FC Barcelona

Nije problem crveni, problem je sto Murinjo igra sa 3 zadnja vezna, bez napadaca, sa 3 klasicna spica na klupi, plus Kaka. I da nije bio crveni, ostalo bi 0:0. Time pravi navijac Reala ne moze biti zadovoljan.

Nije problem crveni, problem je sto Murinjo igra sa 3 zadnja vezna, bez napadaca, sa 3 klasicna spica na klupi, plus Kaka. I da nije bio crveni, ostalo bi 0:0. Time pravi navijac Reala ne moze biti zadovoljan.

Pa jedanput je vec igrao napadacki protiv njih i zna se kako je prosao. z;)
Ovakvom taktikom ih je izbacio sa Interom, a i sad bi verovatno urodila plodom da nije bilo crvenog pepea.

Ove sezone nista od LS, al osvojice on sigurno i sa Realom, ako ne vec sledece sezone. z;)
Sad im je barem razbio prokletstvo od 8 uzastopnih ispadanja u osmini finala.

Greška na internet sajtu
Brzopletost UEFA.com: Barselona je pobedila 4:0, Mesi dao sve golove
137580_uefabarsa4_f.jpg

Greška na zvaničnoj internet prezentaciji UEFA dodatno je "stala na muku" pristalicama Reala posle poraza od Barselone, jer je sajt evropske kuće fudbala "proglasio" dvostruko veću pobedu katalonskog kluba od one koja je ostvarena u Madridu.

Najverovatnije softverskim propustom do rezultata 4:0 na sajtu UEFA.com došlo se dupliranjem golova koje je Mesi postigao, pa je tako umesto dva gola razlike za ekipu trenera Gvardiole javnost obaveštena o duplo većoj pobedi.

Izgleda da nemacki sudija nije odradio posao do kraja:lol:
Uefa je od njega narucila da bude 0-4 za Barsu:D
Pa su se malo zaneli objavivsi na svom sajtu "njihov rezultat":mrgreen:

Dokle ce vise sudije da pomazu ovim kataloncima?Muka mi ih je vise,svake godina ista prica.Ako je ono bio crveni karton,onda stvarno nek ide sve dodjavola...Nadam se da ce Man.United da ih zgazi u finalu,bicu svim srcem uz njih.

Nemoj zezati, ono je bio čist crveni...:mrgreen:

Jeste malo čudno, da Murinjo u svakoj utakmici (protiv Barse) ima igrača manje, al' to je njegov problem, što ima ludake u timu...

Treba da smiri malo Pepea, ako je to moguće...ono je bio crveni, đon, to je uvek crveni...

A vi ste njima dali gol iz ofsajda, i čist penal nije suđen, tu su oni oštećeni...doduše u revanšu ste vi oštećeni, dođe ti isto...

ma nema tu mnogo drame, real sa ovakvom postavom moze dobiti jednu od 6,7,8.. utakmica. kod drugog gola mesi se prosetao izmedju 4, 5 igraca koji ga nisu stigli ni rukama uhvatiti, bzv. jedino sto mi se ne svidja kod barse je trend valjanja i foliranja koji je na italijanskom nivou

Nemoj zezati, ono je bio čist crveni...:mrgreen:

Jeste malo čudno, da Murinjo u svakoj utakmici (protiv Barse) ima igrača manje, al' to je njegov problem, što ima ludake u timu...

Treba da smiri malo Pepea, ako je to moguće...ono je bio crveni, đon, to je uvek crveni...

