Fašističke pesme na Svečanoj akademiji povodom Dana pobede

Vidim da su Koči dali ulicu u centru grada ovi tvoj naprednjaci ,takodje su kompletnop renovirali i uložili milione u grob i memoprajialni kompleks Ćopavom na Topčideru ,isto naprednjaci .
Mada razumem ja šta ti hoćeš da kažeš ali zašto onda to ide tako jajarski ko neka sabotaža , podmetnu neke debilne pesmuljke , pa onda još laganje o autoru i poreklo pesama , kao "nismo mi " .
Dok je recimo u Sloveniji zakonom zabranjeno veličanje komunističke ideologije , ovde gde je šatro velika mržnja prema crvenima moraju da se peru i lažu zbog dva tri Ljotanska pesmuljka .
Hunta je kontinuitet uzurpacije nakon DSR. Ne znam kome to danas u Srbiji nije jasno.

Vidim da su Koči dali ulicu u centru grada ovi tvoj naprednjaci ,takodje su kompletnop renovirali i uložili milione u grob i memoprajialni kompleks Ćopavom na Topčideru ,isto naprednjaci .
Mada razumem ja šta ti hoćeš da kažeš ali zašto onda to ide tako jajarski ko neka sabotaža , podmetnu neke debilne pesmuljke , pa onda još laganje o autoru i poreklo pesama , kao "nismo mi " .
Dok je recimo u Sloveniji zakonom zabranjeno veličanje komunističke ideologije , ovde gde je šatro velika mržnja prema crvenima moraju da se peru i lažu zbog dva tri Ljotanska pesmuljka .
Imamo mi NAJLEPSU ULICU U BG

Blagoja Jovovića

Sto ti ubio fasisticku svinju seme ti ustasko

I dalje vladaju ustaski titoisticki db piuni...
Pa eno ti, drugarica Prpa je ovde bila decenijama predstavljana kao ikona demokraCije koja se o svemu pitala za cenjeno mišljenje a pre neki dan čitam kako Ćuruvijina ćerka kaže da je Branka htela da im posle njegove smtri izotima imovinu.

To je taj mentalni sklop, nepopravljivo.

Imamo mi NAJLEPSU ULICU U BG

Blagoja Jovovića

Sto ti ubio fasisticku svinju seme ti ustasko
Ne , to je ulica u nekoj bosanskoj faveli u Zemunu koja se baš ne može nazvati ni ulicom , ni Beogradom ...Inače Vaš predsednik Pavelić je umro od šećera i nikada ni argentinske policija ,ni strane i domaće službe ,a ni same ustaše nisu otkrili ko je pucao na njega 2,5 godine ranije .
To što se posle 40 i kusur godina pojavio deda Blagoje i rekao "e ja sam pucao keve mi Nevenke " bez bukvalno jednog jedinog materjalnog,dokaza , svedoka,zapisa i bilo čega drugog je lepa priča, na nivou onih Marićevih Stevica **** Pompiduovu ženu dok mu Alen Delon šošolji jajca ,a sve to gleda Stane Dolanc maskiran u statutu Bude .

Poslednja izmena:
Eво зашто ће се распасти БиХ, зато што нико од три народа нема жељу да направи грађанску државу, већ сваки народ жели своје ... два народа желе своју територију коју већ одавно контролишу, а трећи исламски жели поред своје територије и целу исламску БиХ, без ова два народа.

Сарајево

Сарајлије и даље ходају улицама поклоника фашизма​

https://www.slobodnaevropa.org/a/kanton-sarajevo-ulice-nazivi-busuladžić-budak/30676034.html

У Мостару осуђују фашизам, али усташке улице остају
https://www.dw.com/hr/u-mostaru-osuđuju-fašizam-ali-ustaške-ulice-ostaju/a-48042222

