i to uopšte nije problem, naprotiv.

Recimo Vozačka dozvola, Kori Hajm & Kori Feldman kao neobuzdani tinejdžeri....

Sećam se, bila je 91 ili 92, tek smo kupili Filipsov video rekorder... ja i sestra smo počeli da pravimo spisak filmova koje smo gledali & taj film je bio jedan od prvih.

Kori Hajm je važio za lepotana, krasio je naslovnice onih magazina čijih se imena ne sećam, da l Li Kuper ili tako nešto, morao bih da konsultujem sestru...

Kasnije je krenuo na peth od selfdistrakšn i riknuo od droge...

corey-haim.jpg

Strager Things je i bio inspiracija za temu. Nekako se pogodilo da sam zaredom gledala nekoliko serije u kojima su glavni junaci deca, pa sam shvatila koliko mogu da budu dobri likovi...

Gabrijela iz serije Turn Up Charlie - starmalo dete roditelja iz šoubiznisa, noćna mora za dadilje, istovremeno dete željno ljubavi pažnje.
+ Blago njoj, nova dadilja je Idris Elba :)

turnupcharlie3.jpg

Ovde mi se posebno svidja starija sestra koja mu dodje ko neki glas razuma :D
Sama epizoda i nije bas nesto najslavnije prosla, istina ima dosta boljih, ali meni je ok, gledljivo i simpaticno...
Klinka koja se lozi na Miley je bas lepo odigrala, jeste iritantna uloga, ali ona s obzirom na godine je super.

Ovaj klinac me isto odusevio

jojo.jpeg

Svi su preslatki, i on i simpatija tinejdzerka i sporedni lik, drugar bucko...
Sto se mene tice najbolji film od svih nominovanih za Oskara ove godine..
Mislim da je ovo bas pravi primer kako deca treba da iznesu uloge i prakticno ceo film koji je fenomenalan.

U pitanju je naravno Jojo Rabbit, ko ne zna :D

Paperhouse (1988.)
Jako upecatljiv deciji fantasy/horror film.
Jos uvek mi je prvi na listi decijih.
Devojcica je glavni lik, prozivljava razvod roditelja u pubertetu kroz intenzivne snove i drugi svet, u kojem je kreirala i decaka koji je uz nju... Dobra gluma, prica, za preporuku...
paperhouse

Tema je: filmovi u kojima glavnu, ili jednu od glavnih uloga igra dete ili deca, može i tinejdžeri (ali tih filmova ima mnogo), i šta vi mislite o tim likovoma, da li vam se sviđaju, da li vam se sviđa kako koriste lik deteta u priči, da li su uradili nešto zanimljivo sa tim likom. Preporučite neki dobar dečiji ili tinejdžerski lik.
Waterworld

Nezaboravni klinac iz Hunt for the Wilderpeople :heart: Fantastičan film zahvaljujući fantastičnom malom glumcu.

huntforthewilderpeople-dennison-disappointed.jpg

1268409_landscape.jpg

Pogledao sam film, buckasti je presimpatican, ovaj reditelj nesumnjivo zna da radi sa decom glumcima, nego znas gde sam se zeznuo, sto sam skinuo neki XviD snimak a ovde je akcenat na vizuelnom, pa u tom smislu sam ostao uskracen za pun uzitak u pejzazima, a uglavnom gledam filmove u 720 i 1080p, al dobro nema veze... Film je zabavan i dobar.. Hvala ti sto si ga ovde spomenula..

Back