Феномен Међугорја

Gedeon

Poznat
Poruka
7.073
Морам признати да сам се пре негативно односио према феномену Међугорја. Али сам једне прилике отишао онако, чисто туристички. Осетио сам велики мир који ме држао седам дана, као после посете некој од наших великих светиња.
Зачудио сам се кад сам чуо од тамошњих католика да Госпа (Богородица) позива на пост средом и петком, што се подудара са нашом православном праксом. Православна Госпа.

Морам признати да сам се пре негативно односио према феномену Међугорја. Али сам једне прилике отишао онако, чисто туристички. Осетио сам велики мир који ме држао седам дана, као после посете некој од наших великих светиња.
Зачудио сам се кад сам чуо од тамошњих католика да Госпа (Богородица) позива на пост средом и петком, што се подудара са нашом православном праксом. Православна Госпа.
mislim da sva mesta koja posećuje veliki broj ljudi da bi se molili imaju tu energiju mira i spokoja koju si osetio

Ja sam od tamo porjeklom par kilometara.
Moj pokojni Djed katolik vjernik nije nikad tamo ni privirio.
Odmahnuo bi rukom kad sam pitao zašto.
Moje misljenje je da tamo bilo nesto na kratko no nastavio netko od ljudi vrte uvjek iste pamflete.
Poruke su bile prve da ce biti kratko no poslije se gradjevinska dozvola vadila preko Gospe postala je komunalni direktor itd
Mozda se vanzemaljci sprdaju sve je moguce humoristic boysi

Осетио сам велики мир који ме држао седам дана, као после посете некој од наших великих светиња.
погледај куглице на тим светињама... да их ставиш на свој дом имао би и ти мир у кући.

а има и микроталаса који изазивају љубав и мир у човеку.. па можда зраче мало по раји, измишљају да је госпа слетела...

погледај куглице на тим светињама... да их ставиш на свој дом имао би и ти мир у кући.

а има и микроталаса који изазивају љубав и мир у човеку.. па можда зраче мало по раји, измишљају да је госпа слетела...
Pre ce vanzemaljci da slete nego li gospa.

Указала се Госпа у Међугорју или не није ни важно, важно је да се људи моле Богу и Пресветој Богородици.
Naravno da je važno, Krist je upozorio, ali to nitko ne obadava:
"Ustat će, doista, lažni kristi i lažni proroci i iznijeti znamenja velika i čudesa da, bude li moguće, zavedu i izabrane. "Eto, prorekao sam vam." Mt 24:24,25

Naravno da je važno, Krist je upozorio, ali to nitko ne obadava:
"Ustat će, doista, lažni kristi i lažni proroci i iznijeti znamenja velika i čudesa da, bude li moguće, zavedu i izabrane. "Eto, prorekao sam vam." Mt 24:24,25
Prorok upozorio obrati paznju na Eto prorekao sam vam.
On nije Krist vec upozorava na Kristove lazne i proroke.
Ko vi danas proroci na lazne Kristove i proroke.

Fra Ivo Pavić, kojeg sam pomenuo u drugoj temi veruje u autentičnost Gospinih ukazanja u Međugorju. Moj lični doživljaj je da se u Međugorju iskazuje zdrava pobožnost prema Presvetoj Bogorodici. Uz pobožnost prema Majci Božijoj za svaku pohvalu je Majčino selo gde se brinu za nezbrinutu decu i zajednica Ćenakolo gde se brinu za narkomane. To su pohvalni primeri:
https://www.comunitacenacolo.it/hr/index.php?option=com_content&view=article&id=143
Bilo bi lepo da se u Međugorju otvori i jedna pravoslavna kapela. Moje iskrene preporuke za posetu Međugorju.
U Međugorju se mnogo toga može naučiti.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Prorok upozorio obrati paznju na Eto prorekao sam vam.
On nije Krist vec upozorava na Kristove lazne i proroke.
Ko vi danas proroci na lazne Kristove i proroke.
Važan je smisao poruke, a ne sami nazivi ili formulacije. U našoj kulturi ljudi možda neće doslovno glumiti da su Krist, ali će se predstavljati kao Njegovi sljedbenici i pokušavati zavaravati druge svojim navodnim čudima.

Fra Ivo Pavić, kojeg sam pomenuo u drugoj temi veruje u autentičnost Gospinih ukazanja u Međugorju. Moj lični doživljaj je da se u Međugorju iskazuje zdrava pobožnost prema Presvetoj Bogorodici. Uz pobožnost prema Majci Božijoj za svaku pohvalu je Majčino selo gde se brinu za nezbrinutu decu i zajednica Ćenakolo gde se brinu za narkomane. To su pohvalni primeri:
pa jel vidis ti sta pises?
na pitanje da li se zaista ukazala/iskazala/pokazala, ti kazes da ljudi vernici iskazuju... znaci da je sve plod maste tih ljudi, i onda i nas uvlacis...
na toj drugoj temi sam bas poverovao, reko' moguce je, zasto ne, ali sad opet moram da se povucem, i kao i ti opet se negativno odnosim prema fenomenu medjugorja na cijoj suprotnoj strani su jame izgenocidisanih u ww2
Морам признати да сам се пре негативно односио према феномену Међугорја.
znaci vera je pohvalna, ali ti sam ovo nazivas fenomenom
U našoj kulturi ljudi možda neće doslovno glumiti da su Krist, ali će se predstavljati kao Njegovi sljedbenici i pokušavati zavaravati druge svojim navodnim čudima.
ili da se ona desavaju u njihovoj zajednici, dobro je za turizam,a i niko te nece pitati s druge strane gorja za poklane vratove iz ww2

fenomen pranja savesti, rekao bih da se o tome radi u medjugorju ako vernici iskazuju poboznost, a nikome se nije iskazala ili ukazala gospa

Poslednja izmena:

Back