Fatalna privlačnost

gost 287528

Elita
Poruka
20.347
Kao fenomen u književnosti,kinematografiji...Iluzija,umišljaj? Ili nešto što se dešava i ,,smrtnicima" na putu do...posla, na putovanju, u prolazu?
Fatalna privlačnost kao materijalizacija nesvesnih ili svesnih želje pred vama, otelotvorena u nekom živom biću,dakle ne forumska fantazija, nego čovek od krvi i mesa.
Ima li toga? Ili da je je bilo?
( nisu neophodni komentari tipa tripovi ,,Sex i grad" ...)jer postoje i klasici,vanvremenski na tu temu.
Dakle?

U nekoj prodavnici auto delova gde rade dve žene i dva muškarca, bilo je i nekoliko muškaraca koji su tu bili kao kupci, od kojih jedan sam bio ja.
Jedna žena je prošla ulicom, opazio sam je kraičkom oka, u magnovenju, i požurio sam na izlaz, da je bolje vidim, iznerviran nekim telima koja su zakrčila vrata, gotovo besan, spreman i da se guram i laktam, samo što pre da izađem, da mi ne umakne iz vidokruga...Izašao sam na stepenište i netemice je pratio pogledom, milovao i gutao očima, nesvestan najbližeg okruženja, gluv za zvukove ulice, glasove, za sve...
Tek kada je zamakla za ugoao shvatio sam da su svi muškarci istrčali iz radnje zbog nje, da svi stojimo na stepeništu, i da je svi gledamo, a neki i komentarišu.
Čak su i žene došle do izloga i kroz staklo gledale za njom.
Da mi je samo reč reklla, da me samo pogledala, bilo bi dovoljno da se zaljubim u nju.
Fatalna privlačnost postoji.

Kao fenomen u književnosti,kinematografiji...Iluzija,umišljaj? Ili nešto što se dešava i ,,smrtnicima" na putu do...posla, na putovanju, u prolazu?
Fatalna privlačnost kao materijalizacija nesvesnih ili svesnih želje pred vama, otelotvorena u nekom živom biću,dakle ne forumska fantazija, nego čovek od krvi i mesa.
( nisu neophodni komentari tipa tripovi ,,Sex i grad" ...)jer postoje i klasici,vanvremenski na tu temu.
Dakle?

mislim da je to mit
postoji odredjena privlacnost, a dozivljaj se samo spusta na taj nesvesni nivo, koji toliko fatanalizuju
ja i danas imam prema nekom, nesto slicno sa kime necu imati vise nikad nista
ali to su samo parametri zbog kojih se nama to stanje desava

Aha...Pa eto,desilo mi se,i cesto mi se desava da mi se neka devojka tako bas svidi,kao sto kazes,u sekundi to jest na prvi pogled.E sad,da se ja njoj tako isto svidim,u to bas nesto i nisam ubedjen.Ali opet mi je bezveze taj izraz fatalno.Normalna je stvar da se nalozis na nekoga u startu i ja tu ne vidim nista spcijalno ni fatalno.

Aha...Pa eto,desilo mi se,i cesto mi se desava da mi se neka devojka tako bas svidi,kao sto kazes,u sekundi to jest na prvi pogled.E sad,da se ja njoj tako isto svidim,u to bas nesto i nisam ubedjen.Ali opet mi je bezveze taj izraz fatalno.Normalna je stvar da se nalozis na nekoga u startu i ja tu ne vidim nista spcijalno ni fatalno.

Kod tebe uvek varniči istim intenzitetom?

- - - - - - - - - -

mislim da je to mit
postoji odredjena privlacnost, a dozivljaj se samo spusta na taj nesvesni nivo, koji toliko fatanalizuju
ja i danas imam prema nekom, nesto slicno sa kime necu imati vise nikad nista
ali to su samo parametri zbog kojih se nama to stanje desava
Dakle,desilo se nesvesno, a zatim racio stupa na snagu.

Dakle?

verujem u projekciju vlastitih fantazija i sklonost idealizacije
posle oni karnalnih pobuda naravno

Dakle?

Ja jos uvek cekam da mi se desi... :aha:

Mislim da postoje vise tipova fatalne privlacnosti,... ona koja se desi kad smo mrtvi trezni i to u sekundi, a i fatalna privlacnost koja se ponavlja npr. cesto susrecemo tu osobu, naravno i fatalna privlacnost kad je covek izmenjene svesti, pa kad prespava pita se u sta se npr. te veceri uopste i zagledao itd.
Mada, ta fatalnost mi se cesce u RL dogadjala dok sam bila teen, ali i sada, samo mnogo mnogo mnogo redje...:)

Nesto razmisljam ipak nije samo do susreta dveju osoba, nekako mi se cini i svi uslovi u toj trenutacnoj fatalnosti moraju da se poklope...

Poslednja izmena:
Desilo mi se samo jednom do sada.. Kad sam ga ugledala nisam mogla da dišem. Ljudi su okolo prolazili, pričali, saobraćaj. ... a ja sam gledala samo njega... Mi smo se gledali. Upoznali smo se kasnije. Imali smo totalno drugačije živote i razišli smo se. Nikad ga nisam zaboravila.

Fatalna u smislu da se desilo u sekundi ( odnos koji se nije gradio danima, nedeljama, etc...), prepoznali ste oboje to, a negde nije imalo perspektivu od starta,npr.

FATALNA ne znaci to....

- - - - - - - - - -

Desilo mi se samo jednom do sada.. Kad sam ga ugledala nisam mogla da dišem. Ljudi su okolo prolazili, pričali, saobraćaj. ... a ja sam gledala samo njega... Mi smo se gledali. Upoznali smo se kasnije. Imali smo totalno drugačije živote i razišli smo se. Nikad ga nisam zaboravila.

To je samo ljubav na prvi pogled sto nema veze sa fatalnom privlacnoscu....

Back