FDU

A pozdrav ljudi! Šta je ko uradio ove godine?
Ja sam konkurisala na Novu Akademiju u Beogradu, i rečeno mi je da će prijemni biti odložen za septembar, međutim, ipak će biti i u julu.
A ja još nisam načisto sa monolozima. Mogu li da čujem šta ste vi birali? I imate li kakve preporuke. Mi ovde svi moramo da spremimo Hamletov govor glumcima, i Brehtovo Sećanje na Mariju A. što sam ja i uradila, al ovo po mom izboru me jako plaši. Ne mogu da se skrasim. Pomagajte.

Zdravo ljudi! Interesuje me da li uz sastav bodova sa prijemnog ide i bodovi iz škole iliu se samo računaju bodovi koje imamo na prijemnom ispitu, konkretno gluma (ili bilo koji drugi)???

Zdravo ljudi! Interesuje me da li uz sastav bodova sa prijemnog ide i bodovi iz škole iliu se samo računaju bodovi koje imamo na prijemnom ispitu, konkretno gluma (ili bilo koji drugi)???

Zvanično oni gledaju bodove iz škole ali ako im se dopadne neki kandidat i žele da ga prime onda jednostavno upišu broj bodova koji njima odgovara... Ako imaju problema sa time.

Zvanično oni gledaju bodove iz škole ali ako im se dopadne neki kandidat i žele da ga prime onda jednostavno upišu broj bodova koji njima odgovara... Ako imaju problema sa time.

Pošto vidim da si upućen, molim te da mi to malo pojasniš i da mi daš još neke potrebne informacije... nešto najosnovnije, kako ide prijemni, 'vamo, tamo! MOŽE???

Pozdrav svima na forumu.

Prelistala sam poslednjih par stranica, pošto sam zainteresovana da upišem ovaj fakultet nakon srednje, a nije mi puno ostalo do kraja, pa čisto da se raspitam malo. :) Vidim da se uglavnom pričalo o glumi, a mene zanima nešto više o katedri za filmsku režiju, pa ako bi neko ko je to upisao mogao da mi kaže nešto više o tome bila bih mu vrlo zahvalna. :D Bacila sam pogled i na njihov sajt i to sve, al' opet bolje je da čujem i informacije "iz prve ruke".

Pozdrav svima, nov sam ovde.
Zovem se Mihajlo, i vec dugo vremena ozbiljno razmatram FDU smer glume kao potencijalni faks koji bih zeleo da upisem nakon srednje skole. Ja sam sada treca godine gimnazije, i vec imam iskustva sa glumom. Amaterski sam se bavio do srednje skole, time sto smo cisto za neke casove srpskog jezika spremali kratke predstave, kao i za priredbe za kraj godine u ranijim razredima, gde je iz nekog razloga nastavnica uvek mene birala za to. Tada sam prvi put primetio da mi ide gluma, a malo ozbiljnije sam poceo da se bavim sada u srednjoj skoli, kada sam se prikljucio dramskoj sekciji Zemunske gimnazije. Svake godine radimo po par predstava, i to mi definitivno pomaze i sprema me za prijemni za FDU za dve godine. E sad, mene zanima ima li ovde neko ko ima iskustva sa FDU-om, ko je pokusao i uspeo ili ne da ode na glumu, a da bi mogao da mi da par saveta na koju literaturu da se koncentrisem za ove dve godine koliko mi ostaje, i sta se najvise uzima od monologa i recitacija za prijemni? I jos nesto, primetio sam da je neko spomenuo bodovanje. Koliko ja znam, bodova iz skole moze maksimalno da se ima 40, ostalih 60 su sa prijemnog, tako da je definitivno prijemni bitniji, a i zbog toga sto ce sigurno pre primiti nekoga ko ume da glumi i da se izrazava ali ima malo slabiji uspeh iz skole, nego nekog vukovca a koji nema bas puno talenta. To je neko moje vidjenje i mislim da je tacno. Jos jednom, pozdrav.

Zdravo svima. :)

Da li na ovoj temi ima studenata FDU? :) ja ću probati ove godine da upišem, konkurisaću u NS i BG. Nadam se da će biti još ljudi zainteresovanih za ovo na ovoj temi pa da malo razmenimo mišljenja i iskustva. :)

Zdravo svima. :)

Da li na ovoj temi ima studenata FDU? :) ja ću probati ove godine da upišem, konkurisaću u NS i BG. Nadam se da će biti još ljudi zainteresovanih za ovo na ovoj temi pa da malo razmenimo mišljenja i iskustva. :)

Ja sam na akademiji u NS. Na prethodnim strana sam pisala kako je izgledao prijemni. Sto se literature tice, nije potrebano da se procita ETIKA I SISTEM od Stanislavskog, mozes zbog sebe, ali to nije potrebano za prijemni, jer se to kasnije obradjuje na akademiji. ;)

I kakvi su ti utisci sa akedemije? ja znam jednog dečka koji ide sada u NS, prva godina. Meni je rečeno da talenat za pevanje nije potreban a vidim da su i to gledali na tvom prijemnom.Što? A taj scesnki pokret na prijemnom. Koliko je to bilo teško?

Ja sam na akademiji u NS. Na prethodnim strana sam pisala kako je izgledao prijemni. Sto se literature tice, nije potrebano da se procita ETIKA I SISTEM od Stanislavskog, mozes zbog sebe, ali to nije potrebano za prijemni, jer se to kasnije obradjuje na akademiji. ;)

Da li je zaista tako tesko upisati kao sto se prica ,da li je sve u koverti i vezi ili se mozemo osloniti na sebe? :) Svaka cast za upis!

Back