Fenomen , tachnije: shta znate o istom ?

Ako šira slika podrazumeva otvaranje pitanja kolektivnog spram individualnog, odnosno ako šira slika znači da pojedinačna glupost zagađuje širu okolinu, onda bi trebalo tu glupost i sankcionisati, jel.
Ako se lično pravo čoveka da veruje u šta hoće pod pretpostavkom da vera nije posledica bolesti i da ne ugrožava druge - naziva jalovim defetizmom, pa ok, ja sam onda jalov defetista koji stvari posmatra usko jer stavlja individualno iznad kolektivnog.

Dovoljno je ne ohrabrivati.

pa ima ljudi s tim mocima, negde se to proucava ali je verovatno dovoljno retko
ako sretnes nekog ne znam : ))
nisi najpametniji
al opet sta znam ne preteirvati :(
mislim generalno ta parapsihologija, ima ih sigurno i razliciti su a opet moze da se proda nesto da je to, a nije
tako da nema veze

Poslednja izmena:
Ja nosim kontaktna sočiva. Kada ih skinem, već na par metara ne razaznajem predmete najbolje. Ali i dalje ne zamišljam zmajeve kako čuče po ćoškovima sobe. Onda se trudim da što pre stavim sočiva nazad u oči; a to i tebi sad savetujem.

jel?

shteta, pa se ne radi o meni, da je o meni, znala bih shta mi je.

radi se o drugim ljudima a to shto ste moje pitanje shvatili svakako, ja s tim nemam nishta.

Svako veruje u ono u šta želi da veruje, i svako vidi ono što želi da vidi, pa tako i ti.
Realnost - koliko god bila objektivna, vrlo je subjektivan doživljaj, pa za tebe može biti sasvim realno otvaranje brava pogledom, ili letenje zmajeva po sobi.
Meni lično su zmajevi mnogo interesantniji od brava i vrata, no ja sam ja, a ti si ti.

Ako si odlučila da će to biti tvoja realnost i ako ti je u njoj lepo, onda tako furaj - ali budi svesna da je to samo tvoja realnost, ne nužno i svačija, pa shodno tome ne očekuj da će se tvoja i tuđa realnost poklopiti.

Jedino, može se desiti da ostaneš prilično usamljena u svojoj realnosti. Ako se to desi, onda budi spremna da istu redefinišeš.

citat sa otvarenjem brava pogledom sa pochetka posta me je podsetio samo na to shta sam chula, ne mora se sve doslovno shvatiti.

Otishla si mnogo daleko u svojim pretpostavkama. Malo je naivno suditi o bilo chijim "verovanjima/ubedjenjima" na osnovu par postova po forumima. Svako ce shto god prochitati shodno sebi. Nema to veze ni sa mojim zhivotom niti sa realnoshcu, mozhda si jedino navikla da neko drugi drugachije postavlja pitanja, lichno nisam umela bolje da definishem to neshto o chemu sam veoma malo chula. Ne treba mi "sauchesnishtvo" u mishljenju, to treba mozhe biti deci, samo PITAM, ako se pojavi neko i objasni mi , hvala, za sada ne vidim da ichiji odgovor nudi ikakvo objasnjenje. Pricha nije carshijska/mahalska/palanachka, chak shiri krug ljudi nikada o njima to nije niti znao, nije nikakav tzv. senzacionalizam u pitanju. a ljudi koje navodim su veoma psihofizichki zdravi odzhiveli svoj prelep vek. Mnogi bi im mogli samo pozavideti na zdravlju, sposobnostima, znanju, svemu. Toliko i o tom.

ako znate neshto o tom, hvala, ako ne znate , kao ni ja shto ne znam (o tom nishta), niste obavezni da pishete.

".....jednom hotelu u Bostonu Media Grupa d.o.o.u kome se vrata sobe otvaraju
jednim pogledom upućenim u pravcu uređaja koji se na njima nalazi što je, kako su stručnjaci objasnili, biometrijski sistem identifikacije pomoću skeniranja zenica. Zvuči mi kao kad smo, na fakultetu na predavanju iz kibernetike pre dvadeset godina, čitali...."

Tema je PRIRODNA SPOSOBNOST jednog broja ljudi da pogledom otvara vrata , bilo kojim kljuchem, bilo kako zakljuchana, takodje i sefove.

znate li shta o tome, iz lichnog ili indirektnog iskustva ?

ne smeta mi shala bilo kakve prirode ali su ozbiljni odgovori dobrodoshli.

