Fiat punto..da ili ne??

Fiatima su najveca mana trapovi ,medju najgorima
Ja imam neobicno dobro iskustvo sa tim.Za 5 god. (Punto MK2 1.2 8v) zamenio sam dva silenbloka,a vozi se 90% po gradu (lezeci,ivicnjaci,neravan asfalt,rupe...).Covek koji ga je kupio,evo vec 2 god. takodje nema nekih problema.A ne mogu da kazem da je u Sapcu idelan afsalt,ima svega od navedenog,pogotovo sto na ulazu u parkin imamo rupu koju vec 7-8 godina svi zaboravljaju (putari),tako da u nju upadas kad ti je volan namotan do kraja...Valjda se pogodio takav.
Ali sam imao probleme sa strujom,to je jos jedna velika boljka Fiat-a.Crkne kompjuter,kad vozis dugo po pljusku pocne da stuca (iako sam izolovao sve sto postoji,i ocistio sve kontakte)...i jos sitnica.

Dizeli su problleaticni tj oni ih rasklimaju i to oni maratonci kod benzinaca se to ne oseti niti prelaze te km.... Secam se jednog 1,9 kog sam dobio u zamenu sa 350t km al taj zveco uz tika taka zvuk ventila, podizaca ventila tj puževa kako ih oni zovu a unutra sve gori prava novogodišnja atmosfera :).ali ide i dalje, ne predaje se Fiat .. Pa da poredimo.. sećam se i toyoti Yaris 1.4d koja sam isto dobijao u zamenu sa nekih 300-350k e to je već druga dimenzija uopšte se ne osete km sve radi a ništa ne gori ..ružno ali radi kako treba

Poslednja izmena:
Pa da jako dobro su uzuskane dugmići kvalitetni, struja odrađena kako, treba, šasija čvrsta nema preterane potrošnje delova .. Zna da pusti dihtung na glavi, troše malo i generalno prelaze jako puno km uz minimalna održavanja (lanac) .. Po meni je to najbolji motor u klasi..

Da, mada sam taj motor isto može da ide veoma dugo. Generalno je i Fiat veoma uspešan s dizelima. Uostalom, oni su prvi uveli common rail.
Jesu ali su i prodali licencu.. Nemam ja nista protiv fijatovih, motora ali imam protiv svega ostalog (osim dizajna) .. Italijani imaju tu tendenciju da ne rade stvari do kraja kao npr nemci ili japanci.. Uvek su tu neke iritirajuce gluposti, zbog kojih gube mušterije.. A to da su inovativni to svakako jesu..

Back