A vi ste njima dali gol iz ofsajda, i čist penal nije suđen, tu su oni oštećeni...doduše u revanšu ste vi oštećeni, dođe ti isto...

ja bih dao i Krstajicu crveni za ono
Murinjo je sam trazio kavgu, izasao je sa udarackom postavom, sa Pepeom na sredini cija je jedina uloga bila da tuce igrace Barselone
sa druge strane Barselona je u svim sportovima poznata kao ciganski klub ciji igraci prigovaraju sudiji i vrse pritisak
da je igrao fudbal ne bi bilo crvenog
obila mu se ragbi taktika o glavu, sto ulazi u frku kad je slabiji :mrgreen:

Pa kako tog murinja nije sramota, da izadje sa onakvom postavom...eej real madrid igra bunker kod kuce, barca ima preko 70% posed lopte, 7 puta vise pasova od reala , njihovi navijaci im zvizde kakve su sise, i jos ga nije sramota da pude onakva placipi*ka posle utakmice, pa u zivotu nisam video coveka koji toliko cmizdri i trazi izgovore uvek u drugima,koji toliko nije u stanju da bude dostojanstven kad izgubi.... podyebava sve redom kad pobedjuje a onda ko neka slina kad izgubi......on i kronaldo su pravi par..........povraca mi se od tog murinja kakvo je gov*o od coveka....nikad nisam pricao nista protiv njega ali ocigledno je da ima uzasan kompleks od barse i bas je preterao sa svojim izjavama u poslednje vreme...
takodje,barsa mi nikad nije bila nesto simpaticna, i onaj buskets i pedro su mi se popeli na ku*ac sa onolikim foliranjem,ali juce sam za njih navijao skoro kao da Milan igra......i drago mi je sto ih je bas Messi tako unakazio.
Meni se najvise svidela Cavijeva izjava da su oni dosli da uzivaju na terenu i igraju napadacki fudbal,a real je samo cekao njihovu gresku.
I stvarno su pokazali da su iznad reala u svakom pogledu,kapa dole za barsu, pogotovo za gvardiolu,mesija,pujola i cavija.

Poslednja izmena:
Pojma nemam o čemu vi pričate. Mesi je bio slab celu utakmicu i nije mogao da prdne protiv Pepea, i onda kad je iskoristio njegovo isključenje sad je odjednom bolji od Pelea i Maradone?

Pepeova uloga uopšte nije bila da ih lomi, barem se nije svodila na to, nego da dominira snagom protiv slabašnog veznog reda i napada Barselone čiji igrači svi zajedno imaju kila k'o on.

Fizička snaga plus presing je odličan recept za Barsu, što se i pokazalo jer su se na momente mučili i da iznesu loptu iz svog šesnaesterca. Problem je u tome što Real nije dovoljno insistirao na tome pa je bilo i onih situacija kad je Kristijano Ronaldo ispadao smešan sam vršeći presing na Barsin zadnji red dok mu saigrači 'lade jaja.

Cela utakmica je bila ghovno i više se svodila na prljave poteze, foliranje, i pritiske na sudiju nego na fudbal. Koliko je uopšte bilo dobrih šansi? Bio je jedan udarac glavom Pepea, jedan šut levom nogom Vilje, i jedan šut Ćavija na asistenciju Mesija. Bilo je pored toga par udaraca iz materine lepe. Koliko je bilo uopšte lepih akcija ili barem lepih poteza?

Al' zato je itekako bilo laktanja, čak i Mesijevog, gaženja dok sudija ne gleda, imitiranja Omera Ašika, Di Marijinog mlaćenja rukama i kukanja posle svakog faula kao da mu je neko sekirom skratio noge, hvatanja za gušu Ramosa od strane PIkea, Pintovog crvenog kartona, zujanja Barseloninih igrača oko sudije tokom svakog prekida, i još gomile sličnih stvari koje sam ili pozaboravljao ili ih nisam ni video. Tako da me ta Ćavijeva izjava kako su oni ''došli da uživaju na terenu'' prosto tera na sranje.

Sve u svemu ghovno utakmica od gomile ciganštura i ja jednostavno ne bih mogao da navijam ni za jedne ni za druge u finalu protiv engleske gospode čak i kad ne bi tu bilo Vidića i tačno četiri decenije od Vasovićevog podizanja istog pehara na istom mestu. Isto bi važilo i da nemačka gospoda kojim čudom prođe u finale.

Pita se Murinjo, zasto mu stalno iskljucuju igrace, a odgovor mu je pred nosom.

Gleda svoju ekipu i igrace onako sabijene jedne do drugih, koji stalno idu na prekrsaj, ako vec ne mogu da uzmu loptu.

