Фидел Кастро поднео оставку

E sad bih odgovorio onom jednom biblijskom izrekom baš mi se
čini prikladna:

Ne možemo učiniti ništa dobra da zaslužimo put do raja (Titu 3:5)

Objasnio bih ovo prostom pričom :
"ubijat ću i činiti zlodjela, poslije ću se pokajati i napraviti par dobrih dijela i idem u raj"

E sad Kastro uvidio kako je vladao i sad pred smrt odlučio da se povuče i napravi neko
dobro djelo. E ne ide tako. Bog je dobar i pravedan i neće postupiti po strogim pravilima već po svojoj milosti i poznavanju duše čovječje.

Samo koliko Bog znači Kastru ne znam ili je ovo još jedna možda poslijednja
njegova politička smicalica.

čini prikladna:

"ubijat ću i činiti zlodjela, poslije ću se pokajati i napraviti par dobrih dijela i idem u raj"

E sad Kastro uvidio kako je vladao i sad pred smrt odlučio da se povuče i napravi neko
dobro djelo. E ne ide tako. Bog je dobar i pravedan i neće postupiti po strogim pravilima već po svojoj milosti i poznavanju duše čovječje.

Да не бих много трошио времена полемишући са Диканом,јер је друг из Хрватске све то лепо објаснио,прећи ћу на коментар Пориновог поста.

Кастро се сам повукао са положаја,што значи да све оне ваше анти-комунистичке приче о вечним владарима на положају падају у воду.Такозвани ''дикатор'' није сачекао смрт,да би га неко нови наследио.Ако то у крајњем случају буде био и Раул (76) његов брат,не верујем да ће бити на челу више од десет година,што значи да ће и њега опет наследити неко ко не припада породици Кастро.
Фидел не верује у Бога,јер је марксиста-лењиниста,али је добро познато да није гушио последњих 15 година деловање католичке цркве на Куби.Црква мора да остане одвојена од државе,а народу дати право да верује не повезујући ту своју веру са политиком.Мислим да су сви упознати са тим да је Папа пре десетак година долазио у посету Куби.

čini prikladna:

porin, kad već bibliju citiraš priča nije baš tako prosta. Ta "priča" je bila glavni pokretački razlog da Martin sa njegovim tezama kaže katolicizmu; ne. Rezultat je poznat.

Kastro jes bio i osta diktator al je u odnosu na Vatikan statistički zanemarljiv.

Crnjogorac, uvuci rogove, batice:cool:...Nijesu ti ovo katuni da s' dovikuješ po brda:shock:

822mikx.jpg

Back