gost 343533
Elita
- Poruka
- 17.529
u
Mislim da se to dogodi jednom, i covek shvati da to nije - to,
i onda uz pomoc nesvesnog odbrambenog sistema, nikad nam se vise ne dogodi da se na isti taj nacin zaljubimo

Ako uspem da pronadjem sa osobom ljubav, paznju i privrzenost + postujem tu osobu, i sta je radila u zivotu....
to je to.
Zahvalna sam za tu osobu i nas odnos.
Nemam grizu svesti, jer imam sve sto je potrebno da zivimo divan zivot.
Imali ste veliku ljubav. Osetili najvecu zaljubljenost i najvecu patnju. Leteli do oblaka i padali na samo dno. Ali ipak, voleli ste voleli nju/njega. Onako, do koske, do srzi, iako mozda ne bi trebalo da ga/je volite.
Posle je dosao on/ona. Sve ono sto bivsi ili bivsa nije bila. Nova osoba, koja je stabilna, dobra, nema neizvesnosti, nema cimanja, savrsen materijal za zenu ili muza. Lepo vam je sa novom osobom, prija vam kad ste zajedno ali ne patite kad niste zajedno. Osecate privrzenost, strast, ali ne volite do srzi. Mozda cak i niste zaljubljeni, iako vam je lepo u toj vezi jer vam osoba pruza sigurnost, ljubav, paznju. To vam godi. Niste ni vi losi prema toj osobi, ali znate u dubini duse da ne volite istim intenzitetom.
Zasto???
Zar ne bi trebalo da se osoba koja je na papiru "bolja", voli vise od prethodne koja je bila "losa"? Zasto ne mozemo da volimo one koji su dobri prema nama a volimo one koji su losi?
Ovo je ovako uprosceno receno. Ne mislim da je to stalno tako. Da li se voli glavom ili srcem i zasto je primer koji sam dala tako cest? Sta je to u ljudskoj psihi i kako se i zasto mi uopste zaljubljujemo?.
Sta vi mislite o tome?
Mislim da se to dogodi jednom, i covek shvati da to nije - to,
i onda uz pomoc nesvesnog odbrambenog sistema, nikad nam se vise ne dogodi da se na isti taj nacin zaljubimo

Ako uspem da pronadjem sa osobom ljubav, paznju i privrzenost + postujem tu osobu, i sta je radila u zivotu....
to je to.
Zahvalna sam za tu osobu i nas odnos.
Nemam grizu svesti, jer imam sve sto je potrebno da zivimo divan zivot.