Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Evo ja sam bila na prijemnom na glumi i mogu reci, evo NAJiskrenije, znaci svoje iskustvo, da je sve to bila jedna velika farsa!!! I kao da su nam pljunuli u lice!!! Nama, talentima i plus strucnjacima, jer je medju nama bilo i ljudi koji su zavrsili i druge umetnicke fakultete i super su u nastupima! Evo ovako. Od nas 360. koliko se prijavilo, od subote do srede polagalo je ukupno 60-ak za dan, od toga, koliko sam saznala troje je proslo u subotu, u nedelju samo dvoje, a u ponedeljak, kada sam ja polagala (a inace sam odlicno verzirana i za umetnost i nastupe jer sam zavrsila pre ovoga jedan drugi-slicni umetnicki fakultet, i imam i profesionalnog iskustva, tako da mogu odlicno i sama da procenim STA se i KAKO se TAMO ( na FDU Beograd) vrednuju talenat i sposobnosti, i mogu reci da od nas 60.- od kojih je barem nas PET bilo zaista odlicno), PROSLA JE SAMO JEDNA i to ona koja nema blage veze sa zivotom, vec kada je ona prozvana, pocela je da se ljubi sa komisijom, clanovima zirija i onim studentima koji su prozivali, i to u trenutku dok su se zatvarala vrata od tog dela scene...), dakle, jedna gospodjica, koja ima veze sa glumom koliko macka sa pesmom, i to je BRUKA!!! A dosta nas je culo kako izvodi... jer ipak se cuje od scene kad su bila otvorena vrata...Da od 60 LJUDI!!! Eeeej, oni izaberu SAMO jednu!!!, dok drugi, medju kojima su bile i njihove kolege sa drugih umetnickih fakulteta, koji imaju MNOGO vece znanje i iskustvo u nastupima i mnogo vise talenta i sposobnosti, da oni ne prodju!!! Zaista bruka!!! Znaci svi su bili zgranuti!!! Izgleda da je to sve, ili barem vecina, bila namestaljka! Ali kada se pogleda KO i KAKO glumi i KAKVE se serije danas snimaju, a KAKVE kvalitetne su bile pre dvadesetak godina, onda se vidi da se tamo ne primaju vrhunski talentovani, vec izgleda neka suprotnost... Zalosno! Ja i jos dosta njih ulozicemo ostru zalbu i DEKANU a bogami i MINISTARSTVU prosvete, pa se nadamo da ce i oni nesto uciniti!... Eto... toliko. A ja licno nameravam da idem u Dadov ili neku slicnu skolu glume i to da zavrsim, a onda da spojim sa svojom prvom umetnickom profesijom i nadam se da ce to biti fantastican uspeh! Jer ZNAM koliko ZNAM i koliko VREDIM! Eto, pa vi prosudite sami! A atmosfera na sceni je bila slicna konc logoru- upale ti stravicno jak reflektor u lice i oci od kojeg ti se zavrti u glavi, i dok ti kazes sta si spremio vec si osamucen od toga... naravno ipak nastupis odlicno, ali sta to vredi kada su ocigledno na delu jake veze i vezice!... Javna je tajna da se i velike pare za to daju.... a plus mnogi danas veoma poznati i slavni glumci POLAGALI SU PRIJEMNI OD DVA PA DO DESET I VISE PUTA!!! Dok ga nisu polozili!... To su zaista i veliki stresovi... tako da ne znam da li je sve to toga vredno!... Probacu i sledece godine i one tamo.. mada ako se proslavim onda mi nece ni trebati taj faks...)) jer vec imam jedan umetnicki, pa uz skolu glume i uz zapazanje odgovarajucih reditelja, covek talenat i strucnjak moze se lako istaci....eto, ovo je moje zaista iskreno iskustvo, a program mi je fantastican bio, a i zaista sam i talentovana, i jako volim da glumim, mnogi su mi profesori dali misljenje da sam zaista odlicna u tome i da treba da probam i glumu... zavrsila sam i drugi umetnicki fakultet i svi su mi profesori rekli da sam zaista odlicno talentovana i za glumu... Evo programa: 1. Recitacija: Ostajte ovdje; 2. Dramski monolog: Julija iz Romea i Julije i 3. Monolog iz komedije domaceg komediografa: Poslednji monolog gospodje ministarke iz Nusiceve Gospodje ministarke, i to sam tako odradila da sam cak i ja bila zadovoljna!... Neki iz komisije su onako "zinuli" i bili pozitivno iznenadjeni...Cak sam spremila i dosta imitacija, a znam i odlicno da pevam!...Ali... izgleda da su drugi arsini bili u pitanju, kad su primili jednu sto nema pojma- pa lepo se culo kako je sve to vestacki bilo, a ne tolike DIVNE talentovane mlade ljude, pored mene je bilo jos- jedno desetak odlicnih... i zaista se to vidi!.....ali TO je ono prokletstvo u nasoj zemlji- kad vidis odlicnog talenta ti pokusas da ga oboris, sklonis, ali ON IPAK USPEVA KAD TAD da POBEDI i da USPE!!! Zato ljudi moji GLAVU GORE i ako zaista hocete glumu NE ODUSTAJTE, a NECU NI JA!!! Upisacu i glumacku skolu i POKAZACU IM JA KAKVA SAM JA UMETNICA!
