fiat bravo 1.6 16v / tesko paljenje

Svejedno što su zamenjene, ali da li su svećice dobre ( fabrička preporuka , podešeni zazori prema benzinu ili plinu ) ?
Kablovi isto - nema veze što su novi ( pogotovo plinski motori traže vrhunske kablove, preporuka FLASH ali obavezno premium od crvenog silikona). Parkiraj u mrak, digni haubu i gledaj da li sevaju varnice na kablovima ili bobinama. Možeš i malo da naprskaš vode pajtalicom

Onda filteri, senzori, mislim da Bravo ima i protokomer, step-motor, prljave dizne i klapna gasa.
Dao sam ti hintove, većinu toga možeš sam da proveriš pa potraži na netu i na YT

Poslednja izmena:
Ma sad ce Tihi to da ti objasni jer on je vec kod svog suraka bio da pita za taj problem mada me cudi da i sam vec ne zna o cemu se radi jer on je svetski fenomen sto se tice poznavanja benzinskih motora a pogotovo ako idu jos i na plin.
Jos nismo videli da je Tihi nekome pomogao zar ne?
Takav poznavalac automobila a ne pomaze na forumu koji ustvari za to i sluzi.
Ajmo majstore,zeljno iscekujemo tvoje savete. :)

Пре штеловања паљења проверити све контакте, и на разводној капи, и на бобини, и на свећицама, зна да буде гарежи и оксида.
По звуку би требало да се осети да ли случајно слабо вергла, тј. да није акумулатор ослабио или опет неки спој између акумулатора и анласера.

То паљење може да буде много ствари, друге су колеге већ рекле.

- - - - - - - - - -

Није згорега видети и у каквом је стању разводна рука.

Nema taj auto razvodnu kapu i ruku, paljenje se ne steluje. Mislim da taj motor ima bobinu za svaku svecicu, bar onaj kod Stila ima, tako da bi palio i u slucaju da neka od bobina nije dobra, samo ne bi radio kako treba. Da su kablovi i svecice u pitanju, mislim da bi imao problema u voznji.

Problem moze da pravi i neispravan senzor temperature vazduha/rashladne tecnosti.

Mozemo mi da nagadjamo koliko hocemo, nista bez majstora. Kvar se ne otkriva preko foruma, ako ne znas bar nesto sam da pogledas.

Šta mu sve napričaste, maltretirate čoveka bezveze.

Prodaj to odmah prijatelju, reši se bede, a onda lepo kupi neku Hondu, najbolje Civic. Tu se motor ne kvari nikad, samo menjaš ulje i filtere čisto reda radi, jer Honda može da radi i bez ulja ako treba.

Sve drugo što ti pričaju je čista glupost i gubljenje vremena.

HA-HA-HA.
Pa mnoge i rade bez ulja jer ga trose i to je opste poznato.:D
Zahvaljkujuci tom mitu o hondinim motorima mnogi ne kontrolisu ulje pa ga uspesno strajbaju i rade generalke.
Kod tog Brava treba pogledati step motor jer verovatno nije dosad diran.
Inace s tim motorom u Stilu ima sescih problema sa kompjuterom koji stoji tik kraj motora i zbog toga mu pucaju lemovi i mnogi su imali problema gde im dijagnostika izbacuje raznorazne greske i ljudi izmenjaju sve zivo na motoru i opet imaju problem a ustvari je dovoljno odneti kompjuter da se prelemi pa ako ne uspe da sde zameni drugim i problem je resen.
Pritom treba premestiti komjuter na drugo mesto i problema vise nece biti.

Back