Fetiši !?!

Moj fetis su zaista lepe muske šake.Verujem da svi fetisi,imaju sigurno neke dodire sa psihologijom,upravo zbog onoga zbog cega volimo bas to nesto,a ne nesto deseto.Kao i sve na svetu,sve ima neki koren i "okidac" u nama samima,samo ga treba znati rastumaciti.Isto ti je to,kao i zasto nas privlaci bas taj tip licnosti,ne neki drugi...Patak je to tamo lepo objasnio,meni se cini.Moj fetis su lepe i velike muske ruke,i verovatno mi se zato dopada,jer mi to oslikava neku sigurnost..pa zamislite,moju malenu rucicu u njegovim divnim rukama?Pa,kada ti tim divnim dlanom,kao da su jastuci pomilki obraz ili po kosi?Ne umem ja to da objasnim najbolje.Svakako da to meni oslikava neku unutrasnju zelju da neko te voli,pazi i mazi,bas kao malo vode na dlanu,neka emotivna sigurnost..,pa ne kazu ljudi bez veze frazu,u sigurnim si rukama..jer ruke umeju da greju i da utese,da zagrke..ne znam,meni se eto to dopada.Svakako da nije presudno,ali eto..volim lepe sake kod muskaraca.

Auuuu, pa ti mi nebi iz kuce izlazila da me vidis.......nisam znao ja za to.....ja mislio da postoji ono otkidanje na lepe usne ....pa se nadao da je to slucaj kod mene...

A u vezi servisa...
Ako dodjes i kazes moji podaci su u tom i tom direktorijumu , njih spasite, velika sansa, tj kod mene ti nista nece biti pregledano.
Ali ko to od musterija radi...mali broj....Nego dodju i kazu imam podatke svuda po racunaru, koristim programe taj i taj i taj....i ti onda snjuvas, my doc, prog files itd..profiles...
A za poslovan laptop, ja bas cenim ljude koji su nemackog tipa, znaci ni vise ni manje nego sto treba...
Covek koji racuna smesu za ishranu stoke svoj laptop koristi kao alat, ne kao sentimentalnu stvar...diler automobila, ...agronom....veterinar....ima ih puno kod mene koji su striktni i da ti kazem vrlo brzo se opare.....komentari su im da im je laptop srecne ruke...

Auuuu, pa ti mi nebi iz kuce izlazila da me vidis.......nisam znao ja za to.....ja mislio da postoji ono otkidanje na lepe usne ....pa se nadao da je to slucaj kod mene.
Sad rizikujem da mi odg.bude kao na pdf-u Romantika...meni su lepe muske sake zaista fetis,jer deluje najpre muzevno i zastitnicki.A,sto kazes za usne..isto senzualno,onako medne usne..eto,ajde.to je no.2.:)Sto rece tamo neki pisac,usne i postoje da poljubis nesto svoje..:)Ti fetisi su cudna stvar..i kao osmeh ili oci..puno skrivaju a opet toliko otkrivaju.Lepe sake i medna ustasca..onako lepa i vecito nasmejana,sta ces lepse od toga,tj.sta cura vise da pozeli..sto se tice racunara..a,ja tu nisam kao Nemac..i verov.svaki put moj serviser "odlepi" kada ja donesem svoj,ali ja mislim da me bas zbog toga vole..nekada suvi profesionalac koji vuce svoj energetski oklop svugde..pa mi se desi da kada odnesem da on muku muci samnom,ali i da dobijem kompliment da niko nije tako haoticno sladak po pitanju umeca sa racunarima.:)

Pa,kada imam problem sa racunarima,rekoh da nisam kao Nemci,uz duzno postovanje bolje org.od mene..:)Prosle godine reinstalacija,pa me jednom vracali jer nisam snimila dobro..ovaj kaze sve na c,onaj kaze na d...ovaj kaze ne taj antivirus,ovaj kaze da,bas taj je pouzdan..pih..Vi serviseri cete mi doci glave..:)..ili ja Vama..:)

