Fenomen Ceca

Znam mnogo visoko obrazovanih ljudi koji gledaju i VB i Farmu i Sulejmana a samo par ljudi, koji za sebe misle da su prepametni i kojima je ispod casti da to gledaju. Bas pre neki dan, komsija alkos i gubitnik koji se po ceo dan svadja sa zenom, dere se da ga ceo komsiluk cuje kako ne gleda pink. Imam i jednog rodjaka koji deci odredjuje sta da gledaju ali on je uvrnut bas, jadna deca. Jednom sam se izblamirala kad sam mentorku u cudu pitala zar ona gleda VB i Sulejmana. E pa takvih predrasuda vise nemam, neka svako gleda sta hoce:D

ja to vidim nesto drugacije

od malih nogu se deca uce nekakvim eu vrednostima, u skoli i na tv. onaj ko je za srbiju, i tradiciju ili je zatucali vernik ili je samo zatucali ljakse

odrastanjem , saznavanjem i sazrevanjem svako se upozbnaje sa domovinom. na siroj osnovi, i lako moze da vidi da su razlicitosti krajeva ili sela u odnosu na urbanu u stvari bogatstvo srbije. i vranjanski izgovor i pirotski i kosmetski i lalinski. a acenje i becenje po beogradski je trula sminka i poza

tako i sa muzikom. folk se ne uci u skoli (kobna greska), ali zivot donosi i prilike i primene, pa polako mic po mic. odrasla odsoba mnema zsto da se stiidi srpskog folka, bar ne manje nego kicha u bilo kojoj muzici

svako ko uziva (samo) u mtv ili drugoj vord muzici je sam sebe ogranicio i osakatio

Ti izgelda da si post uputio pogresnoj osobi ili ne citas sta pise. Dakle moj post se uvek odnosi na neki drugi...prema tome ono sto sam pisala je u kontekstu, a ti si se ubacio a da pre toga nisi procitao debatu. Te stoga mogu da ti kazem da si ti napravio kobnu gresku jer od svega sto si naveo su samo tvoji stavovi o temama koje nisam ni dotakla , a komoli pomenula...tipa da se folk uci u skoli....tvoja poruka je van konteksta.

Da tacno je da se deca uce od maih nogu nekakvim vrednostima, sto znaci da ne i onim pravim. Drugo deca nisu citavog zivota mala i ne usvajaju uvek ono sto im plasiraju u kuci. Vremenom, rastu ,menjaju se, pa tako menjaju i svoje ukuse, htenja, interesovanja izmedju i ostalog i vrednosti. Mnoge ostaju, a mnoge iscezavaju i usvajaju njima prihvatljive!
A za Srbiju je okoreli Srbin, to da znas. Suprotno tome su seljacine ,malogradjani i ljudi koji nisu srpskog porekla.

Znam mnogo visoko obrazovanih ljudi koji gledaju i VB i Farmu i Sulejmana a samo par ljudi, koji za sebe misle da su prepametni i kojima je ispod casti da to gledaju. Bas pre neki dan, komsija alkos i gubitnik koji se po ceo dan svadja sa zenom, dere se da ga ceo komsiluk cuje kako ne gleda pink. Imam i jednog rodjaka koji deci odredjuje sta da gledaju ali on je uvrnut bas, jadna deca. Jednom sam se izblamirala kad sam mentorku u cudu pitala zar ona gleda VB i Sulejmana. E pa takvih predrasuda vise nemam, neka svako gleda sta hoce:D

To sto je neko zavrsio skolu ne znaci automatski I da nije seljak.