Prosle godine ubacuje Stankovica u igru i udara pesnicom o dlan, pokazujuci mu tako sta treba da radi.

Zna on dobro ustvari, zasto mu se to desava, samo je isuvise sujetan i uvek trazi neki razlog svome porazu.

Pojma nemam o čemu vi pričate. Mesi je bio slab celu utakmicu i nije mogao da prdne protiv Pepea, i onda kad je iskoristio njegovo isključenje sad je odjednom bolji od Pelea i Maradone?

Pepeova uloga uopšte nije bila da ih lomi, barem se nije svodila na to, nego da dominira snagom protiv slabašnog veznog reda i napada Barselone čiji igrači svi zajedno imaju kila k'o on.

Fizička snaga plus presing je odličan recept za Barsu, što se i pokazalo jer su se na momente mučili i da iznesu loptu iz svog šesnaesterca. Problem je u tome što Real nije dovoljno insistirao na tome pa je bilo i onih situacija kad je Kristijano Ronaldo ispadao smešan sam vršeći presing na Barsin zadnji red dok mu saigrači 'lade jaja.

Cela utakmica je bila ghovno i više se svodila na prljave poteze, foliranje, i pritiske na sudiju nego na fudbal. Koliko je uopšte bilo dobrih šansi? Bio je jedan udarac glavom Pepea, jedan šut levom nogom Vilje, i jedan šut Ćavija na asistenciju Mesija. Bilo je pored toga par udaraca iz materine lepe. Koliko je bilo uopšte lepih akcija ili barem lepih poteza?

Al' zato je itekako bilo laktanja, čak i Mesijevog, gaženja dok sudija ne gleda, imitiranja Omera Ašika, Di Marijinog mlaćenja rukama i kukanja posle svakog faula kao da mu je neko sekirom skratio noge, hvatanja za gušu Ramosa od strane PIkea, Pintovog crvenog kartona, zujanja Barseloninih igrača oko sudije tokom svakog prekida, i još gomile sličnih stvari koje sam ili pozaboravljao ili ih nisam ni video. Tako da me ta Ćavijeva izjava kako su oni ''došli da uživaju na terenu'' prosto tera na sranje.

Sve u svemu ghovno utakmica od gomile ciganštura i ja jednostavno ne bih mogao da navijam ni za jedne ni za druge u finalu protiv engleske gospode čak i kad ne bi tu bilo Vidića i tačno četiri decenije od Vasovićevog podizanja istog pehara na istom mestu. Isto bi važilo i da nemačka gospoda kojim čudom prođe u finale.

Da,ali sve to je tako zato sto je Real napravio bunker i poceo da bije.
Ako je to odlican recept za Barsu super...yebes fudbal onda......
Ono juce nije bio fudbal, nego sramota....ali Murinjo je 100% odgovoran za to...... Ovi iz Barse su jednostavno shvatili da im ne vredi da se zalecu i prodju kao u kupu,a i sto bi kad je Real domacin a ima jos jedna tekma kod njih....Dani Alves prvi put igrao utakmicu na svojoj polovini.......ali ne bi ni jedna ekipa pa ni barsa mogla drugacije protiv onakvog reala....sramota pa onako ni bolonja ne bi igrala protiv barse..

Poslednja izmena:

tukli su Arbeloa i on ceo mec samo tako
naravno niko ne spori da su igraci Barselone ti koji konstantno vrse pritisak na sudiju, ali Murinjo je to sam izazvao

Pa ne, nije to ''zato što je Real napravio bunker'' nego zato što su ciganšture odvratne i jedni i drugi. Sve to što sam naveo je, kako i sam Crni reče, totalno tipično za Barsu u svim sportovima, a ja bih dodao i za Špance uopšte.

I naravno da je odličan recept za igru protiv Barselone agresivnost i duel igra. Šta sad, protivnici treba da igraju k'o devojčice jer u Barseloni igraju kepeci? Koga zabole bre, nije ovo balet.

