FC INTER

Драго ми је да шпански дебељко враћа Интер тамо где им је место. Па следеће лето Интер у квалификације за Куп УЕФА као у стара добра времена.

Jbtt koliko neko mora da bude iskompleksiran Interom da stalno pise na ovoj temi...Oddjebite od ove teme i idite tamo i komentarisite vase smesne klubove...

Inter je sada na mestu na kojem zasluzuje da bude,kao sampion Evrope i Italije i osvajac triple krune...:super:

Vi jadnici nikada to necete uspeti da uradite,mozda na soniju...:lol:

A pacovi kojima se to ne svidja,mogu samo da crknu od muke i da pogledaju gde stoje svi trofeji :bye:

Werder Bremen 3 - 0 Inter Milan

Rezultat i ne čudi s obzirom na već poznat problem sa povredama, s obzirom na važnost utakmice i time da Benitez nije poveo nekoliko ključnih fudbalera...

Gax video sam sastav u kojem smo nastupili i imena su kriminalna.Samo su Zaneti i Eto igrali iz prve postave...Ali opet to nije opravdanje za jos jedan poraz.Ovako vise ne moze i ukoliko kojim slucajem Benitez ne osvoji svetsko klupsko prvenstvo,momentalno bio morao da dobije otkaz...

Ja ne zelim da unisti Inter kao sto je Liverpul a na dobrom je putu...

Gax video sam sastav u kojem smo nastupili i imena su kriminalna.Samo su Zaneti i Eto igrali iz prve postave...Ali opet to nije opravdanje za jos jedan poraz.Ovako vise ne moze i ukoliko kojim slucajem Benitez ne osvoji svetsko klupsko prvenstvo,momentalno bio morao da dobije otkaz...

Ja ne zelim da unisti Inter kao sto je Liverpul a na dobrom je putu...

I Kambijaso, koji je igrao štopera...:roll:

Realno, očekivao sam poraz, al' ovo je baš puno.

Slažem se da ako ne osvoji klupsko, treba mu odmah pronaći zamenu...

Liverpul je unazadio za nekoliko sezona, nadam se da to neće biti slučaj i sa Interom...

Liverpul je unazadio za nekoliko sezona, nadam se da to neće biti slučaj i sa Interom...
Kako ih je unazadio? Koliko se sećam, Liverpul pre njega nije uzeo titulu 15-20 godina, a ne sećam se ni da si igrali u Lš-a 90-ih i početkom ove decenije ... Nije Liverpul konstantno bio glavni rival Mančesteru i sila u evropskom fudbalu ... Od kad je on došao, konstatno su u LŠ-a, jednom su čak osvojili, jednom još finale, i skoro uvek u nokaut fazi, a u PL su uvek u top 3-4 ... Tako da ne znam kako ih je unazadio, kad su oni u proteklih 15-ak godina pre njega imali gore rezultate nego sa njim ...

Kako ih je unazadio? Koliko se sećam, Liverpul pre njega nije uzeo titulu 15-20 godina, a ne sećam se ni da si igrali u Lš-a 90-ih i početkom ove decenije ... Nije Liverpul konstantno bio glavni rival Mančesteru i sila u evropskom fudbalu ... Od kad je on došao, konstatno su u LŠ-a, jednom su čak osvojili, jednom još finale, i skoro uvek u nokaut fazi, a u PL su uvek u top 3-4 ... Tako da ne znam kako ih je unazadio, kad su oni u proteklih 15-ak godina pre njega imali gore rezultate nego sa njim ...

Ako je tako dobar i ako ih je tako preporodio, zašto ga nisu zadržali?
Liverpul ima pet Liga šampiona, četiri su osvojene pre Beniteza, tako da Rafa i nije napravio baš neku senzaciju...takođe nije osvoji ni jednom prvenstvo, a Liverpul ih je pre njega osvoji ukupno 18...uspeo je da osvoji sam jednom FA Kup, a i to je sve oko te sezone kada je osvoji i LŠ, posle toga gotovo ništa od trofeja...
Imao je dobre sezone sa Liverpulom, ali ne znam šta je uradio kada je uspeo da dovede Liverpul do toga da se prošlu sezonu gotovo borio za opstanak, da je ispao iz LŠ, a da ni ove sezone još nisu uspeli da se povrate, na 12. mestu su, a tokom tih sezona nije dolazilo do nekih bitnih promena u sastavu...

