Feminizam

@tema - dok recimo feminizam prvog talasa i početak drugog talasa smatram izvanrednim dostignućem u razvoju civilizacije, ovaj moderni feminizam trećeg talasa u poslednjih 30-tak godina je postao razvodnjena borba za nešto što ni sami feministi više ne znaju šta je.

Uglavnom, pišanje uz vetar, borba protiv nekih vetrenjača na potpuno pogrešan način.

Niko nije srozao ugled feminizma više od pristalica trećeg talasa feminizma. A to je šteta.
sve sto ti mislis o trecem talasu -muskarci su mislili o prvom nekada

kad vam stigne sesti talas -treci ce biti "dobra stara vremena"

sve sto ti mislis o trecem talasu -muskarci su mislili o prvom nekada

kad vam stigne sesti talas -treci ce biti "dobra stara vremena"
Moj primarni utisak o trećem talasu je da je nedefinisan. Nema uopšte važećeg konsenzusa.

To nikad niko nije mislio o prvom talasu, jer je bio vrlo definisan, iako se mnogi sa zahtevima nisu slagali. Ili si za to da žene imaju pravo glasa, ili si protiv. Nema treće. Drugi talas takođe - ili si protiv prava na abortus, ili si za. Itd...

Tako da ne mislim da je to ekvivalentno. Ne mislim uopšte da može postojati nešto posle trećeg talasa, jer je pitanje šta je uopšte treći talas, osim uspešne antireklame za feminizam.

Ma divan je bio prvi talas. Muskarci su bili odusevljeni.

Sta znas ti uopste o tome?
Da li si citao reakcije muskaraca i pikmija iz tog perioda?
Nemam pojma sa kim se ti raspravljaš i zašto. Da li ti uopšte čitaš šta ja pišem ili samo pročitaš prvu reč?

Rekao sam da je prvi talas bio DEFINISAN, a ne da je bio široko prihvaćen i da su muškarci "bili oduševljeni". Znači feministkinje prvog talasa su znale za šta se bore, imale su konkretne zahteve, i išle su sa ciljem da ih ostvare. Danas to više nije slučaj jer ni među njima ne postoji konsenzus oko konkretnih ciljeva.

Sad još jednom pročitaj šta sam napisao pre nego što kreneš da se svađaš protiv nečega što ja nisam rekao.

Nemam pojma sa kim se ti raspravljaš i zašto. Da li ti uopšte čitaš šta ja pišem ili samo pročitaš prvu reč?

Rekao sam da je prvi talas bio DEFINISAN, a ne da je bio široko prihvaćen i da su muškarci "bili oduševljeni". Znači feministkinje prvog talasa su znale za šta se bore, imale su konkretne zahteve, i išle su sa ciljem da ih ostvare. Danas to više nije slučaj jer ni među njima ne postoji konsenzus oko konkretnih ciljeva.

Sad još jednom pročitaj šta sam napisao pre nego što kreneš da se svađaš protiv nečega što ja nisam rekao.
Ja se ne svadjam.

Vi sa vasim komentarima uopste niste svesni koliko je feminizam potreban danas.

Sve dok beli muskarac sa pozicije moci ismeva i ruga se.

Ja se ne svadjam.

Vi sa vasim komentarima uopste niste svesni koliko je feminizam potreban danas.

Sve dok beli muskarac sa pozicije moci ismeva i ruga se.
Pričaj nam koji su tebi najvažniji aspekti trećeg talasa feminizma?

Da li je to seksizam Marka Cukerberga jer stalno nosi T-shirt majice, ili nešto treće

A i mi lavander stetocine smo postale integralni deo feminizma. Zato npr prosecni milorad smatra da je trebalo stati na drugom talasu jer se sustinski slaze sa liberalkama drugog talasa. Ain't I a woman? Nisi, ti si lezbaćetina.

Da se ne vracamo na prohujale sa vihorom teorije mizoginih seKsoLoGa o grandioznosti muskog uda pardon mozga, nego samo jedan mentalni skok u nasa odrastanja (a mozda i odrastanje nekih sadasnjih klinceza) pa da se cuje ono - upisi ti filoloski, nema boljeg posla za zenu od nastavnika (zenu, nastavnika, slaganje pola i roda u svom najboljem izdanju), dajte mi igracku za devojcice, plavo je za decake, a sto ne oblacite tu malu u roze, pomislih da je decak, i tako eto nema senior programerki dovoljno u ovom supku od drzave, ali ima senior programera koji reklamiraju sns advokate, toga nam vala ne nedostaje. :)

Pričaj nam koji su tebi najvažniji aspekti trećeg talasa feminizma?

Da li je to seksizam Marka Cukerberga jer stalno nosi T-shirt majice, ili nešto treće
ja sam ozbiljna a ti se sprdas
svaka zemlja je na razlicitom nivou i ima drugacije brige

Srbija jos uvek zaudara na toksicni patrijarhat i polako to sve treba srediti ..........deca treba recimo da imaju i mamino i tatino prezime.....ukinula bih uzimanje muzevljevog prezimena nakon udaje.....
kaznjavala bih strogo seksizam i diskriminaciju zena....

Aha, znaci tamo neko cukun cukun unuce ce se prezivati Milojko Radivojevic Stevanovic Petrovic Miletic Guslic Palcic Maksimovic Gonzales. Ko spanski nobles.

A da ukinemo brak skroz i lepo redni br? Ili neki random algoritam? Sto u opste prezimena?
Da, mislim da svakako brak treba ukinuti kao instituciju. Ionako je to patrijarhalni konstrukt. I nasledstvo se deli po krvnom srodstvu.

Posteno, fer.

Meni je to strasno. Primoravanje nekoga pravnim mehanizmima na monogamni odnos i afekciju prema nekom, rralno gledano, strancu. Dodje ti tako neka osoba u zivot. Kao ljubav. M da.

I plus posle parnicenje, smece na videlo. Ko je radio, a ko je prao sudje i usisavao. Imovina sljusss

ja sam ozbiljna a ti se sprdas
svaka zemlja je na razlicitom nivou i ima drugacije brige

Srbija jos uvek zaudara na toksicni patrijarhat i polako to sve treba srediti ..........deca treba recimo da imaju i mamino i tatino prezime.....ukinula bih uzimanje muzevljevog prezimena nakon udaje.....
kaznjavala bih strogo seksizam i diskriminaciju zena....
Jao nemoj molim te, kad sam vadila skoro izvod detetu 3 puta su upisivali pogresno prezime, samo jedno, cela procedura oko ispravke trajala je 5 radnih dana. Kako li bi se tek snasli sa dva prezimena :lol:
Ja sam protiv iz prakticnih razloga

Back