Ko je ovde sa pretenzijama prema tudjem ?
Ko je , ono bese , `90 - tih "obecavao da ce da pije kahvu u hrvatskom Zemunu" ?
Ko je , ono bese , `90 - tih "obecavao da ce da pije kahvu u hrvatskom Zemunu" ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zvanična Srbija nedvosmisleno priznaje svoje međunarodne priznate granice (ironično Srbi su bili glavni tvorci ovih AVNOJ-evskih granica). Zvanična Srbija priznaje pravo na samoizjašnjavanje, priznaje čak i Egipćane kao narod (ironično glavni zagovnornik velikosrpske zavere Hrvatska ne priznaje to pravo Bunjevcima). E sada ja kao slobodan građanin smatram da su Crnogorci i sandžački muslimani srpskog porekla (ne zato što sam velikosrbin nego zato što postoje jasni dokazi i zato što i sami istoričari to priznaju).
Kao što sam i rekao, mi smo velikosrbi koliko i vi velikohrvati jer ni većina vas ne priznaje ove granice (želite Posavinu, Hercegovinu, istočni Srem itd.), mislite da s Bunjevci Hrvati, mislite da su Bošnjaci Hrvati, mislite da su krjaiški Srbi popravoslavljeni Hrvati (ili u "najbolju" ruku Vlasi) itd.
Projekat velike Srbije živi i uvek je živeo jedino među glasačima SRS (8% na prošlim izborima)...

Pa 10 jer nas je deset plemena. Mi smo provincijalci, volimo svoje selo, svoj zavicaj a za ono preko brda nas boli patka.
Problem je sto drzave nismo imali, a najvolili bi da nam je svako selo svoja drzava, pa nam na to i drzave lice.
Razbili su nam plemstvo prije 800 godina pa se nismo skokckali do prekasno. Ali evo, opet je nesto ostalo od temelja na cemu se moze nesto graditi.
Vazda su nas razdvojene drzali, i AU i Turci. I Hrvatska i BiH granica je takva napravljena da se lakse sa Srbima rijese.
Ласкаво за ијекавце.
Kako se razlikuju ijekavci Srbi i ijekavci Hrvati?
Meni svi ijekavci vuku na Hrvate....![]()
Tu si u pravuДа. ...
Тако гледам прије неки дан један видео снимак два пацова, малени никакви, туку грдосију који би их могао послагати са два шамара до несвјести. И туку га ко магарца, убише га све док не паде и још му скачу по глави....
Није се бранио ни једном....
Ја за таке немам никакве симпатије, добио је што је заслужио.
Па оно... Сваки српски захват западно од Дрине се гледа као велико српски подухват исто као што је и сваки излазак из граница оних четири жупанија великохрватство.
Такође, свима је позната чињеница да великохрватство у себи носи и геноцидну идеју, што се у стварности и десило током ДСР.
Priča se samo o "velikosrpskom projektu"
Да није било "југославије" не би било ни овога о чему си отворио тему.
Срби су створили "југославију" и себе свели са 90% становништва у ДВИЈЕ српске државе и потенцијалној трећој, на 40% - односно мањину. И шта су Срби очекивали? Да они који су их мрзили највише на свијету и до задњег даха гинули против њих самих, ДА ИМ КАЖУ "ХВАЛА"?
Дакле створио си државу сам са бар 40% становништва које је до лудила било против тебе. Незамисливо и невиђено у историји свијета, народа и држава.
Наравно да не.
У таквој ситуацији, могао си само бити запишан и зсран. Као што се и догодило.
Жали Боже два милона најбољи Срба који су то платили главом а да се није добило ништа. Боље било да су сједили код куће и сијали кукуруз.
Ono što je spajalo ustaše i komuniste je bila borba protiv tobože "velikosrpske hegemonije". Strah od "velikosrpske ekspanzije" široko je prisutan

Kako se razlikuju ijekavci Srbi i ijekavci Hrvati?
Meni svi ijekavci vuku na Hrvate....![]()
Никад нисам погрешио кад сам сваког ијекавца ословио са 'Дује' а сваку ијекавицу са 'Штефа'.
Make of that what you will!
Nije narod htjeo istrebljivat Hrvate pa su nas istrijebili oni. Nismo igrali po pravilima. Trebalo je klat i cistit nemilice, a oni su to bolje radili. Imali su mozda bolje razloge, bolju motivaciju.
Судећи по смислу за хумор, отупео си одавно...
mislim, jel se slažeš samnom da je velikosrpstvo nacionalna ideologija srpskog naroda? primjeti kad napišem velikosrpstvo, sam pojam lišavam moralnih i etičkih sudova rezultata implementacije ideologije u stvarni svijet.
molim te da odgovoriš iskreno, prvo sebi, pa onda ovdje. nema potrebe biti obazriv. velim ti, nismo djeca, pa ću ja sad tebe nazvat četnikom i zločincem i beljit ti se.
Nije, niti je ikad bila
Можда је била, у периоду балканских ратова и пред Први светски рат, али у свести српског народа који је желео заиста уједињење свих Срба и окупљању Срба на свом етничком простору, јесте то постојало. И у Првом светском рату, Срби су гинули за тај циљ, а не за Југославију која им је касније наметнута. Српска државна политика до 1918. има неке елементе тежње да се сви Срби уједине у једну своју, националну државу, али нема доказа да то и јесте била државна политика. Само има неке елементе. Са Југославијом и југословенством, тај пројекат уједињења Срба, као државни пројекат коначно умире, а умире, услед велике пропаганде, и у душама великог дела Срба.
Дакле, званично, ти си у праву, тај пројекат никада није био званични државни покрет Срба, иако је постојала та тежња у срцима и души српског народа. Наравно, пре 1918. године.
Ali ni tada nije bila onakva kakvom je opisuju, niti se tada razlikovala od drugih velikodržavnih ideja. U Balkanskim ratovima je Srbija svoju teritoriju širila na račun poraženog okupatorskog Otomanskog carstva, istoriograqfija susedstva to tumači kao "velikosrpsku okupaciju Makedonije, Kosova i Albanije", logično je da će teritorije koje Srbija oslobodi od otomanskog okupatora pripasti Srbiji, teritorije koje oslobodi Grčka pripasti Grčkoj itd.
Težnja ka širenju granica postoji u srcima većine balkanskih naroda, Albanci su u tome najdominantiji i sada i uvek su bili, no niko velikoalbansku ideologiju ne doživljava kao velikosrpsku, ni blizu