de.omnibus.dubitandum
Veoma poznat
- Poruka
- 10.010
Velikosrpska ideologija ne postoji.
Postoje teznje novostvorenih nacija da izgrade sopstvenu naciju poricanjem svog porekla. Oni su izmislili ovaj termin.
Razlog zasto Srbi ne zive u jednoj zemlji je srpska nesloga.
Dok je Jugosloven Milosevic bio spreman da prihvati unitarnu Bosnu, samo zahvaljujuci bosanskim Srbima to se srecom nije desilo.
Srbija nije brinula o Srbima u Hrvatskoj , stavise, bez obzira sta misle Hrvati u Srbiji nije bilo nikakvog naboja da podrzi te Srbe.Nazalost.
Nazalost kad su ti Srbi proterani neki su iskoristili situaciju da izdaju stanove po visokim cenama.
Dakle ne postoji srpski politicki lider koji je tu ideju jasno formulisao osim mozda Seselja cije je delovanje i uticaj na nivou lokalnog huligana.
Nijedan srpski lider na vlasti, podvlacim nijedan nikada nije propagirao ideju "Velike Srbije".
Cini mi se da ta ideja zivi medju Srbima , zelja da zivimo u jednoj zemlji jer nazalost vidimo da se Srbi maltretiraju svuda van matice i van R.Srpske.
Cak i u RS pokusavaju da im nametnu neke diktatorske zakone , sta smeju a sta ne smeju da kazu. Konstantno pokusavaju da uniste RS.
Najopasnija ideologija na balkanu je Veliko"bosnjacka" jer je na delu i vidimo na sta lici Balkan.
Njihova potreba da "zadrze" Srbe i Hrvate u vestackoj zemlji zvanoj Bosna ce im kad tad izaci kroz nos. Nadam se da nece biti rata ali mi se cini da su animoziteti danas veci nego 1990.
Jedan od najvećih mitova novije srpske propagande je da su se bh Srbi kao nešto pitali.
Znamo mi koji smo bili tu prije rata i u toku istoga da bi RS završila kao i RSK čim ju je Srbija napustila.
Moje lično mišljenje je da bi RS kapitulirala za max 21 dan od trena kad bi se Srbija izmaknula.
De lažite o nečemu što ne možemo provjeriti.
Poslednja izmena od moderatora: