Fantomski psi

Vintroset

Ističe se
Poruka
2.471
Fantomi su nešto što se može videti ali ne i uhvatiti. Ova definicija bi mogla, zapravo, da pokrije većinu fenomena koje smo ovde napomenuli, ali se ipak može reći da najbolje pristaje uz folklorne priče o crnim psima, sa velikim sjajnim očima, koji se pojave i isto tako iznenada nestanu, često uz eksploziju. U Engleskoj ima bezbroj zabeleženih priča o crnim psima. U Somersetu, 1907. godine, takav pas je viđen na seoskom putu. U Dartmuru takav pas je prišao seljaku koji je pokušao da ga pomiluje, ali njegova ruka nije dodirnula telo. Pas je pobegao, ostavljajući za sobom jak miris sumpora. Ponovo u Somersetu, 1960. godine, pas se ukazao dvojici ljudi neposredno pred njihovu smrt.
Postoji jedan zapis u kome se kaže da se u Safoku pojavljuje crni pas, i da ljudi koji fa sretnu ubrzo dožive nesreću, pad, prelome i uganuća. No svakako najčudniji zapis imamo iz 1577. godine. U Safoku, u gradiću Bangej, 4.avgusta, u nedelju, se desio jedan čudan, zastrašujući događaj. Iako je dan bio vedar, ljudi su išli u crkvu, ne očekujući loše vreme, sa zaprepaštenjem su slušali grmljavinu neobične snage, koja se približavala. Nebo se zacrnilo, crkva se gotovo zatresla, i u crkvu je ušao crn pas. Munje su sevale tako da su ga svi prisutni jasno videli. Projurio je prolazom između ljudi, skoro oborio dvoje koji su klečali u molitvi i koji su uskoro umrli, a trećeg koga je dodirnuo su spopali strašni grčevi, ali je ostao živ. Mehanizam sata na crkvi se iskrivio i pocrneo, a na kamenom podu crkve su ostali tragovi kandži. Ista stvar se desila i u Blajtburgu, desetak kilometara udaljenom od Bangeja.
Znači, ako se vozite biciklom, pazite na crne pse sa sjajnim očima, a ako vam koji slučajno priđe, nemojte ga pokušati pomilovati, da slučajno ne eksplodira.

izvor : http://www.conopljanews.net/zivotinje_neobjasnjeno.html

sta mislite, znate o njima ...

Hm, tako neshto ne postoji naravno, mada bi bilo gotiva kada bi... :D

Gledao sam o tome neku epizodu Sherloka Holmsa, kao on juri fantomskog psa... i ne secam se tachno kako i zashto, ali Sherlok na kraju izvaljuje da je to obichan pas prekriven nekom vrstom sumpora... ili tako nechega. :)

U svakom sluchaju bilo bi kul imati jednog i shtetati ga po kraju. :mrgreen:

Gledao sam o tome neku epizodu Sherloka Holmsa, kao on juri fantomskog psa... i ne secam se tachno kako i zashto, ali Sherlok na kraju izvaljuje da je to obichan pas prekriven nekom vrstom sumpora... ili tako nechega. :)

Zašto misliš da ne postoji.Bilo je mnogo svedočenja,verovatno nisu svi lagali,i onaj u crkvi što je bio ja mislim da je istinit,gledao sam neku emisiju o tim misterijama i bilo je oko 5 minuta baš o tom slučaju u crkvi.

Baskervilski pas.

Tema:
dok sam stanovala u blizini Bogoslovskog fakulteta, i dok je bio živ moj tadašnji pas, crni nemački ovčar - kad god bih ga šetala (na povocu), nekolicina studenata je,uz prateću vrisku,praktikovala da se popne na obližnje drvo. Interesantno, ali na drugu rasu (bulmastifa, mnogo impozantnijeg) nisu tako reagovali.
Dobila sam i objašnjenje:
problem je u BOJI psa.

Baskervilski pas.

Tema:
dok sam stanovala u blizini Bogoslovskog fakulteta, i dok je bio živ moj tadašnji pas, crni nemački ovčar - kad god bih ga šetala (na povocu), nekolicina studenata je,uz prateću vrisku,praktikovala da se popne na obližnje drvo. Interesantno, ali na drugu rasu (bulmastifa, mnogo impozantnijeg) nisu tako reagovali.
Dobila sam i objašnjenje:
problem je u BOJI psa.

Ja to citao kao lektiru iz engleskog... Zanimljiva knjiga. :)

To su takozvani psi iz pakla kerberi koji cuvaju vrata pakla ne bi li ko uspeo da pobeegne iz njega!
Niko nikad ne moze da pobegne tim psima...
Oni dolaze da pokupe duse prokletih tj onih koji su prodali svoju dusu zarad slave, bogatstva, moci koji ima kratak period u tkz ugovoru i kad vreme istekne psi dolaze po njega...
Postoji neka prica za nekog muzicara koji je na raskrscu prizvao nekog demona i prodao svoju dusu da bi bi slavan gitarista pa je kasnije pas dosao po njeg i nasli su ga skroz zgrebanog u wc posle svirke a tragovi po njemu su bili ogromni , naravno bio je mrtav!nacicu pricu pa cu postaviti ovde!
Ne igrajte se svojom dusom jer ce jedino tad crni pas sa crvenim ocima da vam se prikaze:D

To su takozvani psi iz pakla kerberi koji cuvaju vrata pakla ne bi li ko uspeo da pobeegne iz njega!
Niko nikad ne moze da pobegne tim psima...
Oni dolaze da pokupe duse prokletih tj onih koji su prodali svoju dusu zarad slave, bogatstva, moci koji ima kratak period u tkz ugovoru i kad vreme istekne psi dolaze po njega...
Postoji neka prica za nekog muzicara koji je na raskrscu prizvao nekog demona i prodao svoju dusu da bi bi slavan gitarista pa je kasnije pas dosao po njeg i nasli su ga skroz zgrebanog u wc posle svirke a tragovi po njemu su bili ogromni , naravno bio je mrtav!nacicu pricu pa cu postaviti ovde!
Ne igrajte se svojom dusom jer ce jedino tad crni pas sa crvenim ocima da vam se prikaze:D

A meni su se mnogi podsmevali kada sam otvorio ovu temu...

http://forum.krstarica.com/threads/386740

Ta tema je obrađena i u ANIMIRANOM FILMU...