Бањалука: Улице четника умјесто хероја​

https://www.slobodnaevropa.org/a/ulice-cetnika-umjesto-heroja/27822964.html

Vidim da su Koči dali ulicu u centru grada ovi tvoj naprednjaci ,takodje su kompletno renovirali i uložili milione u grob i memorijalni kompleks Ćopavom na Topčideru ,isto naprednjaci .
Mada razumem ja šta ti hoćeš da kažeš ali zašto onda to ide tako jajarski ko neka sabotaža , podmetnu neke debilne pesmuljke , pa onda kad ih provale još i pičkasto laganje o autoru i poreklo pesama , kao "nismo mi " .
Dok je recimo u Sloveniji zakonom zabranjeno veličanje komunističke ideologije , ovde gde je šatro velika mržnja prema crvenima moraju da se peru i lažu zbog dva tri Ljotanska pesmuljka . Umesto da kažu " jeste posrali smo se po komunjarama ,majku im crvenu ***** , ljotan sam tim se dičim pogledaj me na šta ličim! ,a ne nismo znali čije su pesmy :(
Па то су сендвичари популисти, да задовоље своје лево крило које је дошло из жутог ДСа и да остану доследни својим радикалским сендвичарима који нагињу на десно.

Pa eno ti, drugarica Prpa je ovde bila decenijama predstavljana ikona demokraCije koja se o svemu pitala za cenjeno mišljenje a pre neki dan čitam kako Ćuruvijina ćerka kaže da je Branka htela da im posle njegove smtri izotima imovinu.

Vratice se srbi na svoje

1621176833576.png

FAMOZNO SVETISLAV BASARA: Falsifikatori Anastasijevića

1621176841855.png

14.05.2021

Falsifikovanje para i dela velikih slikara su teška krivična dele i strogo se kažnjavaju - naravno, ukoliko falsifikatori budu savatani - ali falsifikovanje svega ostalog izgleda da je ne samo dozvoljeno nego je često društveno prihvatljivo, a neretko biva i nagrađeno.

Ovih dana smo bili svedoci jednog društeveno prihvaćenog, nekažnjenog, a verovatno i solidno plaćenog falsifikata. Mislim na stihove/koračnice odrecitovane/otpevane - ne znam, nisam gledao - na proslavi Dana pobede koji su pripisani Momčilu Nastasijeviću, a kome su medijski tupoumnici, možda isti oni koji protojereje stavrofore nazivaju protojevrejima stafordima, falsifikovali i prezime pa se veliki pesnik pojavio kao Anastasijević.
lg.php

Kao što ste se iz onomađašnje kolumne obavestili - i moja neznatnost je nasela na falsifikat. Jeste da mi inkriminisani stihovi nisu zvučali nimalo nastasijevićevski, ali Nastasijevića sam čitao jako davno, možda mi je nešto promaklo, tako sam računao. A falsifikatori upravo na to i računaju. Ne kaže se zalud da novac falsifikuju pokvarenjaci, a da ga šire pošteni ljudi.

Bolji poznavaoci Nastasijevićevog opusa - koji obimom nije veliki, što ne znači da nije vrhunski i stoga (polu) zaboravljen - brzo su raskrinkali uvaljivanje muda umesto bubrega, podiglo se tu nešto prašine, ali sve u svemu naručioce, organizatore i falsifikatore je za sve to zaboleo qwrz.

U celom tom zamešateljstvu meni lično je mnogo odvratnije (i subverzivnije) to što su jednom doista velikom pesniku pripisane stihoklepine nekog zboraškog podnarednika (saznalo se i njegovo ime) nego to što je priredba protumačena kao pokušaj zamene antifašističke tradicije profašističkom. Ja tu ne vidim zaveru, nego tupoumnost. Plus pokvarenjaštvo.

Stopostotno sam siguran da je osnovni motiv scenarista bio da se uvuku u visoka dupeta - i uvlačenje papreno naplate - tako što će u duhu već trideset godina vladajućeg narativa antifašističko-partizansku tradiciju, koja se iz nekog razloga smatra nesrpskom, zameniti ljotićevskom, koja se smatra baš onako srpskom.

Što je zajeb epskih razmera. Ljotićev Zbor (neradnih ljudi) bio je čorbine čorbe čorba kontrainicijacijskih pokreta smišljenih u cilju zatiranja i uništavanja svih evropskih tradicija, uključujući srpsku. Mislim tu na fašizam i nacizam, koji su postali sinonimi, ali uopšte nisu.

