Feminizam-propast ili prilika za muskarce?!

ma daj, pa promiskuitet je postojao i u vreme naših predaka, samo se to mnogo suptilnije radilo, nije bilo guranja psta u oko.
moralnu obavezu imaš prvenstveno prema sebi, nešto što je usađeno vaspitanje i karakterom... pravi muškarac (mašta to značilo) neće dozvoliti da žena zavisi od njega, ne treba mu prikolica koju će vući ceo život... dok sa druge strane poseduje duboko ukorenjenu potrebu da na svaki mogući način zaštiti i brine o svojoj poredici.

tradicionalista sam i poštujem m/ž odnos u kome se zna čija je zadnja, ma kako glupo ovo zvučalo, ali ne bih mogla da živim sa nekim ako sam jača i dominiram na bilo koji način... sa druge strane sam extrem što se tiče nezavisnosti, bila sa i pre braka, u i braku i posle... prosto sebi ne mogu da dozvolim ni luxuz ni slabost da od nekoga zavisim. rođena sam da se borim i ako nemam motiva za borbu bolje me eutanaziraj... nebitno koliko to znam da umori povremeno.
gade mi se, i često nailazim na takve muškarce koji svojim stavom, ili poslovnim položajem na onaj najperfidniji način pokušavaju da izmanipulišu... nadam se da to nema veze sa emancipacijom, stoke je uvek bilo i biće. tako ponekad mrzim što sam žensko, zašto nisam debela ili glupa i u tom nekom trenutku zavidim feministikinjama...
i otkud toliko starleta... nisu one krive, dali ste im vetar u jeddra, njihovo je samo da poseduju vizuelno. sa mozgom smo odavno svi otišli u q.

Da su zene imale pravo da naplate sirenje noga imale su, drustvo im je to priznavalo. Mnogi su bili prinudjeni da ozene onu koju su "upropastili".

Ne tako retko muskarci krive feminizam za sve losije musko-zenske odnose. Da je pre toga bilo sve kako treba. Nedavno sam u razgovoru cuo zanimljivu tezu, da upravo feminizam donosi toliko zeljenu slobodu muskarcima, narocito u nevezivanju za jednu partnerku. Savremena zena se krece izmedju feministickih ideja i tradicionalnih vrednosti. Na taj nacin jos vise zbunjuju muskarce. Zele ravnopravnosta, ali imaju i ogromna ocekivanja od muskaraca. Na neki nacin muskarci su postali kao bunar zelja bez dna, jer vise ni same zene ne znaju sta zele.

Mozda je vreme da muskarci naprave svoj pokret?

Feminizam je samo rec iza koga zene kriju zelju da budu ravnopravme a zadrze sve pogodnosti neravnopravnosti kad to njima odgovara.
Te price o fol ravnopravnosti se drze samo dok to njima odgovara a kad nesto treba da se uradi odma qqq pa ja sam zensko kakav si ti to muskarac itd.

Da su zene imale pravo da naplate sirenje noga imale su, drustvo im je to priznavalo. Mnogi su bili prinudjeni da ozene onu koju su "upropastili".

o čemu ti pričaš?
da li je nekome osećaj odgovornosti jasči ili slabiji, nije tema... kao što nije ni to koliko je neko sebi upropastio život samo zato što je oženio trudnu devojku.
ko vas yebe kad ste glupi...

Ne tako retko muskarci krive feminizam za sve losije musko-zenske odnose. Da je pre toga bilo sve kako treba. Nedavno sam u razgovoru cuo zanimljivu tezu, da upravo feminizam donosi toliko zeljenu slobodu muskarcima, narocito u nevezivanju za jednu partnerku. Savremena zena se krece izmedju feministickih ideja i tradicionalnih vrednosti. Na taj nacin jos vise zbunjuju muskarce. Zele ravnopravnosta, ali imaju i ogromna ocekivanja od muskaraca. Na neki nacin muskarci su postali kao bunar zelja bez dna, jer vise ni same zene ne znaju sta zele.

Mozda je vreme da muskarci naprave svoj pokret?

Feminizam i naglo "prosvetljenje" koje su zene dozivele poslednjih 20-ak godina su dovele do toga da im se moze sve.Da traze sve i da traze to odmah.I to samo zato sto su zene.Ako to ne moze da im priusti onaj kojeg vole oticice kod onog koji moze.Znaci interes ispred svega ostalog.

