Farbanje drvenih površina

Pinocchio

...
Supermoderator
Poruka
26.180
Pre par godina sam drveni krevet, koji je bio u prirodnoj boji drveta, prefarbala u belo farbom na vodenoj bazi. Farba se na naslonu ogulila i vreme je da prefarbam ponovo.
Imam nedoumicu, a to je da li da ponovo koristim istu farbu ili to da uradim sa uljanom. Nekako mi se čini da su uljane sjajnije, a ove na vodenoj bazi mat. Naravno, mogu da koristim i samo sjaj ali ja bih da pojednostavim.
Da li neko ima iskustva ili predlog?

Da, moram malo da ošmirglam, to definitivno.

Dete mi ide na odmor pa hoću da joj sobu malo transformišem, da je iznenadim kada se vrati.

Hvala :)
Malo ošmirglaj i ponovi akrilnom. Ako hoćeš sjaj pređi bezbojnim lakom preko.
Imaš mat i sjajni lak. Ujedeno štiti i farbu.

Uljana može preko akrilne boje. Akrilna ne može preko uljane.

Pre par godina sam drveni krevet, koji je bio u prirodnoj boji drveta, prefarbala u belo farbom na vodenoj bazi. Farba se na naslonu ogulila i vreme je da prefarbam ponovo.
Imam nedoumicu, a to je da li da ponovo koristim istu farbu ili to da uradim sa uljanom. Nekako mi se čini da su uljane sjajnije, a ove na vodenoj bazi mat. Naravno, mogu da koristim i samo sjaj ali ja bih da pojednostavim.
Da li neko ima iskustva ili predlog?
Blago osmirglaj mesto gde se skinula farba i malo sire i farbaj istom vrstom farbe,jer ce se bolje sjediniti sa prethodnom.Nikad ne mesaj farbe,jer drugacije vremenski tamne i ostaje vidljiva fleka.

Da da, napisala sam gore. Šmirglanje prethodno. S tim da je osnova bila sjajna, prvi put kada sam farbala lepo se primilo, farbala sam u 2 sloja. Međutim se uzglavlje izlizalo zbog jastuka i naslanjanja pa moram da osvežim, pa ću ceo krevet. I fioke ispod njega. Belo. Svaka moguća greška se vidi ali biće sigurno dobro.

Da da, napisala sam gore. Šmirglanje prethodno. S tim da je osnova bila sjajna, prvi put kada sam farbala lepo se primilo, farbala sam u 2 sloja. Međutim se uzglavlje izlizalo zbog jastuka i naslanjanja pa moram da osvežim, pa ću ceo krevet. I fioke ispod njega. Belo. Svaka moguća greška se vidi ali biće sigurno dobro.
Kada se izsmirgla,bice jedinija i bez prelivanja.Drugi sloj predji,kada se prvi dobro osusi.Nemoj nikako na sveze,jer moze da se desi da se farba smezura.

Poslednja izmena:
Nabasala sam na fotke

Od ovog:

IMG_1.jpg

Sam uradila ovo:
IMG_2.jpg

I sada to treba osvežiti.

Ovog puta sam uzela belu sa visokim sjajem, pa... sutra je vatreno krštenje.

Back