Benitez: ''Nebitan poraz, biće bolje...''

Rafa kaže da ''neroazuri'' nisu imali razlog da pobede Verder...

Rafael Benitez, kormilar aktuelnog prvaka Evrope, kaže da njegova ekipa nije imala neki razlog i motiv da pobedi sinoć u Bremenu.

''Važan meč je bio protiv Tventea, a moja sudbina ne zavisi od Abu Dabija. Ni prvo mesto u grupi nije zavisilo od nas, jer je Totenhem vodio protiv Holanđana. Jasno je da je prioritet SP za klubove i zato sam koristio mlade igrače, koji su dobili pozitivna iskustva iz sinoćnje utakmice'', rekao je Benitez, iako je Morati pred meč poručio da bi bilo bolje da se ne brukaju.

Loš plasman u Seriji A i posrtanje u Ligi šampiona, pokrenuli su glasine da će Španac biti smenjen ako ne osvoji titulu prvaka sveta u Abu Dabiju.

''Spremni smo da se nadigravamo i nadam se da će se povređeni igrači vratiti do tada. Ne mislim da moja sudbina zavisi od rezultata u Abu Dabiju. Znamo da će nam povrede predstavljati problem, ali sada će stvari bti drugačije sa Maikonom, Cezarom i Militom'', uveren je Rafa.

Ako je tako dobar i ako ih je tako preporodio, zašto ga nisu zadržali?
Nisam ni rekao da je toliko dobar i da ih je preporodio 100%, nego jednostavno mislim da je preterano reći da ih je upropastio, jer oni pre njega nisu bili ništa posebno...

Liverpul ima pet Liga šampiona, četiri su osvojene pre Beniteza, tako da Rafa i nije napravio baš neku senzaciju...
takođe nije osvoji ni jednom prvenstvo, a Liverpul ih je pre njega osvoji ukupno 18...
Da, ali oni 20 godina pre Rafe nisu osvojili ligu ili LŠ-a ... Nije rafa došao nakon godinu dana od zadnje titule i sve to razjebao, oni se od osnivanja PL-e kotiraju negde od 4-7 mesta, par puta su bili treći i jednom drugi ... Skoro istovetne rezultate ima i Rafa u svojih 6 sezona, tako da je on održao Liverpul na mestu na kom su oni i bili pre njega otkad se liga promenila u Premier Ligu ...

Liverpul je harao Evropom 80-ih a i tih 18 titula su osvojene pre 1990-e, tako da taj prigovor možeš uputiti sve i jednom treneru Liverpula koji je vodio klub od 1990-e pa do danas, svi su oni onda po toj logici upropastili Liverpul ... Samo što je rafa za razliku od njih osvojio tu LŠ-a, i to jeste bilo malo iznenađenje, jer Liverpul 20 godina nije predstavljao ništa u Evropi osim onog kupa Uefa iz 2001-e ...

Nije Rafa nasledio supersoničnu ekipu kao što Murinjo nasledi u Realu, Čelsiju i Interu, on je preuzeo jedan prosečan Liverpul koji jedva ulazi u LŠ-a, i ta reč upropastio bi mogla da ima smisla jedino da je Liverpul imao rezultate Mančestera tokom 90-ih ...

Pošto je u Rafinom periodu klub ponovo postao dosta konkurentan u Evropi (1 titula, 1 finale, 1 polufinale, 1 četvrtfinale, 1 osmina finala i jedno ispadanje u grupi), Rafa je tu uradio dobar posao, jer je Liverpul tokom 15 godina pre njega bio ekipa koja je u evropskim okvirima bila niko i ništa u odnosu na Rafin period, a u PL je imao iste rezultate ...