Ne radi se samo o trudnoci nego je sex ili uopste zabavljanje na neki nacin obavezivalo. Ne mozes reci da su ranije bile ovako rasirene sex sheme ili da su zene mogle mjenjati partnere bez osude okoline.

osuđuju ih i danas, samo se oba čina obavljaju transparentnije.
ne radi se o ne/obavezivanju, već o ne/odgovormosti... ili ako ćemo o preventivi, o neobaveštenosti da postoji kontracepcija.

ma daj, pa promiskuitet je postojao i u vreme naših predaka, samo se to mnogo suptilnije radilo, nije bilo guranja psta u oko.
moralnu obavezu imaš prvenstveno prema sebi, nešto što je usađeno vaspitanje i karakterom...
ti znas kako se i sta radilo? i opet sebicno shvatanje morala - tipicno za zensko.
pravi muškarac (mašta to značilo) neće dozvoliti da žena zavisi od njega, ne treba mu prikolica koju će vući ceo život... dok sa druge strane poseduje duboko ukorenjenu potrebu da na svaki mogući način zaštiti i brine o svojoj poredici.
ti dakle ne znas sta je pravi muskarac al opet znas da popujes sta je to. toliko o moralu...
tradicionalista sam i poštujem m/ž odnos u kome se zna čija je zadnja, ma kako glupo ovo zvučalo, ali ne bih mogla da živim sa nekim ako sam jača i dominiram na bilo koji način... sa druge strane sam extrem što se tiče nezavisnosti, bila sa i pre braka, u i braku i posle... prosto sebi ne mogu da dozvolim ni luxuz ni slabost da od nekoga zavisim. rođena sam da se borim i ako nemam motiva za borbu bolje me eutanaziraj... nebitno koliko to znam da umori povremeno.
nisi tradicionalista nego ne znas ni ti vise sta oces. a ovo znaci da si razvedena. tradicionalizam -0. pa upravo su muskarci stvoreni za borbu i da ne zavise ni od koga a naravno da umara- mislis da je biti muskarac lako?
gade mi se, i često nailazim na takve muškarce koji svojim stavom, ili poslovnim položajem na onaj najperfidniji način pokušavaju da izmanipulišu... nadam se da to nema veze sa emancipacijom, stoke je uvek bilo i biće. tako ponekad mrzim što sam žensko, zašto nisam debela ili glupa i u tom nekom trenutku zavidim feministikinjama...
i otkud toliko starleta... nisu one krive, dali ste im vetar u jeddra, njihovo je samo da poseduju vizuelno. sa mozgom smo odavno svi otišli u q.
zene non stop manipulisu sa ili bez polozaja i glumeci neki stav ,ali pljuni po muskima... pa dobro sad znamo da si barem ruzna .
ti ne zavidis feministkinjama -ti jesi bas taj proizvod ispranog mozga- ti si ono sto tvrdis da nisi ,totalno pogubljena i syebana ne projektuj svoje frustracije na druge ,nisu ti muskarci nista krivi pa da ti se gade i da ih prozivas stokom.
a niko jedra vetar sunce mesec ne daje nekom kom je lakse da rasiri noge nego knjigu, po tome svi bi muskarci trebali da budu narkomani da ih bole za sve i sve im bude lepo i uzivanje stalno- pa dok traje.
AU kakav muskomrzacki post se ovde provukao.Pa da rasclanimo.

Ovo si 100% u pravu, ali muskarci jedini koji bi da manipulisu, zar ne?;)

Ovo si 100% u pravu, ali muskarci jedini koji bi da manipulisu, zar ne?;)

ne, ima i žena, ali one to češće rade na emocionalnom planu, ređe na poslovnom.

- - - - - - - - - -

ti znas kako se i sta radilo? i opet sebicno shvatanje morala - tipicno za zensko.

ti dakle ne znas sta je pravi muskarac al opet znas da popujes sta je to. toliko o moralu...

nije mi jasno gde si ti ovde video bilo kakvo moralisanje.

nisi tradicionalista nego ne znas ni ti vise sta oces. a ovo znaci da si razvedena. tradicionalizam -0. pa upravo su muskarci stvoreni za borbu i da ne zavise ni od koga a naravno da umara- mislis da je biti muskarac lako?

ybt, pa ti si genije... :lol:

zene non stop manipulisu sa ili bez polozaja i glumeci neki stav ,ali pljuni po muskima... pa dobro sad znamo da si barem ruzna .
ti ne zavidis feministkinjama -ti jesi bas taj proizvod ispranog mozga- ti si ono sto tvrdis da nisi ,totalno pogubljena i syebana ne projektuj svoje frustracije na druge ,nisu ti muskarci nista krivi pa da ti se gade i da ih prozivas stokom.
a niko jedra vetar sunce mesec ne daje nekom kom je lakse da rasiri noge nego knjigu, po tome svi bi muskarci trebali da budu narkomani da ih bole za sve i sve im bude lepo i uzivanje stalno- pa dok traje.
AU kakav muskomrzacki post se ovde provukao.Pa da rasclanimo.

naprotiv, ne pljujem po muškima... biće da je projekcija.
i jeste, ružna sam, šta ću... :(

Feminizam je glupost. Ne toliko kao ideja, radije recimo da u izvedbi ima dosta problema. Ali i kao ideja je prilično glupa. Srećom, neostvariva. Mada, i kada bi bila ostvariva, nekom igrom slučaja, ništa se ne bi promenilo značajno.
Žene nisu ništa manje sposobne za majmunsko ponašanje od parnjaka. Samo manje naviknute. Na te specifične spektre majmunskog ponašanja. Druge pak, vrlo su im srodne.

Back