Znaš kako kažu, ako spasite jednog čoveka, na vreme ste spasili svet. :heart:

Ja sam najponosnija, što sma jednog čoveka otvorila. Što je meni otvorio dušu, srce i um. Što je bio kao mala ljuskica od oraha, kao santica leda. A iznutra, kao ja; uplašen, stidljiv i emotivna dušica. Sve je činio da me otera, odbije, da me svojom grubošću odvoji od sebe, ali ja znam dosta toga po sebi...

Da li to beše samo sposobnost ili samo ljubav...ali ja sam ga na najdivniji način otvorila. I zbog toga ću uvek da budem srećna, kao osoba. Što nije voleo da se smeje, a onda smo kroz zajedničke slike, stavljali najlepši osmeh na njegovo lepo lice.

Ja ne znam da li to beše i njegova sposobnost kao dar...ili ljubav beše, ali otvorio je i on mene.

:hvala:

Kasnite, forume. Vaš slučaj je zaključen. Za dalje informacije obratite se Vašem lekaru ili farmaceutu.

Kasni samo onaj ko bi ( datim prevozom) da nekud stigne.

Uzhivajte, niko Vas ne proziva, koliko god da Vam se prichinjava.

- - - - - - - - - -

Znaš kako kažu, ako spasite jednog čoveka, na vreme ste spasili svet. :heart:

Ja sam najponosnija, što sma jednog čoveka otvorila. Što je meni otvorio dušu, srce i um. Što je bio kao mala ljuskica od oraha, kao santica leda. A iznutra, kao ja; uplašen, stidljiv i emotivna dušica. Sve je činio da me otera, odbije, da me svojom grubošću odvoji od sebe, ali ja znam dosta toga po sebi...

Da li to beše samo sposobnost ili samo ljubav...ali ja sam ga na najdivniji način otvorila. I zbog toga ću uvek da budem srećna, kao osoba. Što nije voleo da se smeje, a onda smo kroz zajedničke slike, stavljali najlepši osmeh na njegovo lepo lice.

Ja ne znam da li to beše i njegova sposobnost kao dar...ili ljubav beše, ali otvorio je i on mene.

:hvala:

Tvoj primer je mnogo lepshi od primera koji navodim u inicijalnom postu , hvala za podsecanje na raznorazna otvaranja .

obavezno se prijavi, ni ne slutish koliko cesh klijenata dobiti tim !

Mislis? Ne znam sta ni sa postojecim "klijentima" i morbidnim istinama a jos da budem podvrgnuta odavanju istih, usled neizdrzljivosti zbog primenjenih mi tortura (unutrasnji poslovi su to...nema sale...priznas i ono sto nije). Dakle svim tim ozvanicenim podzemljima i nadzemljima ostavljam slozene slucajeve nevoljnih otvaraca brava i vrata. Osim...ako bih cula neku zanimljivu pricu iz vidokruga. Cuvanje tajni je sa garancijom od 20 godina. Mada...nije mi jasno u ovoj prici, ko je tu kog prevario - taj sto ima sada jak alibi, jer je odao svoju tajnu i time se unapred odbranio od gonjenja zbog obijanja (koje je mozda uistinu pocinio, ili ce pociniti), ili UPM koji moze da ga upotrebi za odlokavanje zaboravljenih sefovskih sifri. Mada...mislim da bi bila veca vestina da pogledom zakljucavas i sefove i vrata koje niko ne moze otvoriti.

Mislis? Ne znam sta ni sa postojecim "klijentima" i morbidnim istinama a jos da budem podvrgnuta odavanju istih, usled neizdrzljivosti zbog primenjenih mi tortura (unutrasnji poslovi su to...nema sale...priznas i ono sto nije). Dakle svim tim ozvanicenim podzemljima i nadzemljima ostavljam slozene slucajeve nevoljnih otvaraca brava i vrata. Osim...ako bih cula neku zanimljivu pricu iz vidokruga. Cuvanje tajni je sa garancijom od 20 godina. Mada...nije mi jasno u ovoj prici, ko je tu kog prevario - taj sto ima sada jak alibi, jer je odao svoju tajnu i time se unapred odbranio od gonjenja zbog obijanja (koje je mozda uistinu pocinio, ili ce pociniti), ili UPM koji moze da ga upotrebi za odlokavanje zaboravljenih sefovskih sifri. Mada...mislim da bi bila veca vestina da pogledom zakljucavas i sefove i vrata koje niko ne moze otvoriti.

Ne znam, ne volim lako da donosim zakljuchke, pogotovo a propo takvih stvari.
Ne znam koja je to pricha koju pominjesh-ko je koga prevario, no i nebitno, ne moram ni da znam.
vazda se setim nashih krojachica ili gradjevinara koji, kada im dash zadatak kazhu : "To je nemoguce, ne mozhe to tako!", umesto da kazhu to shto je istina: "Mozhda i mozhe ali ja to ne umem!".

Back