I sad ne znam kako ih je upropastio, kad je on od njih ponovo napravio evropskog velikana? Samo prošla sezona mu je bila loša, i sad odma priča kako je upropastio klub ...

Imao je dobre sezone sa Liverpulom, ali ne znam šta je uradio kada je uspeo da dovede Liverpul do toga da se prošlu sezonu gotovo borio za opstanak
Koji crni opstanak kad im je 7 bodova falilo za Lš-a?

Nisam ni rekao da je toliko dobar i da ih je preporodio 100%, nego jednostavno mislim da je preterano reći da ih je upropastio, jer oni pre njega nisu bili ništa posebno...

Da, ali oni 20 godina pre Rafe nisu osvojili ligu ili LŠ-a ... Nije rafa došao nakon godinu dana od zadnje titule i sve to razjebao, oni se od osnivanja PL-e kotiraju negde od 4-7 mesta, par puta su bili treći i jednom drugi ... Skoro istovetne rezultate ima i Rafa u svojih 6 sezona, tako da je on održao Liverpul na mestu na kom su oni i bili pre njega otkad se liga promenila u Premier Ligu ...

Liverpul je harao Evropom 80-ih a i tih 18 titula su osvojene pre 1990-e, tako da taj prigovor možeš uputiti sve i jednom treneru Liverpula koji je vodio klub od 1990-e pa do danas, svi su oni onda po toj logici upropastili Liverpul ... Samo što je rafa za razliku od njih osvojio tu LŠ-a, i to jeste bilo malo iznenađenje, jer Liverpul 20 godina nije predstavljao ništa u Evropi osim onog kupa Uefa iz 2001-e ...

Nije Rafa nasledio supersoničnu ekipu kao što Murinjo nasledi u Realu, Čelsiju i Interu, on je preuzeo jedan prosečan Liverpul koji jedva ulazi u LŠ-a, i ta reč upropastio bi mogla da ima smisla jedino da je Liverpul imao rezultate Mančestera tokom 90-ih ...

Pošto je u Rafinom periodu klub ponovo postao dosta konkurentan u Evropi (1 titula, 1 finale, 1 polufinale, 1 četvrtfinale, 1 osmina finala i jedno ispadanje u grupi), Rafa je tu uradio dobar posao, jer je Liverpul tokom 15 godina pre njega bio ekipa koja je u evropskim okvirima bila niko i ništa u odnosu na Rafin period, a u PL je imao iste rezultate ...

I sad ne znam kako ih je upropastio, kad je on od njih ponovo napravio evropskog velikana? Samo prošla sezona mu je bila loša, i sad odma priča kako je upropastio klub ...

Koji crni opstanak kad im je 7 bodova falilo za Lš-a?

Imao je dobrih rezultata, svakako, al' ove dve poslednje sezone su mu bile užas...

Možda je ''upropastio'' pregruba reč, pretprošle sezone su ispali iz grupne faze LŠ, stigli su do polu-finala LE što i nije tako loše...

U Ligi Šampiona ih trenutno i nema...dobro, svakom klubu dođe crni niz...a i tu Ligu Evrope poslednje sezone je jedva izborio...

Malo sam preterao sa tim da su se borili za opstanak, ali jedno vreme su bili na samom dnu tabele...

Samo se nadam da neće isto uraditi sa Interom, on ni u Španiji dok je bio nije osvojio domaće prvenstvo, ni u Engleskoj, a čini se neće ni u Italiji...samo da izbori LŠ sledeće sezone...

Imao je dobrih rezultata, svakako, al' ove dve poslednje sezone su mu bile užas...
Užas u odnosu na ostale njegove sezone u Liverpulu, ali sasvim normalne u odnosu na sezone tokom 90-ih ...

