FDU

Jao sreco moja,to nije zabluda vec cinjenica ali prodje po neko i na posteno...
Ti si jos neiskvarena i postena,ne shvatas da su ljudi zveri i da su spremni na mnogo gore stvari.
Nisam ja pesimista nego realista,jer kad zivis u oblacima i u svom svetu gde su svi dobri,posteni ne rade veze i lova,nema korupcije,onda te mnogo boli pad na zemlju a jednom moras pasti....
Imao sam mnogo ruznih iskustava gde su na posao i u skolu bili primljeni oni sa vezom a ne ja,i ne govorim to samo da bih zadovoljio svoj ego.....
Daj da se manemo mracnih tema,ni ja ne volim kad neko kvari atmosfru na forumu,shvatices vec o cemu sam ti pricao.....
Nego jel u tvojoj grupi bio onaj Nislija koji se sapleo i pao na scenu?

Poslednja izmena:
Dje ste glumci,jel je polagao neko od vas U SUBOTU 20. 6. 2009. GODINE U 16 ČASOVA,mozda?Ja sam prosle godine odbijen,a sad se lomim svakog dana da li da pokusam ponovo,a i hvata me panika kako vreme odmice da necu imati vremena da se spremim,al' nema veze ionako celog zivota sve radim u 5 do 12,a da stvar bude gora pre par dana sam polozio obuku za vatrogasca i prijavio se za posao,uskoro cu da saznam da li sam primljen,mnogo volim poziv vatrogasca ali gluma je nesto sto ne mogu tako lako da zaboravim,ne znam sta da radim,ne trazim savet,samo vam se jadam,drustvo sam udavio sa pricom o glumi,a caleta i kevu bolje da i ne pitam,a posle prijemnog ispita prosle godine sam siguran da rade debele veze,Uuu jbm ti a samo sam hteo da pitam jel polagao neko prosle godine,imam ja obicaj tako da davim,kazite mi vi slobodno... ne ljutim se........

prijatelju, veruj mii....ja iz mog primera znam da nema veza tamo....posmatra te toliko ljudi da ne znam koliko ti utice veza....uostalom...ja sam prosle godine usao u uzi krug a da pritom mi je to bio prvi put kako izlazim i nisam imao vezu, i na moju zalost nisam upisa fax...ali sam prezadovojljan sa svojem uspehom...jer sam ja taj moj prijemni spremao 5 dana!!!!.....dobra priprema i talenat su osnova svega...pozzzz

Carol, komsinice :D....naravno da cemo biti uz tebe....a nadam se da ce neko od nas imati i da ti prenese pozitivna iskustva kada upise fax....hehehehe
ja sada imam mnogo vecu narvozu nego prosle godine jer zna kako je, ali i jos vecu zelju da budem student tog faxa....heheheh
pozzz za sveeeeeeeee

Ja ove godine imam manju nervozu nego prošle jer nekako više verujem u sebe...

Cyrano, nisam ni čula za tog lika koji je pao na scenu, ta priča nije stigla do mojih ušiju :D Pa, šta mu se desilo?

prijatelju, veruj mii....ja iz mog primera znam da nema veza tamo....posmatra te toliko ljudi da ne znam koliko ti utice veza....uostalom...ja sam prosle godine usao u uzi krug a da pritom mi je to bio prvi put kako izlazim i nisam imao vezu, i na moju zalost nisam upisa fax...ali sam prezadovojljan sa svojem uspehom...jer sam ja taj moj prijemni spremao 5 dana!!!!.....dobra priprema i talenat su osnova svega...pozzzz
Mozda iz tvog primera,ali surova cinjenica je da veza ima svuda,a to sto te toliko ljudi posmatra nema ama bas nikakve veze,znam lika koji je usao u uzi izbor a pritom od komisije dobio najgore moguce kritike,gotovo ponizavajuce.U osnovnoj skoli sam polagao prijemni u "Srednjoj skoli unutrasnjnjih poslova" u Kamenici,i na nase oci su bili primani momci koji nisu zadovoljvali minimum kriterijuma na ispitu,a svi deca nacelnika,inspektora....To ume da boli....Stvarno nemam razloga da izmisljam ovakve stvari,to je tuzna slika Srbije,a mogao bih da navedem jos najmanje 10 ovakvih primera iz licnog zivota....to ne znaci da sam pesimista....A ti si prosao verovatno jer si uzasno talentovan i ludo srecan....