)) Za druge ne znam, jer predpostavljam da je drugih dana isto bilo talenata, ali je takodje malo njih proslo, sto je ogromna i greska a i bruka tih profesora i zirija, da vrhunsko talentovani ljudi polazu po SEDAM i VISE puta prijemni na tom fakultetu!!! Pa jel oni to hoce da im uzmu i poslednji dinar na prijave ispita i razna uverenja! A za pare za glumacku skolu i privatne casove glume kod nekih profesora, da i ne govorimo!!! Strasno!... Ali ipak sam uverena da PRAVI TALENTI uspevaju! Pa npr. Ckalja uopste nije ni zavrsio FDU, vec samo isao pre II sv. rata u neku skolu glume i bavio se njom amaterski, pa je dogurao do velikana! Svaka mu cast! Ili npr. Elizabet Tejlor, ona cak nije ni zavrsila glumacke studije, a postala je i poznata, i slavna i vrhunska umetnica. Kasnije je mozda i isla u skolu glume, ali NAJbitnije je, ja mislim, da IMAS onaj vrhunski talenat, i ako zaista ZNAS koliko vredis i uporan si i stalno ucis i usavrsavas se i vezbas, uspeces, sigurno! Eto, to je neko moje iskustvo i vidjenje... A izgleda da je i drugima koji su i ranije polagali u bg-u atmosfera bila strozija nego u ns-u... Ja u ns nisam probala, a mozda sam trebala... ali mi je bilo nezgodno zbog puta, smestaja i sl... Ali verujem da pravi talenti moraju uspeti!... A htela bih da zamolim nekoga od devojaka ili mladica koji su zavrsili glumu na FDU Beograd, da mi- nam daju savet KAKO da polozimo taj prijemni i da udjemo u uzi krug a i da dodjemo na budzet???! Molim vas, pomagajte!!! Sta jos treba sem divnog talenta, zavrsenog umetnickog fakulteta-koji se takodje odnosi na nastupe, i izvanredne glume i nastupa?!!! Molim vas, pomozite nam, sta jos treba?! Mozda neka skola glume, ili sl. ? Unapred hvala! Pozz!
))
Moze li neko da mi napise sta se sve sprema za prijemni?
I ako neko moze da podeli sa mnom sta je sve spremao za prijemni od tekstova?
HVALA UNAPRED!![]()
A da li je ta knjiga Audicija bitna za prijemni? Ili mozes bilo koje monologe da izaberes, shodno zadatom programu? Molim za odgovor! Unapred hvala! Pozz!![]()
Da se razumemo, devojka koja je prva na listi ove godine, ODLICNA je, to zna svako ko je gledao uzi krug...daleko ispred svih.
Ona je prosle godine bila u uzem krugu u Ns i tamo ispala...bila je prijavljena za prijemni opet i u NS (sto bi to radila da je znala da ce proci na FDU).....
Dramski monolog, komicni monolog ( domaceg komediografa), recitacija i imitacije (pevcka ili/i govorna).![]()
imaš na sajtu fakulteta
od svega spremaš po jedno,
sve skupa treba da ti traje max 5 minuta,
a pride treba da spremiš i par imitacija ako ti kojim slučajem zatraže![]()
Mogu da te prekinu ali i ne mora da znaci... Npr. ja sam komicni do kraja izvela, onda sam presla na dramski gde sam izgovorila prvih nekoliko recenica i prekinuli su me... I recitaciju sam na kraju, s tim sto je moja malo duza i traje oko 2 i po minuta ( a kao trebalo bi da traje 1 min), bila sam blizu kraja kad su mi se zahvalili... Tako da....Hvala ti puno!U svakom slucaju ti kad krenes sa recitacijom,oni u nekom trenutku te prekinu i kazu da predjes na monolog itd.?