Festival "Animanima" 2010

pa sta je u pitanju?slaba reklama...ili jednostavno isprani mozgovi farmom i sl pa je nezainteresovanost za sve van toga
Farma a i ostali ''sadržaji'' na našim televizijama su vizuelni ekvivalent rokanja heroina u venu...Samo što ti to ovde rade i kada ne želiš:mrgreen:Zapravo kao što je Sloba ubijao mentalno narod sa Bastilje i ostalih satelit medija,tako isto i ova ''braća''...
@Rečke..Šta znam.Možda ciljaš na specifično konzervativan karakter sredine?:think:

Ma zahebato je...Ko se ubaci u državne jasle više manje može da radi opušteno.Privatnici gledaju svku sitnicu...Evo baš pre neki dan ortak koji je radiu banci,kao zastupnik,zna znanje,praktično,rešio pozitivno mnoge pravne zavrzlame popio otkaz...Ladno....

Ma zahebato je...Ko se ubaci u državne jasle više manje može da radi opušteno.Privatnici gledaju svku sitnicu...Evo baš pre neki dan ortak koji je radiu banci,kao zastupnik,zna znanje,praktično,rešio pozitivno mnoge pravne zavrzlame popio otkaz...Ladno....

svi moji u BG-u u poslednjih 2-3 meseca popili otkaze, u ČA samo jedan ortak radi, ja ne znam gde više u ovoj državi čovek može da se snađe

Inače kakva je podrška lokalne samouprave celoj priči,u kakvom je stanju bioskop?

Pa tu i tamo, zvanično podržavaju svako kulturno dešavanje, imaš spisak na psolednjoj strani teme "Grad Čačak i okolina" ali n eznam kolika sredstva izdvajaju u te svrhe

Imali smo 2 bioskopa, od kojih je jedan zatvoren, pretvoren u neku višu poslovnu školu, pa u neki "ČA teatar" koji je naravno propao, pa je sad tu opet viša poslovna. A drugi zanično radi, ali je u katastrofalno lošem stanju, zapušten, a ima ogroman i lep prostor, i letnju baštu za projekcije i svirke, ali već dugo nema projekcija zbog nedostatka publike. Obično dođem ja sa devojčicom i još 2-3 ljudi, pa nas isprate sa "Vratite se malo kasnije, nismo sigurni da li će biti filma" :)

Ovde u Zemunu su sve bioskope(3)pretvorili u poslovni prostor,bazare još 90.-tih...I u Nbgd-u su bioskopi propali...

zar u Zemunu?! Zemun je za mene najlepši deo BG-a, šteta da nema bioskop

Ne znam za NBG, ali u "centru" Dom sindikata, Takvud.... su manje-više prilično ispunjeni prilikom svake prijekcije na kojoj sam bio. A tu su sad bioskopi u "Delta sitiju" i "Ušću" o kojima sad svi sa pohvalama pričaju

u cacku sam zadnji put bila u biJoskopu daaaavno,ima vise od 25g...ne secam se imena bioskopa i lokacije,ali znam da je bio u nekoj basti...i gledala sam neki `vestern` sa djulijanom djema.bese puna basta tad...ali,i ja tad bejah devojka :lol:
inace,kao sto vazi i za bg da ima najmanje beogradjana,tako sam cula i za cacak,da je najmanje pravih cacana.ali,zaista je cudno,cini mi se da grad ima ogromnu povrsinu,dosta je naseljen,a retko `anemican` narod.
e sad,jesmo decenijski `ubiveni` u mozak sa svih strana,a to se i nastavlja...
a sto se tice posla...svuda je tesko za posao ali u cacku je stvarno tesko stanje.uzas.
p.s.a deluje (i verovatno jeste) kao privredno jak grad

Poslednja izmena:
Па добро, лоша реклама у Чачку не може да постои јер сви знамо да се информације у Чачку преносе светлосном брзином...
Еботе, дошо човек из Имаџинејш студиа коие наслико један ебени "Бетлфилд Бед компани 2" да прича како се то ради, шта како, а петнес људи у сали... Човексе збунио, незна штада прича...
Е сад, колко Чачак има становника - људи незагрижени видео играма = Они кои јесу... Следује Они који јесу - петнес оних у сали = Опет велика разлика оних који су требали да дођу а нису... Шта из тога следује... ?...
Ајде старији људи, они су већ скроз застранили... Стаем жени на пешачком, она се препаде и бледо ме гледа, нееема она појма штосам ја стао и шта она ту ради... Ал где се дену та омладина на којој свет остаје... ?... Докле ће једног дана досезати ентузијазам наших будућих омладинаца на колективном нивоу... ?... И тако даље и тако шире...