Stvar je krenula iz Italije i Nemačke, pa se preko Rumunije, gde je s Kodreanuom i Gvozdenom gardom poprimila „pravoslavnu boju“, proširila i u Srbiju, gde su na taj galimatijas Mita Ljotić, Mita Najdanović i vladika Nikolaj udarili pečat srpskih posebnosti. Stvar je, kao i sa svim falsifikatima, sledeća: falsifikat liči na original, ali nije, falsifikovana novčanica naoko ima vrednost, ali ne da je nema nego te ako je pokušaš proturiti, zatvore u mardelj. Ako vam Srbija poslednjih decenija liči na mardelje, to je zato što se u opticaju nalazi premnogo falsifikovanih stvari.

lg.php

Delirium tremens.
Moguće ali je sve istina :

Autor scenarija akademije za Dan pobede uputio javno izvinjenje zbog ljotićevskih koračnica​

"Želim da naglasim to da sam, prevashodno vođen potrebom da osnov programa čine dela umetničke muzike, a svojom nesmotrenošću i nedovoljnim poznavanjem književno-istorijske materije, u tekst scenarija uneo i stihove koje sam, koristeći očito nepouzdane internet izvore, nesvesno pripisao našem velikom pesniku Momčilu Nastasijeviću čime sam bez zle namere u zabunu doveo sve koji su bili uključeni u realizaciju svečane akademije", dodao je.

Pavlović je naveo da stoga upućuje izvinjenje državnim zvaničnicima prisutnim na svečanoj akademiji i svima koji su poklonili poverenje podatku sadržanom u njegovom scenariju da je autor problematičnih stihova Momčilo Nastasijević, učesnicima u realizaciji programa, članovima porodice Nastasijević, kao i celokupnoj javnosti.

https://www.021.rs/story/Info/Srbij...o-izvinjenje-zbog-ljoticevskih-koracnica.html

Lepo reče Basara :
U celom tom zamešateljstvu meni lično je mnogo odvratnije (i subverzivnije) to što su jednom doista velikom pesniku pripisane stihoklepine nekog zboraškog podnarednika (saznalo se i njegovo ime) nego to što je priredba protumačena kao pokušaj zamene antifašističke tradicije profašističkom. Ja tu ne vidim zaveru, nego tupoumnost. Plus pokvarenjaštvo.

Ajde što su fašovi i Ljotićevci ima toga , nego što su lažovi , falsifikatori ,jajare i pičkice koje se mažu sopstvenim govnima

Kako uživam što vi komunisti šizite. :hahaha:
Он ти је комуниста као и Хилари Клинтон, ту негде... :lol:
Либерал и следбеник долара, до последњег свог атома, а ту нема никакве идеолошке матрице; само лични интерес, без обзира колико то залази у било чији туђ.

Moguće ali je sve istina :

Autor scenarija akademije za Dan pobede uputio javno izvinjenje zbog ljotićevskih koračnica​

"Želim da naglasim to da sam, prevashodno vođen potrebom da osnov programa čine dela umetničke muzike, a svojom nesmotrenošću i nedovoljnim poznavanjem književno-istorijske materije, u tekst scenarija uneo i stihove koje sam, koristeći očito nepouzdane internet izvore, nesvesno pripisao našem velikom pesniku Momčilu Nastasijeviću čime sam bez zle namere u zabunu doveo sve koji su bili uključeni u realizaciju svečane akademije", dodao je.

Pavlović je naveo da stoga upućuje izvinjenje državnim zvaničnicima prisutnim na svečanoj akademiji i svima koji su poklonili poverenje podatku sadržanom u njegovom scenariju da je autor problematičnih stihova Momčilo Nastasijević, učesnicima u realizaciji programa, članovima porodice Nastasijević, kao i celokupnoj javnosti.

https://www.021.rs/story/Info/Srbij...o-izvinjenje-zbog-ljoticevskih-koracnica.html

Lepo reče Basara :

Ajde što su fašovi i Ljotićevci ima toga , nego što su lažovi , falsifikatori ,jajare i pičkice koje se mažu sopstvenim govnima

Kada Sveto krene nekog da proziva treba prvo da se seti da mu je direktni nadređeni unuk Brozovog egzekutora a gazde otmičari tuđih doktorata.

Kakve pobede nam je donela Ljotina i Velimirovićeva sekta da se njihovi pesmuljici objavljani u opskurni kolaboricnističkim knjižicama usred okupacije,pevaju za medjunarodni dan pobede nad fašizmom ?

