Fiat Punto Dynamic A/C?

• Začetnik teme Začetnik teme CINC
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Stvarno ne razumem što toliko pljujete po Puntu,kad se zna kolika mu je cena.

Zanimljivo je što svi želimo da imamo jako kvalitetan automobil sa dobrim performansama,a da ga platimo 7.000 EUR.Da to tako može,niko ne bi kupovao nov automobil skuplji od 7.000 EUR.

I banalno je uporedjivati ga sa Italijanskim Puntom,kad se zna da je njegova cena bila za 40% veća od Kragujevačkog.

Uvek je bilo,koliko para toliko muzike. :)

Lupetate bezveze. Pod broj jedan, "kao povoljno je a na kraju nije" - majstore, subvencionisani kredit ima kamatu od 4,5% bez ucesca, dok svi ostali brendovi spadaju u kamatnu stopu od najmanje 12,25% sto je na isti iznos kredita (npr 8500 eur) razlika od 25% u visini rate.
Dalje, te Astre, Focusi i slicno djubre iz EU 2004. u momentu kupovine imaju bar 150-200k na satu, plus su 95% njih lupani. Prosecan kupac neka napravi jos 100k za 5 godina i onda rezimirajte - na Astri, Focusima cete imati u tih 5 godina bar 1500 eur ulaganja (bar jednom vise recimo 4 gume, 1 veliki servis, set kvacila, diskovi, ploccice, akumulator, lezaj tocka i jedna ozbiljnija popravka od 500 eur sto je sasvim realno, a to sve u prvih 100k imate novo na novom autu) i izgubicete bar 2000 na samoj vrednosti vozila. Znaci realno gubis 3500 eur + 60 x 35 eur na razlici u kamati = 5600 eur... A za Punta cete posle 5 godina sigurno dobiti vise od 2500 eur.
Kidanje zivaca kod redovnog drkanja sa majstorima naucnicima za polovnjake necu ni da spominjem. Plus rizik kradenog vozila.

Ko voli nek izvoli. Razliku od ceni odrzavanja takodje nisam ni spominjao, kao ni garantni rok.

Pa lupetas i ti. Odes sa novim autom koji je pod garancijom i koji je presao 60 km u servis, i oni ti kazu dodji za 3 nedelje???? I to je tebi normalno? I da ga tako malo-malo teras u ovlasceni servis u kojem nemaju pojma, u kojem nisu umeli da poprave juga, keca, floridu, a kamoli punta, i da gubis zivce, da li to vredi 7.000 EUR + 4,5% kamate?
Punto je za ljude koji nemaju 7.000 EUR na gomili. Ko ima toliko na gomili kupice polovnjaka ili ce uci u kredit da uzme bolji novi auto, a ne KG punta. Jedino ako nije skroz poludeo. Kada god nam je ova drzava nesto kao povoljno davala, kostalo nas je kao Svetog Petra kajgana. Taj punt je cist politicki marketing i nista vise od toga.

Pa lupetas i ti. Odes sa novim autom koji je pod garancijom i koji je presao 60 km u servis, i oni ti kazu dodji za 3 nedelje???? I to je tebi normalno? I da ga tako malo-malo teras u ovlasceni servis u kojem nemaju pojma, u kojem nisu umeli da poprave juga, keca, floridu, a kamoli punta, i da gubis zivce, da li to vredi 7.000 EUR + 4,5% kamate?
Punto je za ljude koji nemaju 7.000 EUR na gomili. Ko ima toliko na gomili kupice polovnjaka ili ce uci u kredit da uzme bolji novi auto, a ne KG punta. Jedino ako nije skroz poludeo. Kada god nam je ova drzava nesto kao povoljno davala, kostalo nas je kao Svetog Petra kajgana. Taj punt je cist politicki marketing i nista vise od toga.

I ta priča je "reko drug od komšije, majke mi"... Ja sam recimo za godinu i 10 meseci prešao 58.000 sa tim istim Puntom i - ništa. Nije sjajan auto, daleko od toga, ali je svakako bolja solucija od sranja sa desnim volanima, američkim Focusima ili prerađenim vanovima. Pa kad počnu plivajući zamajci, kompjuteri i ostalo da riknjava, uhvatite se za glavu.

