Fenomen slika na Fejsbuku

pa jer sam napravio fkn nalog
pa tamo ima ima onaj tab slike
pa napravi album
ili dodaj instant fotku
uglavnom se slikam na putovanjima, pa su to te slike
mada neki trend me zahvati, pa kao daj sliku sa wc šolje, pa selfi u ogledalu, pa pTičju perspektivu...

- - - - - - - - - -

Hvaljenje preovladava, iako mnogi to ne bi ni za zivu glavu priznali.

nekako se vidi kad je pretenciozno i kad su slike filtirane...

Да би други видели.
Суштина у свему је замена реалности. Она је прешла на друштвене мреже. Некад се људи и жене окупе па се хвале свим и свачим, показују неке албуме слика и шта већ, а данас се то ради на друштвеним мрежама.

Постоји и она друга страна, а то је ради пажње. Ово жене, пре свега клинке раде, због лајкова.

imam profil na fb
ali ga ne koristim:mrgreen:
vise da bi videla neke zanimljive sajtove aako tako mogu da ih nazovem
ponekog poznanika iz OS, gimnazije, faxa
jer prijatelje vidjam u rl

i imam par slika
ali Baje i Done
i neke koje su moji prijatelj postavili a na bas i ne umem da ih sklonim:mrgreen:

kacim slike sa velikih putovanja uglavnom i to je to, a razlog jer uvek ima nekih prijatelja koje zanima i jer tako ceo album mogu da posaljem onima koji nisu na fejsbuku a znaju da sam negde bila pa hoce da vide slike. posednji put su se nacekali jedno mesec i po dana al stigose na kraju...dnevno ne kacim slike osim ako negde ne vidim bas nesto interesantno sto mi je privuklo paznju i to su pretezno grafiti u pitanju ali to se retko desava. za selfies sam prevelika te njih nemam :lol:

imam jako malo prijatelja na fejsu,samo ljude cije slike i zelim da gledam.obavezno kad neko putuje,ili ima neku proslavu,a ne okaci slike ,pitam sta je sa slikama.ja se radujem tudjim i znam da se i meni bliske osobe raduju mojim slikama

a zasto njima ne saljes kao nekad na mail?
jer ni ranije ne bih kacila tipa sto slika na mejl i onda svakome pojedinacno slala. u toj varijatni bih verovatno otvorila neki nalog tipa photobucket ili sta god vec i slala link toga.
ljudi koriste fb dnevno i ako hoce da vide nesto sto si podelio to je najjednostavnija opcija koja objedinjuje mogucnost verbalne komunikacije sa deljenjem vizuelne/audio informacije, gde ako te zanima pogledas ako te ne zanima preskocis/blokiras, a kao sto rekoh i oni koji ga nemaju - postoji opcija za deljenje albuma i sa njima. ko ne treba da vidi ogranicis album za odredjene korisnike i to je to.

Evo ja obrisao sve svoje, imam za profilnu i cover nesto sto sam skinuo sa neta, malo preradio i to je to. Ne izbacujem ista (statuse, slike, linkove) i ne postavljam svoje slike, a i skidam tagove sa slika.

Skretanje paznje kod nekih, a neki valjda zele da se pohvale ili podele nesto. Neko ne izbacuje slike, ali zato linkove, statuse, neka cuda. Jednostavno kao ljudi volimo paznju, volimo da se neko slaze sa nama, tj. da voli (ili lajkuje u ovom slucaju) to gde smo bili, kako izgledamo, sta mislimo, gledamo, slusamo.

Zanima me zasto kacite slike na fejs.. da bi ste se hvalili gde ste sve bili i sta ste sve radili ili postoji neki drugi razlog?

Fejs je kao odeljenje.
Kada ti je rodjendan, doneses praline.
Kada negde otputujes, svi se okupe oko tebe da cuju kako je bilo.
Kada se udas, nadjes decka, vest se procuje. Fejs tome sluzi.
Neko je tamo popularan, neko nije, neko hoce da bude...klasicna srednjoskolska ustanova koje sluzi iskljucivo za socijalizaciju.
Kao faza je ok. Kao nacin zivota nije ok. Zato ga mahom svi, pre ili kasnije, batale. Ja sam ga batalila nakon godinu dana ali dok sam bila, da, okupljali su se da gledaju slike sa putovanja.
Zasto, zato sto vole da pogledaju. Neskromno, pa i nije ako cemo realno. Nisam davila svakodnevno, nisu bile razbacane, nisu bile napadne, vulgarne, hvalisave ali su bile spoj moje dve ljubavi, fotografije i putovanja a onda sam shvatila da je toj fazi dosao kraj i ukinula nalog jer je zjapio bez da ga pogledam mesecima.
Mislim da svaku fazu treba proci a kako zracis tako privlacis pa se neko na fejsu hvalise, neko gricka nokte a neko odbija sve ali i dalje ima nalog...cemu nalog onda?

Da bi se ljudi sa foruma čudili ljudima sa fejsa: )

- - - - - - - - - -

Kačim slike i tamo i ovde zato što volim jel to dovoljan razlog :zkez:?

- - - - - - - - - -

Il mora da postoji posebno psihosomatsko objašnjenje i razlog zašto iko kači slike na fb:think:?

- - - - - - - - - -

Da ne kažem, dijagnoza :zcepanje:?

Zanima me zasto kacite slike na fejs.. da bi ste se hvalili gde ste sve bili i sta ste sve radili ili postoji neki drugi razlog?

postoji drugi razlog
na listi prijatelja su mi oni sa kojima se nalazim na slikama koje su na fejsu
onda se secamo gde smo bili i planiramo gde cemo sve da idemo
i tako
sve u svemu uz fotke uzivamo i kad se nesto lepo zavrsi

Back