Fiat u Kragujevcu uskoro počinje proizvodnju novog modela?

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
237.333
Državni vrh Srbije i predstavnici kompanije Stellantis najaviće 28. aprila da će se u kragujevačkoj fabrici proizvoditi novi model automobila.
Navodno je reč o automobilu na električni pogon, bez preciziranja o kom modelu se radi, ali pretpostavlja se da to može biti model "Fijat Panda".

Tog dana će zaposleni u kragujevačkoj fabrici dobiti uz zaradu i bonus efikasnosti od oko 10.000 dinara, preneo je portal.

Proteklih godina u medijima se mnogo puta nagađalo o proizvodnji novog modela automobila u Kragujevcu, ali nije bilo zvaničnih informacija.

Na portalu InfoKG navedeno je da su iz nekoliko izvora dobili informaciju da će se u Kragujevacu proizvoditi automobil na električni pogon.
https://www.021.rs/story/Info/Bizni...ro-pocinje-proizvodnju-novog-modela.html#comm

Hm, Panda je u principu mala i jeftina, ali je električni pogon skup. Napolju će to ići kako - tako, a u Srbiji ne znam baš.

Dakle ta Panda koju pominju trebalo bi da izgleda ovako:

1650450156044.png

https://www.carbuyer.co.uk/news/167566/new-2022-fiat-panda-to-be-brands-cheapest-model

Podseća me malo na Citroen C4 Cactus

Nije to opet tajna pa videćete pa ja ću i slično. Opet laže i nudi besplatnu radnu snagu i infrastrukturu o trošku poreskih obveznika. Cirkuzant.
Pa ako ce da proizvodi mecku lux S klase ili ovu novu e mecku , ja bih se i javio kao radnik, ako bude radnickog popusta 40% plus otplata na rate plate....
Kad radis sa takvim automobilima, minusa nema, makar ih sklapao tackastim zavarivanjem...

Prodavalo se to ovde ili ne, u inostranstvu svakako hoće. Mi smo samo jeftina radna snaga.
A giganti uveliko imaju fabrike kod nas i sve su pune radnika.
Radio sam godinu dana u Yazakiju (prave kablove i el. komponente za auta i kamione). Imaju preko 420 fabrika u svetu.
Sam posao uopšte nije loš, meni je čak i zanimljiv, problem je u lošim kolegama i liderima.

Cuvajmo mi nasa atmosferska vozila ,a oni neka prave usisivace i ves masine.
Pa vidi, kapiram koncept da se vozila prebacuju da rade na struju, to mi je razumljivo, ali kad ih vec prave, sto ne prave kola kao sto su e-golf, ili bmw trojka, koji izgledaju identicno kao i benzinske/dizel verzije, nikad ne bi rekao da su na struju kad ih vidis spolja. Umesto toga im useravaju dizajn, lice na kucne aparate....

Pa vidi, kapiram koncept da se vozila prebacuju da rade na struju, to mi je razumljivo, ali kad ih vec prave, sto ne prave kola kao sto su e-golf, ili bmw trojka, koji izgledaju identicno kao i benzinske/dizel verzije, nikad ne bi rekao da su na struju kad ih vidis spolja. Umesto toga im useravaju dizajn, lice na kucne aparate....
Razumem te ,ali meni nije to to ….hocu da cujem zvuk motora da osetim masinu a ne strujanje vazduha samo.

E Golf više ne postoji, ali recimo Citroen C4 isto izgleda i full na struju kao i obični.

Back