Pa dobro, stvar ukusa.... ali on je meni naj naj :D

eno idem sad na kafu..vidimo se posle :cao:

mrzi me da listam, al ako je fredi merkuri u pitanju imaš od mene ako ti značli reputaciju, ako ti ne znači onda ciber cmok, ako ti ni to ne znači onda neam pojma

- - - - - - - - - -

To sto je neko zavrsio skolu ne znaci automatski I da nije seljak.

to bi trebalo da se objasni nekima ovde

Ti izgelda da si post uputio pogresnoj osobi ili ne citas sta pise. Dakle moj post se uvek odnosi na neki drugi...prema tome ono sto sam pisala je u kontekstu, a ti si se ubacio a da pre toga nisi procitao debatu. Te stoga mogu da ti kazem da si ti napravio kobnu gresku jer od svega sto si naveo su samo tvoji stavovi o temama koje nisam ni dotakla , a komoli pomenula...tipa da se folk uci u skoli....tvoja poruka je van konteksta.

Da tacno je da se deca uce od maih nogu nekakvim vrednostima, sto znaci da ne i onim pravim. Drugo deca nisu citavog zivota mala i ne usvajaju uvek ono sto im plasiraju u kuci. Vremenom, rastu ,menjaju se, pa tako menjaju i svoje ukuse, htenja, interesovanja izmedju i ostalog i vrednosti. Mnoge ostaju, a mnoge iscezavaju i usvajaju njima prihvatljive!
A za Srbiju je okoreli Srbin, to da znas. Suprotno tome su seljacine ,malogradjani i ljudi koji nisu srpskog porekla.

sto si dzampi?

citaj i ti malo sporije, pa ces da mozda uvatis poentu koju sam ja dao, kao kontratezu da se odgajamo kao dziberi tj folkeri. ja kazem da sistem odgaka male otudjene demokrate, umusljene i naduvane. a da zivot to resava tako sto ih leci od tog ds ucenja i sto se sami uce srbiji majci i njenim precutanim ososbinama

U startu otvoreno sumnjam da uopšte poznaješ visokoobrazovani profil ljudi.
Jednostavno, ti sa njima nemaš o čemu.

raja ima ono što zaslužuje...tako bilo i sa slobom...ko ga biro...? pa narod...? pa šta onda...taj narod ga hteo, biro ga, tako smo i prošli...isto i s cecom...jel se naložila raja na cecu - jeste...jel voli cecu...voli...
čim voli cecu, nekoga kao što je ceca - definitivno za bolje i nije

...Da li su konzumenti lake zabave iskljucivo 'seljaci' i sta konkretno odredjuje kvalitet onoga sto konzumiramo u ovoj kategoriji, a kao izbor napravljen svesno i sa kritickim odnosom?...Da li su MTV/S&C brain flush izbori intelektualne/urbane elite, a Ceca/Latino sapunice izbor ruralnih mediokriteta?...

Poslednja izmena:
što ti idu ako stvarno ljudi ne slušaju i ne gledaju ?

- - - - - - - - - -

...Da li su konzumenti lake zabave iskljucivo 'seljaci' i sta konkretno odredjuje kvalitet onoga sto konzumiramo u ovoj kategoriji, a kao izbor napravljen svesno i sa kritickim odnosom?...Da li su MTV/S&C brain flush izbori intelektualne/urbane elite, a Ceca/Latino sapunice ruralnih mediokriteta?...

tu se sad postavlja pitanje ko nameće standarde kvaliteta i trendove, a mene nešto mrzi da filozofiram

...Da li su konzumenti lake zabave iskljucivo 'seljaci' i sta konkretno odredjuje kvalitet onoga sto konzumiramo u ovoj kategoriji, a kao izbor napravljen svesno i sa kritickim odnosom?...Da li su MTV/S&C brain flush izbori intelektualne/urbane elite, a Ceca/Latino sapunice ruralnih mediokriteta?...

Nađi sivu zonu. E, tu je najlepše, između te dve ogavne krajnosti.

- - - - - - - - - -

tu se sad postavlja pitanje ko nameće standarde kvaliteta i trendove, a mene nešto mrzi da filozofiram

Neka, ja sam dovoljno ****.

pa razmišljam o tome da ti kaem iskreno...:think:

- - - - - - - - - -

ko da izdigne sebe....ovi št slušaju cecu, il ovi što prate emtivi ? kako ja iz tog pitanja da zaključim o kome se radi

Back