Farbanje vozila GSP u tamno-plavu

Taksistima su isto dali rok do februara da oboje svoja kola u belo.
reče mi jedan taksista pre neki dan...
mislim da bi boja za prevoz trebalo da bude uniformna
a to što naši političari (dobri ljudi) vide priliku da se ugrade u javnu nabavku to je već neki drugi problem

Дај мало маште на вољу... мостове ушаренити у разне боје и светла, БГ на води сваки спрат друга боја, путеве траке, ивичњаке такође, једну коцку црвено другу бело па на смену, као карирани стољњаци у кафани, итд .... :kafa:

Autobus koje god boje ne možeš da ga ne uočiš, pa ta statistika sudara me verujem da je relevantna.

ma gledaju se statistike sudara a ne šta svetli najbolje u mraku.

Nije bitno da li je mrak i da li svetli, ovo važi preko dana - crvena se najbolje uočava na daljinu.
Šta misliš, zašto je na svim semaforima u svim zemljama oduvek boja za zaustavljanje crvena a ne žuta.

Autobus koje god boje ne možeš da ga ne uočiš, pa ta statistika sudara me verujem da je relevantna.

Nije bitno da li je mrak i da li svetli, ovo važi preko dana - crvena se najbolje uočava na daljinu.
Šta misliš, zašto je na svim semaforima u svim zemljama oduvek boja za zaustavljanje crvena a ne žuta.
Auto ne svetli tj boja automobila brkaš babe i žabe.

Dakle vozila žute boje su najuočljivija na putevima i imaju najmanje sudara kako kažu statistike. Kraj priče.

Al ne smeju žuto šapić i cigani jer je to boja demokratske stranke :p :p

Šapić: Vozila javnog prevoza neće više biti „soc-crvena“, kao štandovi za viršle

Pogledajte prilog 1622822

Gradska vlast je ponovo rešila da farba vozila gradskog prevoza. Prvo su autobuse iz žute boje farbali u crvenu, pa će sada iz crvene u plavu. Da li je ovo zaista potrebno? Koja je poenta ovakvog poteza? Ne verujem da Šapiću lično smeta crvena boja, jer ona i nema veze sa komunističkom prošlošću, jer su i u kraljevini Jugoslaviji vozila bila crvena. Da li je ovo samo još jedno pranje para?

A taman smo bili blizu da se vozila unificiraju i budu sva crvena, a sada ćemo imati sledeću situacjiu:
Tramvaji Španici i Česi - dve različite crvene
Tramvaj Švajcarac - zelena
Trole i stari busevi - crveni
Novi busevi - plavi
EKO busevi - plavo-zeleni

Dakle opet se pravi šarenilo, kao na vašaru.

Koje je vaše mišljenje na ovu temu?
FB_IMG_1728474091237.jpg

Auto ne svetli tj boja automobila brkaš babe i žabe.

Dakle vozila žute boje su najuočljivija na putevima i imaju najmanje sudara kako kažu statistike. Kraj priče.

Al ne smeju žuto šapić i cigani jer je to boja demokratske stranke :p :p
Ne brkam nego ne razumeš ili ne čitaš pažljivo. Nije poenta u "svetljenju" boje.
Krug ofarban u crveno će se u daljini videti bolje nego krugovi ofarbani u bilo kojoj drugoj boji. Radi se o svetlosti koje se reflektuje od predmeta, ne mora da bude izvor svetlosti.

Nikad mi nije bilo jasno zasto ako vec moraju da peru pare ih ne operu kroz nesto sto ce svima koristiti. Sto ih ne operu na primer farbanjem bolnica ili skola, nego autobusa? Jel ne mogu pare da se operu tako sto ce urediti parkove za decu, napraviti kanalizaciju gde je nema, napraviti nesto sto je korisno za sve?
poenta i jeste da se nista ne uradi, ako urade nesto korisno oni stavljaju tacku na taj problem

E tu sam te čekao, žuta boja najbolje reflektuje boju pa onda bela iza nje. To nema veze sa semaforom i sijalicama.

Dakle kao što sam rekao, vozila žute boje imaju najmanje saobraćajnih nezgoda.
Dobro.
Piši svim svetskim direkcijama za saobraćaj da preinače crveno u žuto, žuto u zeleno a zeleno u crveno.
I ostale znakove upozorenja da prefarbaju iz crvene u žutu.

Back