Dogodovstinu mi je ispricao moj izuzetno dobar drugar koji radi kao taksista i koga vidim najmanje jednom nedeljno na fudbalu ili u kafani. Tog coveka koji je kupio Punto znam iz vidjenja, ne druzim se s njim, nemam nikakvih dodirnih tacaka s njim, ne znaci mi nista u zivotu, poslednji put sam ga video pre mozda godinu dana. Moj drugar i vlasnik Punta se vidjaju svaki dan na taksi stanici vec godinama i nema razloga da vam ja sad ovde pricam pricu "reko drug od komsije, majke mi...". Nema veze, svako vozi ono sto mu se dopada i gotovo.

Ja smao pokusavam da ti kazem da ne gledas stvari crno belo. Ja recimo sada voyim Astru i nemam nikakvih problema, a imam poslovnog prijatelja koji ima 2 meseca stariju Astru iste boje, kome se digla farba na haubi i krovu i Opel mu nije priznao garanciju, koja usput kao traje 3 godine na lak. Covek vozi auto bar duplo manje od mene... i? To ne znaci da je opel krs, ali vidite da se desava.

Ja smao pokusavam da ti kazem da ne gledas stvari crno belo. Ja recimo sada voyim Astru i nemam nikakvih problema, a imam poslovnog prijatelja koji ima 2 meseca stariju Astru iste boje, kome se digla farba na haubi i krovu i Opel mu nije priznao garanciju, koja usput kao traje 3 godine na lak. Covek vozi auto bar duplo manje od mene... i? To ne znaci da je opel krs, ali vidite da se desava.

To znaci da nije bio dobar prema svalerki, pa je popio kociono ulje po haubi i krovu :lol: . Bez brige Ultra, shvatam sta hoces da kazes.

Prvi koji mi navede NOV auto za 100 e mesečno, bez učešća, obaveznog kasko osiguranja, žiranta, i rokom otplate od 7 godina ja ću da vratim odmah ovog punta koji mi stiže za neki dan.
Nema. Sve sam proveravao, raspitivao se i nema bolje za te pare. A taj što je otišao u ovlašćeni servis i rekli mu za 3 nedelje neka ide u drugi servis. Nema samo jedan ovlašćeni servis u Srbiji. Pošto vozim službenog jugića svaki mesec idem na servis u ovlašćeni servis koji servisira i punta i prijatelj koji radi tamo kaže da do sada nisu imali ni jednu reklamaciju i popravku osim kad su automobili lupani.
Ah da tvoj prijatelj je, Perin kum od pašenoga mu pričao...
Pa čitate li vi ponekad vesti?
Mercedes povukao seriju od xxxxxx vozila zbog kvara, Toyota povukla zbog greške, Honda, Ford pa i Fiat svako malo se pojavi neki problem ili greška. Savršenog automobila nema.
Ja vozim jugića koji sa bocom plina predje 450 km, kolega ne može 230 da nagura pa da ga gura 20. U servisu kažu sve je u redu i kod mene i kod njega prosto ne znaju šta je razlog da troši toliki plin a nigde ne curi.

v.

p.s. svaki mesec idem na redovan servis 10k... A o ručicama za otvaranje vrata neću ni da pričam promenio sam ih 14 do sada a auto ima oko godinu dana.

Jugo je imao budućnost da je realno koštao onoliko koliko i vredi a to je nekih 2000-2500 €. Ali jok najjeftiniji model je sedi i vozi koštao 4500. Pa i takvog su ga kupovali.
Punto nije ništa posebno mada je u odnosu na juga mercedes ali njega najviše prodaju povoljni uslovi i dobro poznata činjenica da je nov auto najbolji auto.

v.

Citaj malo bolje :rtfm: .

Ovo se nije odnosilo direktno na tebe već na sve one čuo sam od ovoga i onoga a taj je čuo od ovoga i onoga.
Svi su čuli da je jedan dva ili 20 punta imaju problem sa ovim ili onim a nisu čuli da je Honda pre nekih mesec dana najavila povlačenje skoro milion i po vozila koja imaju problema sa motorom i postoji bojazan da može doći do eksplozije.

v.

Back