Чак и таква победа је боља од ове друге у којој је било милион мртвих цивила и губљење државности.

Znači ako je taj general Žeželj bio loš i šteočina posle rata , ajde da onda slavimo one protiv kojih se on borio - Mitu ,Nedića

Nisam ih slavio već tvrdim da su oni koji su ih ubijali bez suđenja, iako su se mirno predali mnogo gori od njih a da njihovo potomstvo ne samo da nema pravo da ih proziva već ni u kojoj verziji ne bi smelo u nastavku srpske istorije da zauzima bilo kakve sistemske funkcije ne samo zbog porekla već zbog svega što je u Srbiji uradilo u poslednje tri decenije.

Antea , Adolfa , Luburića , ,Kvaternika ... i da pevamo njihove pesmice za Dan Pobede .

Zločin drugocitiranih su nesrazmerno veći od bilo čega što su učinili prvocitirani.

Poslednja izmena:
Pa eno ti, drugarica Prpa je ovde bila decenijama predstavljana kao ikona demokraCije koja se o svemu pitala za cenjeno mišljenje a pre neki dan čitam kako Ćuruvijina ćerka kaže da je Branka htela da im posle njegove smtri izotima imovinu.

Питам се какву ли је штету та направила као директор архива.
Чисто информативно, другарица је Хрватица из Сплита.

1621221500927.png

Vojvođanski klub: Antifašizam u Srbiji osramoćen i negiran

Vojvođanski klub je danas čestitao Dan oslobođenja Jugoslavije od fašizma – 15. maj. Kako se precizira u saopštenju Vojvođanskog kluba: “tog dana general antifašističke i pobedničke Jugoslovenske armije Kosta Nađ je poslao telegram sa slavnim rečima: Druže Tito, rat je završen.”

Vojvođanski klub: Antifašizam u Srbiji osramoćen i negiran 1

Piše: Danas Online 15. maja 2021.

Vojvođanski klub navodi da je postiđen otvorenom fašizacijom društva koju čini režim Aleksandra Vučića.

“Svečanost povodom 9. maja bila je prava slika i prilika naprednjačkog ubijanja antifašizma. Novi heroj je postao Ljotić, slavljen je Draža i napadan Tito. Istorija u krivom ogledalu naprednjačkog režima rehabilitovala je fašiste i slavi njihovu izdaju i zločine. Antifašizam je u današnjoj Srbiji osramoćen i negiran”, precizira se us aopštenju.

Kako navode jedino rešenje je okupljanje svih progresivnih snaga udruštvu na temelju ideja istinskog antifašizma.

Retko glupa i beskorisna retorika - 'fašizam vs antifašizam' u prokletom 21.veku. Do bola nebulozno, nerelevantno, iščašeno od realnosti i odlično za anesteziranje ionako apatičnih i ideološki unezverenih 'birača' kojima bi se, ako je to još moguće, mogla dodatno ogaditi politika.

Pre nekih dvajespet godina (što će ilustrovati ispod naša ljubazna studentkinja iz 1997) smo apsolvirali da su ekstremi zlo, da su antifašisti NOR-a i sve ono što su sa sobom doneli, od diktature KP do Slobe iz čijeg debelog creva nisu nikada izlazili, dobri samo i jedino ako se porede sa najvećim zlom koje je u skorijoj istoriji zadesilo ove prostore - nacizma (pošto pod Staljinom, Maom i Hirohitom nismo bili). Beskorisne ravnogorce, stubove (sa istim IQ) srBstva i ostalo koštunjavo voće neću ni pominjati, ali ću gorepomenutima dodati velikosrpskog vojvodu i vernog slugu Šešelja.

1621249299238.png

Jasno mi je da se (de)generacija Z da primiti na ovo pseudo-partizansko poziranje, ovo je ipak decenija pozera,

1621254493026.png

ali mi su mi nejasni konji 60-neko, 70-neko, 80-neko itd. koji se sećaju i Slobe i Mire i raznih Vuilna i onog 'bando crvena' i sve one davaže o 'fašizmu (to smo bili otprilike svi mi, od gibaničara do demokrata i ostalih ''antinarodnih elemenata'') i antifašimu (SPS,JUL,PTJ,SUBNOR itd i popotrebi SRS)'. Sindrom Jovo Bakic i ostali korisni idioti.

