FDU

A ako precutimo neshto...recimo amaterska pozorishta ili tako neshto..mislim ne bih lagao samo bih precutao??
I pitanje za DorianGraySRB jel znash ko prima klasu u Novom Sadu?

Boris Isakovic ti je u NS, a nema potrebe da precutis to iskustvo, ono da profesori misle da si vec dovoljno naucio i da ti ne treba sad fax i sve te gluposti su ciste spekulacije. :)

cao ljudi! :) zanima me jel vec neko bio na konsultacijama i kako je tamo, sta se radi.....? nemam neku predstavu o tome, pa ako moze mala pomoc....... :) thnx unapred
Pa bila sam ja na konsultacijama, ali ne mogu da se setim koju literaturu je gospodin naveo da treba da se procita. Sve u svemu pricao je najpre o administrativnom delu, koja dokumenta su nam potrebna etc. etc. Onda je pricao uopsteno o riziku studiranja glume, paa o odabiru monologa i recitacije, receno je da je pozeljno spremiti 4,5 imitacija ali to ne mora da znaci da ce biti i trazeno od pojedinca. Za oblacenje je rekao da ne oblacimo majice sa natpisima ili majice koje su jakih boja, sto lezernije da se obucemo to bolje po nas, da se sto bolje osecamo, rekao je da devojke ne nose nakit i da kosa bude sklonjena sa lica. Receno nam je takodje da jedemo i pijemo normalno pre prijemnog posto se desavalo da neki kandidati od treme ne jedu i ne piju pa kada izadju pred komisiju padnu u nesvest. :D
Uglavnom to je to, ako te jos nesto interesuje, pitaj. :)

caooooooooo ja sam se sad prijavila :) ovde se bas sve moze naci. Ja sam bila na konsultacijama ,profesor mi je rekao da procitam Stanislavskog epiku i sistem...u tim knjigama je najbolje opisano kako se pripremiti za prijemni...a dal neko od vas zna kako da kontaktiram sa nekom glumicom za privatne casove...? u novom sadu :*

ma treba biti samo svoj i sam osecati i komediju i tragediju i to plasirati na svoj nacin....ako imas ono nesto UPADAS....gledala sam monolog zanke stokic,ona je tako obicna ali prosto ima nesto u njoj ....srecno ljudi

Hvala ti puno!! :):hvala::hvala:
super, sada znam kako je............ e a koliko je trajalo....? jel si videla nekog profesora, tj jel govori profesor ili neko drugi.....?
haval na odgovorima, i nadam se da cemo biti koleginice! :D:ok:
Pa nekih dvadesetak minuta, pola sata tako nesto. Pa videla sam gospodina koji radi u portirnici, videla sam neke ljude koji su verovatno neki profesori ili tako nesto ali ne znam konkretno... :) Pa inace na kosultacijama se pojavi i profesor koji prima klasu i njegov asistent, ali ovaj put je bio asisten koji je bio toliko kulturan i vaspitan da se nije ni predstavio i to mi je nekako strasno. :D Hjoj i ja se nadam da cemo biti koelginice :)

caooooooooo ja sam se sad prijavila :) ovde se bas sve moze naci. Ja sam bila na konsultacijama ,profesor mi je rekao da procitam Stanislavskog epiku i sistem...u tim knjigama je najbolje opisano kako se pripremiti za prijemni...a dal neko od vas zna kako da kontaktiram sa nekom glumicom za privatne casove...? u novom sadu :*

stanislavski epika i sistem :) izvanredna knjiga..

"EPIKA"?????

u pitanju je ETIKA

E poshto nisam video da je iko stavio konsultacije u NS su ponedeljkom u 10 h do kraja maja:D Ja idem tek 16. poshto sam pre toga neshto zauzet pa ako neko ode na njih nek kaze kakvi su mu utisci i tako to:hvala:

Poslednja izmena:
Izvini nism te bash najbolje shvatio jesu li ti na konsultacijama rekli da bi pozeljno bili da procitamo tu knjigu ili kako..._:dontunderstand:

Ne ljudi, opustite se, uopšte ne morate ništa specijalno da čitate da bi bili uspešni na prijemnom. ''Etiku'' kao i ''Sistem'' i ''Metod'' ćete svakako morati da čitate ako budete upisali fax ali za sada ne...

Caooo svima...Ja sam iz Vranja i vec nekoliko godina se amaterski bavim glumom u Vranjskom pozoristu...Znam dosta o tome i radio sam sa nekoliko poznatih reditelja kao sto je Dugalic,Ana itd...Pokusacu sledece godine da upisem FDU u BEogradu ...Posto sam procitao to da "ne vole" ako se neko bavi amaterski time i sada hoce da ode na fdu da li na prijemnom ispitu trebam da pustim da negde slobodno pogresim ???

Ne ljudi, opustite se, uopšte ne morate ništa specijalno da čitate da bi bili uspešni na prijemnom. ''Etiku'' kao i ''Sistem'' i ''Metod'' ćete svakako morati da čitate ako budete upisali fax ali za sada ne...

Doriane brate uvjek neki "pozitivni" komentar od tebe , stvarno spashavash brate, vec sam krenuo da se cimam i da trazimtu knjigu, a i onako dosta frke imam sa pronalasnok komicnog monologa,tako da mi ta trka nije potrebna...:per:

pa rekao mi je asistent da nije lose procitati,naravno ako imas visak vremena...e sad ja vremena nemam al sam procitala i zato nisam jos nista pripremila ni kom ni dramu.....moj savet bolje se sppremaj striktno za prijemni da se ne cimas s vremenom kao ja :)))))

Caooo svima...Ja sam iz Vranja i vec nekoliko godina se amaterski bavim glumom u Vranjskom pozoristu...Znam dosta o tome i radio sam sa nekoliko poznatih reditelja kao sto je Dugalic,Ana itd...Pokusacu sledece godine da upisem FDU u BEogradu ...Posto sam procitao to da "ne vole" ako se neko bavi amaterski time i sada hoce da ode na fdu da li na prijemnom ispitu trebam da pustim da negde slobodno pogresim ???

Nije uopšte tačno da ne vole kada se neko amaterski bavio pre toga, štaviše, to je prednost jer znaš ''kako sve to izgleda''...
Budi svoj na ispitu i nemoj da se sekiraš, pogrešićeš barem 10 puta a da ni sam toga nisi svestan. :)

Back