- Poruka
- 13.721
ni "englezi" nisu imuni na razilicita tumacenjaonline
opšte prihvaćeno
Sve u vezi interneta, računara je tako kako jeste.
on-line vs online
e-mail vs eMail vs email
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ni "englezi" nisu imuni na razilicita tumacenjaonline
opšte prihvaćeno
Sve u vezi interneta, računara je tako kako jeste.
kratak fitiljKod mene ne vredi.Kažem : Daj leba ti , prebaci da bude na engleskom ,ništa ne razumem ovo na srpskom!![]()
ti si izdajnik stranih placenika ako koristis izraze poput "uhoditi", "gledati vise epizoda zaredom", umesto strano-placenickih izraza poput stalkovanja i bindzovanja!Разумем младе који се не скидају са друштвених мрежа и којима је то cool и top, али не разумем старије који се све чешће изражавају страним изразима поред пригодних, да не кажем адекватних, израза који постоје у српском. Притом не мислим на позајмљенице које су се одавно одомаћиле и замениле оригиналне домаће изразе који су већ и заборављени у већини становништва. И сам се служим таквим изразима, чак и стране понекад прилагођавам за српски и пишем их ћирилицом, попут бинџовања, али то више чиним из зезања и да бих избегао да пишем дуже синтагме попут ,,гледање више епизода серије заредом".
Ето данас видим више особа како пишу ,,stalking, stalkuje, stalkovanje"... Људи, постоји израз уходити, ухођење је врло позната реч и нема потребе на силу је избацивати из употребе. Апсолутно нисам за опцију ковања нових израза да би се избегавало прилагођавање, или апропријација јелте, страних израза у свакодневни изговор, попут браће Хрвата, али мислим да бисмо бар могли да се не трудимо, ако већ усвајамо гомиле нових позајмљеница, да не избацујемо речи којима замена није потребна.
Знате ли још неке изразе који доживљавају судбину сличну судбини израза ,,уходити"?
Духовито.
Само не може дејт и мочуга у исту сентенцу. Кад је већ дејт онда мора неки стик.![]()
Sve se može kad se hoće.Meni će pasti.![]()
A preterao je, nema sanseИз данашњег разговора с пријатељем:
Он: Само треба да се гет јузујеш.
Ја: Шта, бре?
Он: Ма, заборавио сам како се каже...
![]()
NaviknešИз данашњег разговора с пријатељем:
![]()
Јасно је и мени било одма, али неверица је прва реакција. Питам се откуд потреба за оваквом језичком гимнастиком кад већ постоји савршено прикладан и нашироко познат и употребљаван израз, и како је могуће да се заборави(!), поготово ако се узме у обзир да то није особа с неким завидним нивоом познавања енглеског језика или неко ко се чешће њиме служи у односу на српски.Navikneš
Samo proveravam dal mi je jasno![]()
Свашта. Ваљда сви знају да се каже гет јузд тујешИз данашњег разговора с пријатељем:
![]()
Има он тако обичај повремено, него нисам попамтио све што је до сад извалио.A preterao je, nema sanse
Е, па баш тако је и рекао.Свашта. Ваљда сви знају да се каже гет јузд тујеш
Окачи.Minja Bogavac je još pre blizu 15 god imala sjajan blog post na ovu temu, je l' se seća neko ili da kačim?
Саундује занимљиво, линкуј га слободноMinja Bogavac je još pre blizu 15 god imala sjajan blog post na ovu temu, je l' se seća neko ili da kačim?
Окачи.
Саундује занимљиво, линкуј га слободно![]()
Pa, bolje da se get juzujemo na to da će toga biti sve više.Из данашњег разговора с пријатељем:
![]()
I naravno Džej.Pocelo je i prije naseg rodjenja ,kad su nam poceli skracivati imena i dodavati nadimke......(Viki,Ciki,Liki.......)
James Dean -> JamezdinIma to veze i sa nasim mentalitetom.....
Pocelo je i prije naseg rodjenja ,kad su nam poceli skracivati imena i dodavati nadimke......(Viki,Ciki,Liki.......)
Onda je vec lako bilo usvojiti i tudjice......
A danas smo bas COOL svi odreda.........
https://translate.google.com/?sl=en&tl=hr&text=Public Relations Manager&op=translateЛично, можда „најбоље обожавам” напуцане силикоњаре које за себе кажу да су ПИ-АР. Вау! Како то звучи кул! То се, иначе, на енглеском назива Public Relations Manager или скраћено PR Manager. Кад кажу да су ПИ-АР, заправо кажу да су односи с јавношћу, тачно човјеку дође да их пита колико наплаћују по односу.