Fasizam u Bosnjaka iliti Fasisti Sarajevskih ulica

Balije su uvek volele visoke predstavnike.....Pavelić u poseti Sarajevu i svom "cvijeću"......

E7sgzhcXEAAFHN9.jpg

“Volja je Svevišnjeg Allaha htjela, da uz pomoć ustaša u zemlji i inozemstvu, te savezničkih vojski kucne radosni čas za sve Hrvate, katolike i muslimane. U ovom radosnom i velikom trenutnku za cjelokupni hrvatski narod, kada je osnovana samostalna i nezavisna Hrvatska Država na cijelom povijesnom teritoriju hrvatskom, kličem: ‘Neka Allah Svevišnji poživi Poglavnika! Neka Allah Svevišnji poživi njegova Opunomoćenika i sve ustaše! Neka živi samostalna i nezavisna Hrvatska Država i hrvatski narod, dok je svijeta i vijeka’”, pročitao je muftija Ismet Muftić na dan proglašnja Nezavisne države Hrvatske u Zagrebu 10. aprila 1941. pred Slavkom Kvaternikom, opunomoćenikom Ante Pavelića.
E7sfsWWXEAEtd1u.jpg

Ako je sarađivao, zašto mu je glava bila ucenjena na tih par stotina hiljada rajhsmaraka i zašto je živeo i radio po planinama a ne u BG ili u KG da je imao svoje kancelarije komande i kasarne svojih jedinica kolaboracionista?
Po meni je to neka čudna saradnja.
Kada i zasto mu je glava bila ucenjena ?
Svi Drazini podredjeni su saradjivali i sa Nemcima, i sa ustasama i Italijanima u borbi protiv partizana.
Da li je Djurisci bio podredjen Drazi ?
Pavle_Đurišić_and_Pirzio_Biroli_speech.jpg

Đurišić_Iron_Cross.jpg

Kada i zasto mu je glava bila ucenjena ?
Svi Drazini podredjeni su saradjivali i sa Nemcima, i sa ustasama i Italijanima u borbi protiv partizana.
Da li je Djurisci bio podredjen Drazi ?
Pogledajte prilog 982147

Pogledajte prilog 982149
Šta da ti odgovorim na ovo gore postavljeno? Sam si sebi odgovorio na postavljeno pitanje, ali hajde da izdvojim da ti bude lakše:general Nedić, promaknuo Pavla Đurišića u čin potpukovnika i komandanta dobrovoljačkog korpusa... Nedić i Draža, složićemo se (nadam se) nemaju neke dodirne tačke - nisu sarađivali, niti imali zajedničku komandu.
A propo gornjeg pasusa, JVUO je bila organizacija koju su nazivali četnicima ali je zato bilo i drugih četnika koji nisu bili pod komandom Draže ili su bili onoliko koliko je toj grupaciji bilo potrebno. Takođe je činjenica da je imalo jedinica JVUO sa muslimanskim borcima, kao i sa Hrvatima ili Slovencima.
Naravno da nije na meni ili na tebi da osuđujem ili aboliram bilo koga, samo sam naveo jednu nelogičnost (saradnja, poternica) na istoričarima je i na sudskim organima.

Back