Ja ove godine imam manju nervozu nego prošle jer nekako više verujem u sebe...

Cyrano, nisam ni čula za tog lika koji je pao na scenu, ta priča nije stigla do mojih ušiju :D Pa, šta mu se desilo?
Pa on je bio u grupi pre mene.....prica ide ovako:
Ulazi Nislija na scenu kroz onaj "magacin" koji svi ovde znate,zatim,nekim cudom i neopisivo velikim malerom,on zakacinje svoje pantalone na neku stolicu ili se saplice o nesto,ne secam se sta je tacno bilo,samo znam da mi je posle pokazivao iscepanu nogavicu....nebitno....iiiii on pada na scenu,spontano nema sta,ali sakupi hrabrosti,ustane,odglumi svoje i na kraju pita,naravno maternjim naglaskom:"Izvin'te a 'el bi mogli da mi kazete jel sam prosAo",neko iz zirija ga ismeva zbog naglaska i on popizdi,pita jos jednom:"Mis'im ja ve lepo ptam a vi mi se podsmevate z'sto t'ko?"Oni mu kazu izadji saznaces...... i on od ujutru do 4-5 uvece pije guaranu s' led kolko god moz' d' st'ne u cAsu i ceka lika koji ga je ismevao da mu razbije glavu flasom od kisele vode.....Lik je bi onaj "Muzicar" iz "MI nismo andjeli 2"....A pun je provala,prica jos jednom kandidatu i meni kako su on i njegov tatko isli u Merkator da se pomocaju,i sad on prilazi i pita neku lepu prodavacicu:"Izvin'te jel bi mogli da mi pokAzete gde je klozet"ona ga pogleda,s podsmehom kaze ne bi' m'gla i polako odlazi,e saad on kaze:"Ma ja se razmisljam da l' da ju kazem il' ne,ma cu k'zem"i pocinje"Ma steram ti ga majke u pi..u ti ce mi zabranis da pisam,mamu li ti jbm......"a tu se ukljucuje i tatko"Ako si ju reko pi..a ju materina.ovaj grad ima da propadne ja kad vi kazem,ajmo sinko"i njih dvojica odlaze i zalupljavaju vrata od Merkator...
Mnogo dobar lik,slatko me je nasmejao,a on je svo vreme bio mrtav ozbiljan i besan kao ris...
hahahha, kakav lik. :lol:
što si tako siguran za ovo oko veza?
iskreno ne mislim da treba gajiti takav stav.
Delujes ljupko,kao neka mala buntovnik bez razloga damica,ali imas ti jos dosta toga da naucis u zivotu....Ne kazem da ja znam sve ili te fore.....ni da si ti balava...

Uuuuu al' ja napisa' roman,kad pocnem da pisem tesko stajem,a i ubijam se od dosade trenutno.
Cao glumci....

Delujes ljupko,kao neka mala buntovnik bez razloga damica,ali imas ti jos dosta toga da naucis u zivotu....Ne kazem da ja znam sve ili te fore.....ni da si ti balava...

