Jastreb1973
Zainteresovan član
- Poruka
- 408
Ko je bio komandant divizije Sasari?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
u "bitki" tesko u "bitci" je mogucezbog jake poplave, napad obustavljen.
zarobljeno 115 četnika, pa jel moguće da se toliko div junaka predalo u samo jednoj bitki????![]()
Могуће је на знацима.14. 1. 1943 Jedinice 6. divizije NOVJ napale Gračac, koji je branilo oko 600 četnika i oko 300 vojnika 151. puka italijanske divizije -Sasari-, ali je posle višečasovne borbe, zbog jake poplave, napad obustavljen. Neprijatelj je imao 41 mrtvog i 22 ranjena, a zarobljeno je 115 četnika. Jedinice 6. divizije su pretrpele gubitke od 40 mrtvih, 67 ranjenih i 57 nestalih. Tom prilikom je poginuo i komandant bataljona -Ognjen Prica- 2. udarne brigade Stanko Opsenica Staniša, narodni heroj.
zarobljeno 115 četnika, pa jel moguće da se toliko div junaka predalo u samo jednoj bitki????![]()
.Ko je bio komandant divizije Sasari?
pa ja ne znam sta je istina ali ovo sto si ti napisao deluje kao ...znas ti vec kakoa istina je sasvim drugačija po vama dvojici, četnici su tu bitku dobili i zarobili stotine partizana, zar ne?![]()
koliko je ozbiljno napisati da si se prekinuo napad zbog poplave a zarobio 115 ljudi
ne znam da li si primetio, onaj gore napad koji si ti citirao ,ma prekidali su četnici svaki napad čim zagusti
eto recimo na neretvi, bii su pod zaštitom fašista ali se to nacistima nije dopalo, pa posle kratke borbe i poginulih 5 četnika, predalo se u jednoj sekundi svi ostali, njih preko 3.000 a d ani metak nisu opalili, sve div junak do div junaka![]()
pa sta znam, ja koliko vidim ti tvoji su prekinuli napad jer se podavise al kao tako plivajuci i u povlacenju zarobise nekakve cetnikei šta kažeš bratac, opet se predali četnici čim je zapucalo i čim nije bilo fašista u blizini da ih čuvaju ??![]()
od kad je regularnoj vojsci zabranjeno da se bori protiv teroristaeto djujićevih četnika i fašista kako se zajedno bore protiv partizana
jos jedan "ustaski saradnik" kojeg su ubile .... ustaseMane Rokvić
da nije strasno bilo bi smesno ,Branko Berić i Ante Monti, politički suradnici Nenada Sinobada, koji je iz štaba Paje Popovića u junu prešao k partizanima, 16. novembra su štabu 4. operativne zone pisali kako je »veoma zrelo i politički« primljeno od naroda »paljenje dviju kuća i to škole u kojoj se je nalazio četnički štab i kuće oca od Momčila Dujića«.
a gde se to pisalo ???Pun kamion talijanske vojske je vozio Đujićeve stvari. Tu je — kako će se kasnije pisati u emigraciji — bilo mnogo zlata, nakita i dukata.
a izvor te informacije ???? "mirko i slavko" epizoda broj 69zato su ga u emigraciji posprdno zvali srbroljubac
.a izvor te informacije ???? "mirko i slavko" epizoda broj 69
ajde citiraj taj post gde ga zovu srebroljubac ????.
ne, nego upravo sajt onih koje je ostavio u logoru eboli, kad je prvi pobegao za ameriku
Pogledajte prilog 611338
jel ti ni ovaj izvor ne odgovara?
tu ti je i ona famozna naredba dražina od 8 maja 1945 godine u kojoj tvrdi da je skoro cela jugoslaviju u njegovim rukama