I ne znam koji vam je qurac svima pa toliko branite te Barsine ciganšture, k'o da su išta bolje od Realovih. Ne volim ni ja Real, niti ludog Murinja, niti uopšte sve te Čelzije i Mančester Sitije, i fudbalsku strategiju koja se vrti isključivo oko para, i juče sam čak pred početak utakmice bio malo na strani Barse, a i sad mislim da je najpravednije finale Junajted - Barselona, ali nemojmo preterivati.

Ranije sam ga osporavao...
Ali sad moram da kazem da je Mesi definitivno najbolji igrac ikada...Neverovatna brzina,tehnika,pregled igre,sut jak i precizan...:worth:

Pa Mesi nije ni najbolji igrac trenutno... pa kako onda moze biti najbolji ikad? Klasicna argentinska skola, cim ga neko pipne krene da se valja po terenu. Lako je puniti Rekreativo i Osasunu po 10:0 kad se zna kakvi su sudijski kriterijumi u Spaniji. Da vidim ja tu Barselonu u Engleskoj, ne bi izdrzali ni tri utakmice. Ne samo jer bi ih polomili, vec i zbog strahovitog tempa, konstantnog presinga...

Dok Mesi sa Argentinom ne uradi nesto na Svetskom Prvenstvu, ne moze ni da udje u konkurenciju za najboljeg ikad. Kakav je to igrac koji se u jakim utakmicama skoro i ne vidi? Setite se dvomeca protiv Celzija 2009, ono kad su prosli na kradju, pa kasnije osvojili i LS, i svetsko klupsko, i Superkup Evrope i sta je znam sve ne, pa kao najbolji tim u istoriji fudbala i svasta nesto, a sve jer su sudije (citaj: UEFA) izbacile Celzi. Mesi se tu nije video. Onda u dvomecu protiv Intera prosle sezone ista prica, imao je jedan sut za 180 minuta koliko se secam. Takodje, sad na Svetskom Prvenstvu nije dao nijedan gol.

Da je dobar, dobar je. Ali ljudi, preuvelicavate ga, po meni nije ni u top 50 svih vremena. Trenutno je mozda u top 10...

Pa Mesi nije ni najbolji igrac trenutno... pa kako onda moze biti najbolji ikad? Klasicna argentinska skola, cim ga neko pipne krene da se valja po terenu. Lako je puniti Rekreativo i Osasunu po 10:0 kad se zna kakvi su sudijski kriterijumi u Spaniji. Da vidim ja tu Barselonu u Engleskoj, ne bi izdrzali ni tri utakmice. Ne samo jer bi ih polomili, vec i zbog strahovitog tempa, konstantnog presinga...

Dok Mesi sa Argentinom ne uradi nesto na Svetskom Prvenstvu, ne moze ni da udje u konkurenciju za najboljeg ikad. Kakav je to igrac koji se u jakim utakmicama skoro i ne vidi? Setite se dvomeca protiv Celzija 2009, ono kad su prosli na kradju, pa kasnije osvojili i LS, i svetsko klupsko, i Superkup Evrope i sta je znam sve ne, pa kao najbolji tim u istoriji fudbala i svasta nesto, a sve jer su sudije (citaj: UEFA) izbacile Celzi. Mesi se tu nije video. Onda u dvomecu protiv Intera prosle sezone ista prica, imao je jedan sut za 180 minuta koliko se secam. Takodje, sad na Svetskom Prvenstvu nije dao nijedan gol.

Da je dobar, dobar je. Ali ljudi, preuvelicavate ga, po meni nije ni u top 50 svih vremena. Trenutno je mozda u top 10...

Mesi je jedan od najcvrscih igraca, obzirom na njegovu visinu. Vrlo retko se baca i trazi prekrsaje, za razliku od recimo Kristine, Robena, Drogbe, Fabregasa i dr. koji spadaju takodje u sam vrh, a jako su poznati po simuliranju.

Takodje ta prica da ga nema kad treba je stvarno vise nego smesna. Gde ga nema? Kako ga nema? Covek ako ne postigne gol, onda asistira ili da loptu u prostor kojom rasturi odbranu protivnika. Pogledaj samo odnos njega i uz njega najboljeg igraca, Kristine, u proigravanjima za gol. U Mesiju tim ima i odlicnog napadaca i krilo i organizatora igre.