Samo se nadam da neće isto uraditi sa Interom, on ni u Španiji dok je bio nije osvojio domaće prvenstvo, ni u Engleskoj, a čini se neće ni u Italiji...samo da izbori LŠ sledeće sezone...
U Španiji je bio dva puta prvak sa Valensijom ... Rafa je u najgore moguće vreme došao u Inter, ekipa je prezasićena, konkurenti su se dobro pojačali, a povrede ubijaju ekipu ... Svi igrači koji su kod Murinja bili glavni, i u top formi, sada su povređeni ili demotivisani ... Naravno, ima tu i njegove krivice, ali ne u toj meri u kojoj tabela prikazuje ...

Užas u odnosu na ostale njegove sezone u Liverpulu, ali sasvim normalne u odnosu na sezone tokom 90-ih ...

Definitivno bolje nego u sezonama od 1990 do 2001...
Najrealnije je reći da je upropasti ono što je stvorio...

U Španiji je bio dva puta prvak sa Valensijom ... Rafa je u najgore moguće vreme došao u Inter, ekipa je prezasićena, konkurenti su se dobro pojačali, a povrede ubijaju ekipu ... Svi igrači koji su kod Murinja bili glavni, i u top formi, sada su povređeni ili demotivisani ... Naravno, ima tu i njegove krivice, ali ne u toj meri u kojoj tabela prikazuje ...

Da, da, zaboravio sam na titule iz sezona 2001/02 i 2003/04.
Što se tiče Intera ima svega toga što si naveo, al' kako obično bude sva krivica se svali na trenera, pogotovo u ovom slučaju gde je on nasledio Murinja i gde mu je ostala ista ekipa.

Morati: "Izdali ste me, morate da osvojite titulu prvaka sveta"

Jasna poruka nakon poraza u Bremenu, u slučaju da Inter ne bude najbolji u Abu Dabiju, Benitez će izgubiti posao.

Morati je igrače i trenera pre puta u Nemačku upozoravao da se ne brukaju, ali su oni uradili upravo to, bez borbe su poraženi od Verdera.

"Osećam se izdanim, kao i uvek kada se izgubi na ovaj način. Ali sledi ono što je mnogo bitnije, moramo da osvojimo SP za klubove", rekao je patron Intera.

Iz njegovih reči se da naslutiti ultimatum.

"Neću sada da pravim probleme ekipi, ali je jasno da bi poraz u Abu Dabiju značio veliki neuspeh posle koga ćemo morati da povučemo neke poteze", dodaje Morati.

Čitaj, Benitez će na tržište rada...

Ćavi: "Sramota je što Snajder nije u užem izboru.."

Zvezda Katalonaca misli da je Holanđanin trebalo da bude među kandidatima za Zlatnu loptu

Vezista Barselone, Ćavi Ernandez, ne podržava odluku da zvezda Intera, Vesli Snajder nije među tri nominovana fudbalera za prestižno priznanje, Zlatnu loptu.

Snajder je prvobitno smatran kao prvi kandidat i sigurni osvajač ove nagrade, zbog velikog doprinosa triploj kruni ''neroazura'' prošle sezone i učešća njegove reprezentacije u finalu SP-a u Južnoj Africi.

Ćavi je među tri nominovana fudbalera.

''Za mene je prvi uspeh na listi, pobeda nad Realom, jer su oni naši najveći rivali. Dosta ljudi nas ne podržava, jer nam ide dobro na svim poljima. A znam da su zbog Snajdera ljuti u Italiji, jer nije među finalistima. Mogu da se složim sa njima. Holanđanin je imao fantastičnu godinu i sramota je što nije među kandidatima'', kratko je prokomentarisao sjajni vezista, uz koga su u finalu Inijesta i Mesi, njegovi klupski drugovi.

Prvo da se slozim sa Moratijem da se mora uzeti titula prvaka sveta,jer trebao zavrsiti ovu sezonu kako dolikuje,pa da mozemo da kazemo da smo osvojili petostruku krunu .

Drugo pisao sam vec slazem se sa Cavijem apsolutno,totalna je sramota sto Snajder nije medju prva tri,zna i oseca to i sam Cavi...