Ајде старији људи, они су већ скроз застранили... Стаем жени на пешачком, она се препаде и бледо ме гледа, нееема она појма штосам ја стао и шта она ту ради... Ал где се дену та омладина на којој свет остаје... ?... Докле ће једног дана досезати ентузијазам наших будућих омладинаца на колективном нивоу... ?... И тако даље и тако шире...
:zcepanje:
apropo finoce....skoro sam bila u cacku,na izlazu iz opstine otvorim vrata da izadjem,ipak sam prvo drzala vrata da jedna,mislim starija od mene a i brkata dama udje.tako me je krvnicki pogledala bokte,pomislila sam da ce pesnicom da me zakuca za zid...
ne znam sta je to s narodom.
e sad,sto kazes da se vesti prenose svetlosnom brzinom i da nije potrebna zgresivnija reklama za sva kulturna desavanja....mislim da nisi u pravu.
mi smo od gradske bolnice a preko pruge...u komsiluku imam i mladog sveta.....ali jednostavno,prica se samo o nekim kaficima,ko se potukao i sl.tako da i ako ima mozda nekog koga bi to zanimalo,nema od koga da cuje.

Prosle godine sam prvi put otisao na Animanimu. Hteo sam da odgledam komercijalni "UP" (prvo prikazivanje u Srbiji) a posle njega i ono sto me vise interesovalo - filmice iz takmicarskog dela. Medjutim, ton se jedva nazirao ispod nekog zujanja i brujanja. Bila neka fina publika oko mene - niko ne zna da zvizdi :) Izasao sam posle 15 minuta i nikad se nisam vratio.
Jes' da je ulaz dzabe, ali takva projekcija (i da niko ne intervenise za tih 15 min) je sramota za medjunarodni festival.
ANIMANIMA u Cacku = Margaritas ante porcos.

Prosle godine sam prvi put otisao na Animanimu. Hteo sam da odgledam komercijalni "UP" (prvo prikazivanje u Srbiji) a posle njega i ono sto me vise interesovalo - filmice iz takmicarskog dela. Medjutim, ton se jedva nazirao ispod nekog zujanja i brujanja. Bila neka fina publika oko mene - niko ne zna da zvizdi :) Izasao sam posle 15 minuta i nikad se nisam vratio.
Jes' da je ulaz dzabe, ali takva projekcija (i da niko ne intervenise za tih 15 min) je sramota za medjunarodni festival.
ANIMANIMA u Cacku = Margaritas ante porcos.

jesmo li bili na istom festivalu? :) Ozvučenje ej prošle, kao i ove godine bilo odlično, bar onda kad sam ja prisustvovao

Tačno, može se reći za Srbiju u celini, ali Čačak je nekako dno dna, najgora rupa i blato što se aktivnosti i života tiče

generalno gledano-za srbiju se slazem.za cacak verujem vasem pisaniju da je tako (gledam i po sebi,kad sam tamo,uglavnom se razvlacim po dvoristu i kuci,bez neke zelje za kulturnim sadrzajima po gradu).
kao i sve ostalo-sva desavanja su u bg...ostatak srbije je na zalost u letargiji

generalno gledano-za srbiju se slazem.za cacak verujem vasem pisaniju da je tako (gledam i po sebi,kad sam tamo,uglavnom se razvlacim po dvoristu i kuci,bez neke zelje za kulturnim sadrzajima po gradu).
kao i sve ostalo-sva desavanja su u bg...ostatak srbije je na zalost u letargiji

sve i da dobiješ želju da se izvučeš iz dvorišta uglavnom nećeš imati šta da vidiš...

Back