Festival "Animanima" 2010

Rechke

Veoma poznat
Poruka
11.792
4. Međunarodni festival animacije
ANIMANIMA 2010
Čačak, 17-20. novembar 2010g.

33 ZEMLJE + 6 KONTINENATA = 202 FILMA
Za takmičarski program 4. Međunarodnog festivala animacije ANIMANIMA 2010 prijavljeno je 202 filma iz 33 zemlje. Selekciona komisija je u Takmičarski program uvrstila 72 animirana ostvarenja i još 50 u program filmova van konkurencije, Panoramu.
Dakle, filmovi su doputovali sa svih kontinenata, i ANIMANIMA će opet biti mesto gde će ljubitelji animacije u Srbiji moći da vide presek savremene svetske produkcije: filmove u kojima je uživala publika festivala animacije u Evropi i u svetu prethodnih meseci, filmove ovenčane značajnim nagradama i priznanjima, filmove sa uzbudljivim pričama, različitih poetika, nastalih u svim tehnikama animacije...
Od 17. do 20. novembra, ANIMANIMA će biti najveći srpski bioskop u kome će se prikazivati animirani filmovi!

http://www.animanima.org/

http://www.animanima.org/engleski/home.html

animanimafest.jpg

plakattx.jpg

Poslednja izmena:
prošle godine je bilo dosta lepih i genijalnih filmova, tj crtaća, pravih umetničkih, šteta je samo što su mnogi uklonjeni sa tjuba zbog kršenja i zaštite autorskih prava, ili pak iz istih razloga nisu dostupni za gledanje u Srbiji, pa ne mogu da ih postavim

mogao bi da postavis nagradjene.
p.s.`meni se `stomaci` nesto i ne dopadaju

sinoć sam bio na projekciji nagrađenih filmova, i prjatno sam se iznenadio posetom, bar trostruko veća nego prošle godine, ali ipak mala i nedovoljna za grad veličine Čačka

Ako uspem da pronađem sve nagrađene na tjubu postaviću. Trenutno nigde nema spiska nagrađenih

sa tvog linka :)

Završen Festival animiranog filma u Čačku
Blic - Subota, 20. novembar 2010. 15:38
Dodelom nagrada za najbolja ostvarenja u Čačku je danas završen 4. Međunarodni festival animiranog filma "Animanima 2010", na kome je u zvaničnoj konkurenciji prikazana 71 animacija iz trideset zemalja sa svih kontinenata.

Grand pri festivala, nagrada "Zlatni štift", uz novčani iznos od 1.000 evra, pripali su francuskom stvaraocu Filipu Gramatikopulosu za film "Stomaci" (Les ventres), sa obrazloženjem da je "umetnički koherentan, inventivno režiran, sa dobrom animiranom koreografijom i izvanrednim grafičkim izrazom".

Drugi nagradu, "Srebrni štift" dobili su Klaudius Djentineta i Frank Braun, koji su se predstavili filmom "Spavanje", "uzbudljivim spojem trivijalnog zvuka i inventivne animacije", a treća nagrada "Bronzani štift" dodeljena je Kristobalu Leoneu i Nini Verle (Holandija) za film "Manja soba" (Kleinere raum) za "poetično korišćenje dečije mašte, delikatnih psiholoških prostora i uzudljivo gradjenje animiranih skulptura".

Na ovogodišni festival pristigla su 242 filma, od kojih je jedan deo prikazan u posebnom programu "Panorama". Organizator "Animanime 2010" bio je Dom kulture u Čačku, a pokrovitelji Ministarstvo za kulturu i Skupština grada domaćina.

Nagrade su dodeljene u mnogo kategorija, za animaciju, zvuk, nagrada publike... sat i po je trajala projekcijanagrađenih filmova a ovde je navedeno samo nekoliko. Čekam da pronađem spisak svihnagrađenih, pa da ih postavim

Nisu me oduševili ove godine, naročito ovi pobednički, prošlogodišnji su bili mnogo bolji

Poslednja izmena:
Nagrade su dodeljene u mnogo kategorija, za animaciju, zvuk, nagrada publike... sat i po je trajala projekcijanagrađenih filmova a ovde je navedeno samo nekoliko. Čekam da pronađem spisak svihnagrađenih, pa da ih postavim

Nisu me oduševili ove godine, naročito ovi pobednički, prošlogodišnji su bili mnogo bolji

Ја сам мислио да сам ове године закачио неки други део програма па сам гледао мање више досадне филмове... Ајде, верујем да је пишчева порука много дубља од мог сватања, ал нисам уопште одушевљен ко прошле године...

Аи посећеност је поражавајућа... Еј, међународни фестивал анимираног филма у једном ебеном Чачку, улаз бесплатан и на проекцијама једва педесет људи...

pa sta je u pitanju?slaba reklama...ili jednostavno isprani mozgovi farmom i sl pa je nezainteresovanost za sve van toga

baš to! Ovde samo Ceca i Čola mogu da napue trg, i to samo pod uslovom da je besplatno, u suprotnom i oni će da izvise. Ceca letos imala kao neki koncert, plaćala se karta, jedva nešto preko 1000 ljudi. A za kulturu i zanimljive i pamete stvari malo ko ovde ima sluha

Pomenu CobRa-SiC slabu posetu... jeste slaba, ali je ipak malo veća nego prošle godine :) poslednje večeri bilo je kao svih takmičarskih dana prošle ili ove godine zajedno, ali ipak nedovoljno za grad veličine Čačka. I manje-više sve je to ekipa ljudi koju sam očekivao tamo da vidim, malo je onih koje tamo nisam očekivao

Narod je ubiVen u pojam,makar je tako u Bg...Slabo izlazi iz kuće i kad mora a kamoli...

ali u BG-u će se naći svakakvih koje će privući neko kulturno, sportsko, zabavno... dešavanje. U Čačku bioskop već više od godinu dana nema projekcije zato što nema publike, pozorište, koncerti i svirke sramotno slabo posećeni. Neko će reći da je grad mali, ali zato Požega, Ivanjica, Gornji Milanovac.... imaju znatno življi život i ljude nego Čačak. Ja smem da se kladim da bi Animanima više ljudi privukla u navedenim gradićima nego u Čačku

Back