Trece oko vase prepirke za Beniteza ima istine na obe strane.Benitez je uzdigao Liverpul osvajanjem te lige sampiona ali je nije uspeo da uzme titulu u ligi i poslednjih par godina je unazadio Liverpul...Od 2007 su u padu bili...

Ja bi mu dao celu ovu sezonu mozda da vidim kako ce izgledati do kraja pa cemo onda da vidimo.Ali citam da je Inter navodno vec poceo pregovore sa Kapelom,ne znam koliko tu ima istine...

Trece oko vase prepirke za Beniteza ima istine na obe strane.Benitez je uzdigao Liverpul osvajanjem te lige sampiona ali je nije uspeo da uzme titulu u ligi i poslednjih par godina je unazadio Liverpul...Od 2007 su u padu bili...
Pa nije on njih unazadio time što nije uspeo da uzme titulu, ta titula je njima san godinama pre njega ... Takođe je imao i daleko veću konkurenciju nego njegovi prethodnici, jer pored Mančestera i Arsenala pojavio se i Čelsi sa milijarderskim ulaganjima ...

Njegova jedina velika greška su trransferi, jer tu je imao mnogo promašaja i bespotrebnih eksperimenata ... Imao je odličnih transfera, ali verujem da bi Liverpul bio u boljem stanju da Rafa nije toliko eksperimentisao sa nekim igračima ...

Što se tiče pada ekipe, mislim da je on počeo posle one sezone kad su zamalo izgubili titulu i da ga ja to dotuklo ... To je bilo pretprošle valda ...

Prvo da se slozim sa Moratijem da se mora uzeti titula prvaka sveta,jer trebao zavrsiti ovu sezonu kako dolikuje,pa da mozemo da kazemo da smo osvojili petostruku krunu .

Drugo pisao sam vec slazem se sa Cavijem apsolutno,totalna je sramota sto Snajder nije medju prva tri,zna i oseca to i sam Cavi...

Ja bi mu dao celu ovu sezonu mozda da vidim kako ce izgledati do kraja pa cemo onda da vidimo.Ali citam da je Inter navodno vec poceo pregovore sa Kapelom,ne znam koliko tu ima istine...

Inter mora da osvoji trofej u Abu Dabiju, to nema alternativu.:)

Ćavi je još jednom pokazao kakva je veličina, i u potpunosti se slažem sa njim...

I ja sam čitao to vezano za Kapela, čim se toliko piše verovatno ima nečega...sad ostaje nam da vidimo...

Benitez ima podršku, za sada...

Predsednik Intera Masimo Morati odbacio je sve spekulacije o otkazu treneru Rafaelu Benitezu. U sredu, šampion Evrope će nastaviti takmičenje na svetskom klupskom prvenstvu, a Morati je dao podršku Špancu. Barem privremenu.

- Nećemo da pričamo o tome - kazao je kratko Morati, a zatim nastavio o očekivanjima od meča na turniru u Abu Dabiju.

- Imamo sampouzdanja i nadam se da su naši igrači sposobni da ponove prošlogodišnji uspeh - bio je uveren Morati čiji će tim u sredu igrati sa Seongamom.

Eto i Pandev veruju u uspeh

''Neroazuri'' spremni za duel sa Seongamom u sredu...

Napadači Intera, Samjuel Eto i Goran Pandev, ubeđeni su da će Inter dostići top-formu na predstojećem SP za klubove u Abu Dabiju.

Fudbalerima se pruža prilika da skinu teret sa leđa zbog loših partija u šampionatu.

''Od kada smo osvojili LŠ, razmišljamo o ovom datumu. Postoji pritisak, jer je fantastično da igraš u ovakvom takmičenju. Sada znamo kako da sredimo stvari. sve ide po planu. Treniramo i dobro smo oganizovani. Ubeđeni smo da ako budemo imali kompletnu ekipu, možemo da dostignemo najviši nivo'', veruje Kamerunac u uspeh, a na to se nadovezao Pandev.

''Ne možemo da dočekamo da istrčimo na teren. Ekipa radi u idealnim uslovima i na najbolji mogući način'', kratko je rekao Makedonac.

Back