:mrgreen::lol:

slažem se ja sa tobom u segmentu gde kažeš da ima veza.
ima ih i to previše to je jedna od najotežavajući činjenica za nas koji nemaju vezu,
ako ne i najotežavajuća, ali ja mislim da ne uspevaju svi zato.
ipak treba talenta...sad verovatno postoji neko talentovaniji ko nije upao baš zbog te protekcije,
ali i taj što je dospeo tu gde je zarad veze ne može da bude totalni antitalenat.
ja sam svega toga svesna, ali opet želim da probam,
želim da se bavim glumom, da se tome posvetim...na kraju krajeva vi znate kako je to što osećam.
da, bojim se stalno raznih mogućnosti, ali ono pozitivno u meni je jače.
potresaju me stalno te priče o vezama, no opet to moju želju ne gasi.
ne znam kako se od toga izbaviti, kako da se to suzbije, da li će uopšte ikada,
ali znam da želim da budem glumica, mislim da imam dara za to, spremna sam da radim na sebi i da se menjam,
pokušaću da upišem, pa kako mi bude. : )

* * *
a za ovog nišliju sam se ismejala. :hahaha1:

samo mi je debilozno to što mu se neko iz žirija smejao zbog naglaska. :confused:
to je tako bezobrazno.

Bravo lutko,najzad da se ti i ja razumemo,razmisljamo na isti nacin,samo si ti mnogo optimisticnija i to je dobro,ne dozvoli da ti to neko ubije......
P.s.
Meni se bas cini da taj sto je prosle godine upao,nije imao nimalo talenta i da su tata i mama ispunili njegov hir(oni su ga i doveli)jedino on se nije druzio sa nama i cekao rezultate u holu,vec je negde otisao i samo dosao na kraju da cuje sta je bilo.
E sad mi svi stojimo nasmejani i nestrpljivi i ja gledam,kako se polako ta euforija gasi od lica do lica,negde cak vidim i suze,ali onda devojka izgovara njegovo ime i kaze:"Usao je u uzi izbor"i mi ostali ocekujemo da ce on da skoci od srece,ali on sa hladnim pogledom na licu,ne gledajuci ljude oko sebe,pretpostavljam zbog srama,kaze:"U redu,dovidjenja."gura se kroz guzvu,izlazi,seda u neki besan auto na koma ga cekaju otvorena vrata i odlazi.....A bilo bar 5,6 jako talentovanih ljudi u grupi,zao mi je bilo njih i mene,eeeeeeeeee sad se setih da i devojka koja je usla u uzi izbor nije cekala sa nama,znam da jedino njih dvoje nisam znao na proglasenju,svi ostali su bili mnogo dobri likovi,vecinom opusteni i komunikativni...
E opet cu da oduzim al' nema veze,zanimljiva je situacija:
Ja sedim sa nekim drustvom tamo,nas 10ak i prilazi Mr. uzi izbor,to je bilo pre nego sto je polagao,i meni ga tako bude zao,niko nije hteo da razgovara s njim,kao da su znali, i vidim ga da je jako stidljiv 2 recenice ne moze normalno da sastavi,a pritom i malo muca,i sad ja razmisljam i on je ljudsko bice i ima zelju da bude glumac kao i mi ostali,ali realno sanse su mu 0,i vec mi ga je bilo zao jer od nas 30-ak on je imao najmanje sanse,realno,i bilo mi je zao jer ssam mislio da ce 100% da mu se sruse snovi.....
Zamislite samo uragan u mojoj glavi kad sam cuo da je primljen,kao da je neko lupio ogromnim maljem o nakovanj i sve se okrenulo za 180 stepeni,izlazim napolje,palim cigaretu kad ono kisa pocinje da lije kao iz kabla,svi oko mene trce pokrivaju glave jaknama,a ja sa onom pokislom cigarom kao usporeni snimak,polako hodam i pokusavam da shvatim sta se to upravo desilo.....
E moram da zurim kasnim na posao,cucemo se....................

Bravo lutko,najzad da se ti i ja razumemo,razmisljamo na isti nacin,samo si ti mnogo optimisticnija i to je dobro,ne dozvoli da ti to neko ubije......

trudiću se ;)

što se ovog lika tiče...možda je asocijalan, zatvoren, nekomunikativan...
mnogo si mogućnosti izostavio.
ne znači ništa njegovo ponašanje...
sećam se da je korisnik princ koji je prošle godine bio u užem izboru
rekao da su svi koji su prošli u uži jako talentovani i da su samo nijanse u pitanju.
(da ne tražim sad post) ;)

Da, princ je polagao u mom terminu, ako se ne varam on je čak bio prvi ispod crte, tako sam bar ja čula? Znači, 11. na listi...
Ne treba ni razmišljati o vezama. Bilo veza ili ne, mi idemo tamo da damo sve od sebe, i to ćemo i uraditi. Ako ne prođemo, ***. Makar smo dali sve od sebe. Ako prođemo, utoliko bolje po nas.

