Femme fatale

gost 374444

Aktivan član
Poruka
1.272
U ovo naše savremeno doba rijalitija, starleta, silikonske estetike, vulgarnosti i previše otvorenog pokazivanja seksualnosti, kada tabloidi svakog dana objavljuju slike nekih novih devojaka sa naslovima tipa „najpoželjnija žena današnjice“, „najizazovnija na svetu“, „najfatalnija“ i slično, pitam se koji su to kriterijumi po kojima je neka žena zavodnica u pravom smislu te reči.
Da li su zaista dovoljni silikonski delovi tela i golišave slike na Instagramu? Da li „personality“ i inteligencija tu igraju bilo kakvu ulogu?

I tako se setim knjige „Kad je Niče plakao“, i ženskog lika, zagonetne Lu Salome. Ona je bila muza, inspiracija fantastičnim ljudima i vrhunskim umovima svog doba kao što su Niče, Frojd, Rajner, Rilke.

Interesantno je to što je ona prilično kasno razvila odnos prema svom telu i seksualnosti uopšte, a i većina tih velikih ljubavi bila je većim delom platonska. No to nije sprečavalo sve te muškarce da u potpunosti izgube razum zbog nje. Uvek je volela muško društvo i dobro se snalazila u njemu ali jako dugo, čak do svojih tridesetih godina, svi njeni odnosi sa muškarcima bili su bliski ali bez dodira.

Šta su po vama bitne stavke da neko može da ponese titulu fatalne žene?

За свакога је то другачије. Претежно је мит.

Мени је битно да нема сулуде хирове и трипове и то је већ 50% идеално.

Тешко је до тога доћи и замислити. Нисам о томе много размишљао, само успут кажем.

Са једне стране мушко које држи гард може да осети да је жена фатална чим се почне заљубљивати у њу, а са друге стране може да буде само напаљен и да му нека цура покрене низ фетиша на које се пали те да страствено крене у напад.

Мислим да се то такође може стећи у дуготрајној љубавној вези, јер велики плус је то када се двоје знају, те знају шта прија оном другом. Проблем настаје ако то мора да се црта и дефинише јер онда губи поенту.

из тог разлога мислим да је најбоље да то остане мистерија, јер и мистерија игра доста јаку улогу у целој причи. :ok:

Nisu sve fatalne žene muze.
Preduslov za mesto muze: imati sklonosti ka maštovitim muškarcima, kreativnim, ludim, nestabilnim....

to je OK, mene je Lu Salome inspirisala da otvorim temu.
Ne znam koliko poznajes desavanja u tom trouglu, ali on i nije toliko bitan za temu.
Da li je za fatalnost koliko god to grubo zvucalo dovoljno malo plastike i foto sopa ili treba i nesto drugo?

to je OK, mene je Lu Salome inspirisala da otvorim temu.
Ne znam koliko poznajes desavanja u tom trouglu, ali on i nije toliko bitan za temu.
Da li je za fatalnost koliko god to grubo zvucalo dovoljno malo plastike i foto sopa ili treba i nesto drugo?

Naravno da plastika & fotošop ne mogu stvoriti od nekoga fatalnu ženu, bezveze je i diskutovati na tu temu. Žena se može operisati, staviti veće grudi, isisati salo, peglati bore, podizati kapke...I neko će reći da je zgodna, ali niko joj neće ,,ugraditi" harizmu i faktor X.

Ima časopisa koji ne propagiraju selebriti fotošop face, ima tv emisija koje se takođe bave drugim temama.
Baš imamo mogućnot izbora pri odabiru kanala, knjiga, štampe... nemoj da se žališ :) To na šta ciljaš, ima svoju svrhu-servira se plitkoumnim masama.

mene brine uticaj tih stvari na nase pilice.
formirane jedinke nisu ugrozene
konkretno ja od naseg programa gledam samo Cvarkova i babu

- - - - - - - - - -

pricamo da je lako promeniti kanal sa parova a onda vidimo citamo o punjenim kokoskama itd
samo jedan primer

mene brine uticaj tih stvari na nase pilice.
formirane jedinke nisu ugrozene
konkretno ja od naseg programa gledam samo Cvarkova i babu

- - - - - - - - - -

pricamo da je lako promeniti kanal sa parova a onda vidimo citamo o punjenim kokoskama itd
samo jedan primer
Teško da će neko dete, čiji roditelji nemaju strast ka šundu i kiču biti pobornik istog. Ne kažem da ne postoje takvi primeri, ali to je retkost ili faza u odrastanju.
Mišljenja sam da dete prvenstveno mogu ugroziti roditelji, ako mu ne obezbede kvalitetnu bazu. Takođe, to nije njihov problem, jer ako su dilkani- smatraju da je normalno na taj način usmeravati sopstveno potomstvo, jer za bolje ni ne znaju.

U ovo naše savremeno doba rijalitija, starleta, silikonske estetike, vulgarnosti i previše otvorenog pokazivanja seksualnosti, kada tabloidi svakog dana objavljuju slike nekih novih devojaka sa naslovima tipa „najpoželjnija žena današnjice“, „najizazovnija na svetu“, „najfatalnija“ i slično, pitam se koji su to kriterijumi po kojima je neka žena zavodnica u pravom smislu te reči.
Da li su zaista dovoljni silikonski delovi tela i golišave slike na Instagramu? Da li „personality“ i inteligencija tu igraju bilo kakvu ulogu?

I tako se setim knjige „Kad je Niče plakao“, i ženskog lika, zagonetne Lu Salome. Ona je bila muza, inspiracija fantastičnim ljudima i vrhunskim umovima svog doba kao što su Niče, Frojd, Rajner, Rilke.

Interesantno je to što je ona prilično kasno razvila odnos prema svom telu i seksualnosti uopšte, a i većina tih velikih ljubavi bila je većim delom platonska. No to nije sprečavalo sve te muškarce da u potpunosti izgube razum zbog nje. Uvek je volela muško društvo i dobro se snalazila u njemu ali jako dugo, čak do svojih tridesetih godina, svi njeni odnosi sa muškarcima bili su bliski ali bez dodira.

Šta su po vama bitne stavke da neko može da ponese titulu fatalne žene?

Spoj inteligencije, ljepote, duha, tajanstvenosti ... fokusiranosti i otmjenosti, gdje sve navedno je u svom maximalu ... valjda, nisam nikad sreo tako nesto

Po meni fatalna mora da bude i harizmaticna,
pr.Ksenija Pajcin

Ona je bila zgodna devojka, zaista...Sad moguće da imamo drugačije parametre o fatalnosti, jer kada sam je čula kako priča, stekla sam utisak da ne i nije baš nešto bistra...
Moje skromno mišljenje.
Doduše, ne moraju fatalne žene biti uvek potkovane na svim frontovima, istina.
Ali Ksendza nije bila 1 u 1000, izdvaja je način smrti, a ne neka harizma.

Back