Ovde se prvenstveno zgražavam nad ovim levim revizionizmom, jer od onog desnog se više nikada nije ni moglo očekivati.

Ono, mogu da se igraju ''Drugog svetskog'' Španci, Italijani, Englezi ili tradicionalno tupavi Ameri uz milozvuke istina pevljive numere Bella Ciao, ali vi, drugarice i drugovi, intelektualni novosadski ******** i salonski socijalisti - vi koji ste bili među privilegovanima koji su preživeli i Tita i Slobu i Šešelja, i lepote crveno-crne koalicije, i koji danas tavorite pod njihovim političkim okotom (sve kajući se zbog onog belog listića) - ne možete. Kao ni Rumuni i Poljaci uostalom.

Ovde je pobeda nad fašizmom bila pirova pobeda, i na ovim prostorima bih bio jako oprezan sa glorifikovanjem komunista ili izjednačavanja anti-fašizma sa komunizmom ili još gore pi*kastim ekstremistima iz ANTIFA pokreta.

Svi smo mi antifašisti, već skoro ceo vek, pa i ovi dežurni Srbi ...sem te četvorice nekih Davidovića i šačice navijača nekog trećerazrednog kluba sa Banjice. Tako da frljanje tim terminom ovde zvuči još gluplje neko u Americi odakle je ta renesana termina i potekla (a u kontekstu Trampa - da li sam pomenuo tradicionalnu tupavost prekookeanskih kolonija). Ni moja baba, koja je ćopala do kraja života zbog ranjavanja 40-neke, nije se toliko dugo ložila na partizane kao današnji hipsteri.

Ne živimo u fašističkoj, pa ni u komunističkoj diktaturi (kojoj smo zapravo sličniji), niti ćemo do nje doći, kakve god stihove nečija glupost donela na neku milionitu proslavu (od svih današnjih problema taj je najnebitniji)...ne prepoznajemo se po bojama i oznakama, ali živimo u svejedno vrlo ljigavoj i prilagodljivoj i opasnoj kakistokratiji koja polako isisava sve resurse i svo samopoštovanje i duh nekad živog društva, čak i u najvećem mraku, a koju hrane upravo ovi neo-partizani i neo-četnici ili Nemci ili šta god...

Tako da je topla preporuka svim izbezumljenim učesnicima u igri (Drugog svetskog) rata, naročito ovi koji su nekada bili normalni, da se osveste, odrastu od kauboja i indijanaca i tako neizlečivo iskompleksirani i neinventivni ponude svojoj državi još nešto sem svoje beskonačne i neretko novostečene gluposti.

Ne .......osramoceno je sve sto je dosledno , razmisljajuce i nepotkupljujuce u Srbiji..

Mi ustvari nemamo velicanje fashizma, jer i nemamo fashizam....suprotno od pljuvanja antifashizma nije fashizam.....

Srbin pljuje ono sto mu se ne svidja jer ganja nesto sto mu se isplati licno.....

Antifashizam je razlog sto nisu imali koristi od dedovine zato pljuvacina.....rehabilitacija fashizma je EKONOMSKA IDEOLOGIJA a ne politicka..

Pljuvanje Tita i socijalizma je zbog druge koristi, uvlacenja CIA projektima i to je sad vec institucija nove SNS SPS SxS Srbije...
Tekovina svake nove vlasti od Slobe do danas je pljuvanje i negiranje dobrih kodeksa ponasanja i pravila u medjuljudskoj zoni za vreme socijalizma..
Stvaranje antisocijalisticke ideologije je glavni cilj da bi se sprecili svi recidivi ka nekom novom socijalizmu a bezanje od kolonijalnog kapitalizma...
CIA plati njih 20 a dobije pokret sa clanstvom u desecima hiljada....vrlo isplativo...

A kako se nesto najbolje pljuje, kao Sloba JNA , kobajagi podrzavas a ustvari rasturas...
Kao Srbi zakon, kobajagi su za zakon, kukaju kad ih potkaci ili kad se oslanjaju na njega ali ga ne postuju ovako u zivotu....vazno je biti covek, zaebi zakon...

Back