Mozda je u top 10? :hahaha: E ovo je vic godine.:lol:

Poslednja izmena:
Video - Otkrivena prava istina: Pepe nije dodirnuo Alvesa, Katalonci cijelu utakmicu simulirali

Foto: AFP

DA JE istina vrlo varljiva stvar pokazao je video sinoćnje utakmice kojeg su složili na Santiago Bernabeu, koji pokazuje kako su igrači Barcelone u nekoliko navrata bezobrazno simulirali prekršaje. Izgleda kako i kontakta kod crvenog kartona Portugalca Pepea uopće nije ni bilo.

Nadalje, Mourinhove momčadi poznate su kao oštre i beskompromisne, a to je izgleda znalački iskoristio "bezazleni" Pepe Guardiola. Trener Barcelone danima je prije utakmice ponavljao kako ne želi voditi nikakve igre i igrice s Mourinhom, već na terenu pokazati pravu snagu svoje momčadi. Ipak, španjolski strateg je brižno pripremao zamku u koju se njemački sudac Wolfgang Stark s lakoćom upecao.

Stark je možda i načuo podatak da je dosad u karijeri Jose Mourinho vodio 14 utakmica protiv katalonskog diva, a u čak sedam njih je ostao s igračem manje. Uključujući i sva četiri ovosezonska Clasica. Stark je ove sezone od strane Kickera proglašen najgorim sucem Bundeslige, a sinoć je i opravdao tu titulu.

Po završetku dvoboja na Bernabeu mnogi su primijetili kako je njemački sudac svojom odlukom usmjerio susret te kako je start Pepea u najgoru ruku za javnu opomenu. Ovaj video potkrjepljuje tu tezu. Stark je izgleda nasamaren, Real oštećen, a igrači Pepea Guardiole pokazali da su sve samo ne anđelčići kojima je nogomet u prvom planu.

Ljudi pogledajte na ovom linku usporeni snimak situacije zbog koje je Pepe dobio crveni-jasno se vidi da ga nije ni pipnuo!Plus ostale situacije kad su igraci Barse simulirali,stvarno su mi se zgadili,nisu ni Murinjo ni Real cvecke,ali ovo je sramota!

http://www.index.hr/sport/clanak/vi...alonci-cijelu-utakmicu-simulirali/549292.aspx

Da, ali sta ti snimak nakon jednog dana i toliko puta pregledane situacije iz mnogo uglova govori?

Juce je svako mislio da ga je ovaj udario. Inace su igraci Barselone preterivali i to je bilo jasno, ali da bi pobedio Murinja moras se izgleda spustiti na njegov nivo.

Pogledaj Inter prosle godine. Ista prica u svakoj utakmici, s tim sto su za razliku od Barse jos i igrali vrlo grubo, a sami padali bez kontakta, dok bi Zaneti, Snajder, Kambijaso trcali prema sudiji, kad god bi culi pistaljku i ne znajuci u tom trenutku, kome ce lopta biti dodeljena.

On sam tera svoje igrace da igraju prljavo, a ovog puta je naleteo na nekog ko je bio bolji i spremniji i u tom pogledu, a ne samo fudbalskom.

Poslednja izmena:
Gotivim Barsu, iako nisam jedan od onih koji ce da razbije glavom plafon kad daju gol ili zid kad ga prime i stvarno mi se nije dopalo ono sto sam video sinoc, jer iako su te neke nesportske stvari postale nazalost sastavni deo fudbala (svako ken*a sudiji, svako folira, narocito kad je tako bitno za ekipu), smatram da mora postojati neka granica, jer utakmica onda postaje lakrdija.

Trudim se da budem sto je moguce vise objektivan i nema dakle nikakvog opravdanja.

Medjutim ne mogu se oteti utisku, da mi je izuzetno drago sto je onaj ljigavac koji zapravo najvise pravi od fudbala lakrdiju i koji je dobrim delom usmerio igru u tom pravcu, izduvao na taj nacin.

Back