Fetišizam (FETISHISMUS) treba razlikovati od fetišističkog transvestitizma. Neke osobe su seksualno uzbuđene djelovima tjela koji nisu uopšteno prihvaćeni kao erogeni (npr. stopalo) ili djelovima odjeće ili drugim predmetima koji pripadaju seksualnim objektima. Osnovna karakteristika ovog poremećaja je upotreba neživih predmeta kao preferirani ili isključivi način proizvođenja seksualnog uzbuđenja. Dijagnoza se ne postavlja ako je fetišistički predmet ograničen na žensko odjelo u koje se osoba oblači (što je uslov za dijagnozu tranvestitizma) ili ako je osoba seksualno stimulisana zbog fizičkih karakteristika predmeta(npr. vibrator).Kod fetišizma česta je masturbacija sa predmetom, npr. masturbacija u cipelu.Najčešći fetiši su: cipele, žensko rublje, čiozme, kosa itd.
Osnova ovog poremećaja, prema psihoanalitičkom tumačenju, je odbrana od kastracije, tj. negacija sopstvenog kastracionog straha. Kao što je Frojd dokazao, većina tipičnih fetiša su falusni simboli - cipele, minđuša, duga kosa. Krzno služi kao simbol dlaka stidne kosti; interes za žensko rublje je aluzija na žensku golotinju, a ova se mora izbegavati, jer žena nema penis itd. Fetiš je tako supstitut ženskog penisa, ali u objašnjavanju svakog pojedinačnog slučaja mogući su i drugi uzroci.
U djetinjstvu fetišizam je u službi masturbacije, pa fetiš u tom periodu treba razlikovati od prelaznog objekta, mada među njima ima dosta sličnosti (prelazni objekt je predmet koji olakšava separaciju od majke). Neki autori smatraju da je fetišizam odraslih određen karakterom odnosa majka-djete, i da je vezan za traumatske događaje separacije u drugoj godini života. Kao što prelazni objekat služi kao most između onoga što je ugodno i poznato (majka) i onoga što je uznemirujuće i nepoznato (okolina) i tako olakšava djetetu indivdualizaciju i separaciju od majke - tako i fetiš služi kao most koji istovremeno potvrđuje i negira seksualne razlike u djetinjstvu. I fetiš i prelazni objekt su sigurnosni oslonci koji služe da djete ili čovjek postignu iluzornu kontrolu nad aktuelnom situacijom koja izaziva anksioznost.

Tranvestitizam
Ovaj poremećaj se najčešće naziva i fetišistički tranvestitizam (TRANVESTITISMUS FETISHISTICUS).Dijagnoza ovog poremećaja može da se postavi u slučajevima kada se heteroseksualni muškarac ponavljano i perzistentno oblači u odjelo suprotnog pola doživljavajući pritom seksualno uzbuđenje, koje se završava obično masturbacijom. Najčešće se koristi više od jednog djela ženske odjeće sve do komplentnog oblačenja kao žena, zavisno od tjelesne konstitucije, građe i navika oblačenja. Pacijent sa tranvestitizmom smatra sebe u osnovi muškarcem za razliku od transseksualizma gdje se osoba osjeća u osnobi kao žena. Muški homoseksualci takođe mogu da se povremeno oblače u odelo žene, ali pritom nikada ne doživljavaju seksualno uzbuđenje.
Psihoanalitičko tumačenje ovog poremećaja je sledeće: muški travestit zamišlja da žena ima penis i na taj način savlađuje kastracioni strah i identifikuje se sa falusnom ženom.Suština je opovrgavanje ideje opasnosti od kastracije.Akt tranvestije ima dva nesvjesna značenja:
a) objektivno i objektno fetišističko značenje - osoba ne živi zajedno sa ženom već sa njenim odelom, odelo koje simbolično predstavlja ženski penis;
b) narcističko značenje - sam travestit predstavlja falusnu ženu pod čijim odjelom je sakriven penis.

Pa,kada imam problem sa racunarima,rekoh da nisam kao Nemci,uz duzno postovanje bolje org.od mene..:)Prosle godine reinstalacija,pa me jednom vracali jer nisam snimila dobro..ovaj kaze sve na c,onaj kaze na d...ovaj kaze ne taj antivirus,ovaj kaze da,bas taj je pouzdan..pih..Vi serviseri cete mi doci glave..:)..ili ja Vama..:)

Seci im glave!

visoke potpetice, kozne rukavice, finansijsko iskoriscavanje, cuckold, small penis humiliation...

:lol:

Repliciram samo radi interesantnog nicka ovog korisnika.

Naime, cuckold u prevodu sa engleskog doslovce znaci rogonja.
Kada se u seksualnom zargonu kaze za nekog cuckold prije svega se misli na, ipak, jednu seksualnog zadovoljstva koja se mozda moze svrstati pod pojmom fetisha.
Ukratko... cuckold voli da gleda kako mu neki lik ili vise njih "obradjuje" djevojku ili zenu i u tome nalazi svoje seksualno zadovoljenje.

Poslednja izmena:
moj fetis mozda cudno ali bubuljice uzasno me je bilo sramota to da priznam,ali kada vidim decka pale me bubuljice :D :) sigurno nemam neki poremecaj

Nemaš poremećaj :D Možda je u prošlosti (čak i u onoj najdaljoj, u ranom detinjstvu) bilo neke osobe koja je na tebe ostavila prijatan utisak, a imala je bubuljice, pa je došlo do uslovljavanja. Ko će ga znati...;)

Back