Ima li neko knjigu "Audicija" jer me zanima kako se zove jedna pjesma koju sam tu procitala,ne mogu da se sjetim,pa ako je neko ima nek' mi kaze da mu objasnim o cemu se radi?:)
Inace Ninumisha,slazem se sa tobom u vezi ovoga sa vezama i mislim da ce PRAVI PROFESOR prije primiti talentovanu osobu odakle god da je i ko god da je nego li nekoga kome poznaje citavu familiju ako ne zasluzuje da bude primljen.

Forenzičarko, imam ja Audiciju, kaži šta ti treba?

Falkon, dobro je, dobro je, da čuknemo u drvo, nije loše :D Mada, ja ću se tek zahuktati kada se raspustim... Znači, oko 20, maja xp

Kako se zove pjesma i ko je napisao nesto kao covjek se obraca bebi i na kraju se beba iznervira? I mogu li da se recitiju djecije pjesme,meni su nekako milije no ne znam voli li ih komisija?:)

Poz svima!
Koliko se ja secam da je Srdjan na konsultacijama rekao da ne bismo trebali decije pesme da spremamo nego da to budu pesme koje nas doticu i koje su nam bliske, da mozemo da dozivimo emociju dok govorimo pesmu. neko je cak pitao da li mozemo da radimo likove mladje od nas i da su rekli da to nije lose ali da je ponovo presudan nas dozivljaj i bliskost sa tim sto govorimo.

Da, princ je polagao u mom terminu, ako se ne varam on je čak bio prvi ispod crte, tako sam bar ja čula? Znači, 11. na listi...
Ne treba ni razmišljati o vezama. Bilo veza ili ne, mi idemo tamo da damo sve od sebe, i to ćemo i uraditi. Ako ne prođemo, ***. Makar smo dali sve od sebe. Ako prođemo, utoliko bolje po nas.

da...prrinc je bio exra...bar onoliko koliko ja znam....koliko smo mogli da vidimo jedni druge....a i cuo sam mnogo dobre komentare za njega posle prijemnog....
bile su nijanse bas....ali svako je poseban na svoj nacin...i arant svi koji su prosle godine upisali kod Biljane su stvarno talentovani....bez obzira na bilo koje price...i msm da svakom proferoru na glumi ide u prilog da imaju izvanrednu klasu....

Nisam ni ja to odgledala...

Inače, Forenzičarka, pesma se zove "Lazgovol sa bebom", napisao je Moris Bišop.
Mislim da su dečije pesme dozvoljene, ali naravno - bitno je da ih ne recitujete sad sa nekim posebnim benavljenjem ( mada mislim da konkretno u ovoj pesmi "Lazgovol sa bebom" ne možete izbeći benavljenje ), već da ih doživite onoliko ozbiljno koliko je to moguće ( jer, ako se pesma odnosi na situaciju u kojoj se nalazi neko dete, morate imati na umu da to dete svoju situaciju doživljava krajnje ozbiljno, iako je nama koji smo, je l' te, porasli, ta situacija smešna )

da li neko moze da mi kaze nesto vise o polaganju prijemnog na fdu smer: pozorisna i radio rezija? zanima me kako od prilike izgleda prijemni i da li moze da se spremi samostalno ili je potrebno da se ide kod nekoga na pripreme i da li neko zna sta se desava na konsultacijama, nisam bio do sada jer u tom terminu imam predavanja na faxu, pa me interesuje da li mi se isplati da "pobegnem sa casa" i dodjem na fdu.... hvala unapred

Back