Ako si gledao Digimon Adventure, znaćeš koja je uloga bila ovom digimonu...

v4e-Devidr.gif

Video sam ovu temu juce, i to me podsetilo. imao je drug neko iskustvo, nije video psa ali nesto slicno. mozda i napisem naravno ako vi zelite ;) tad je doso kod mene da trazimo o tim psima, i uspeli smo. evo, imam nesto za vas :)

In a town in the east
The parishioners were visited upon
By a curious Beast
And his eyes numbered but one and shone
Like the sun
And a glance beckoned the immediate loss
Of a cherished one
It was the coming of the Black Shuck.

Flames licked around the sacred spire
And the congregation's last line of defence
Was engulfed in fire
As the flaming priest stepped into the firing line
On the business end of a beam of despair
God, he took his own life
During the coming of the Black Shuck.
A nimbus of blue light surrounds a crimson paw
As he takes another fatal swipe
At the Blytheburgh Church Door.

Pesmica za onu pricu gore ^_^
Ono boldovano, Black Shuck to je anglo-sanski izraz seoka sto znaci demon, vrag, djavo... Koristi se u Norfolku za ove pse.
A sad mnooogo stvari o tim psima:

svartalfheim_travanj01_clip_image002.jpg

Dermot A. MacManus u svojoj zbirci ilirskih narodnih obicaja i vjerovanja (The Middle Kingdom) zabiljezio je pricu o zastrasujucem susretu jednog njegovog prijatelja s opakim bicem o kojemu se govori jos od davnih vremena. Na Uskrs (1928.g.) MacManusov prijatelj, student Trinity Collega u Dablinu, bio je na praznicima u svome rodnome mjestu County Londonderryju i odlucio je otici na pecanje kraj obliznje rijeke. Dok je pecao ugledao je golemog crnog psa koji mu se priblizavao, gazeci po plicacima rijeke. Osjetivsi da stvorenje ima zle namjere popeo se u strahu brzo na obliznje stablo. Kada je stvorenje stiglo do stabla kruzilo je oko njega ne ispustajuci pogled s prestravljenog studenta i pokazujuci mu svoje ostre zube. Najzastrasujuce na stvorenju bile su njegove oci koje su plamtjele crvenim sjajem, koje su izgledale kao uzareni ugljen na monstruoznoj glavi. Nakon duzeg vremena stvorenje se povuklo i nestalo u obliznoj sumi, a student je dao puta svojim nogama do sigurnoga doma.

Ova je prica samo jedna od brojnih koje opisuju susrete sa sablastima nalik na pse, zvane Crni psi ili Vrazji psi. Crni psi vidjeni su na podrucju Velike Britanije (osobito u Engleskoj) i obicno se smatraju ˝britanskim fenomenima˝. Ipak Crni psi mogu se pronaci u starim pricama drugih zemalja, kao sto su Skandinavija, Francuska, Njemacka, Italija, itd.

Za Crne pse postoje brojni nazivi ovisno u kojem mjestu ih trazimo. U istocnoj Engleskoj kao sto su Yorkshire i Lancashira poznati su pod nazivom Guytrash, Skriker ili Barguest (Barghest, Barghaist). Na jugu Engleske zovu ih Yeth ili Wish Hounds. U Norfolku poznati su pod imenom Black Shuck, Skeff ili Moddey Dhoo.

Podrijetlo naziva Guytrash je nepoznato, ali Black Shuck (takoder jos zvan Old Shuck) korijene svoga naziva vuce iz staroga anglo-sanskog izraza scucca ili sceoca, sto znaci demon ili vrag, dok se za naziv Barguest pretpostavlja da dolazi od njemacke rijeci bargeist , sto znaci ˝duh sprovoda˝. Na jugu, Yeth znaci vristina, dok Wish je slicna staroj sussexskoj rijeci za mocvaru. Ova dva naziva mogu se poistovjeciti jednakim izrazom ˝vjesticji pas˝. Bez obzira sto se mogu poistovjetiti s jednim te istim izrastom, ipak se ne moze tvrditi da dolaze jedna od druge.

Mnogi povezuje sablasne Crne pse s nordijskom mitologijom, u kojoj su poznati kao crni Odinovi psi (no da, samo sto se ne spominju psi nego Freki i Geri, dva vuka).

svartalfheim_travanj01_clip_image004.jpg

Mali opis ovih pasa:
Ova strasna bica imaju neka tipicna obiljezja. Obicno su veliki kao labradori ili alzaski ovcarski psi ili su velicinom slicni teletu. Gotovo su svi crni i imaju gustu, kudravu dlaku. Oci su im crvene i plamte poput vatre. Nista manje nisu strasniji veliki i ostri zubu. Iz usta im curi slina i pjena, te zaudaraju na sumporasti smrad. I dok neki vrebaju u ˝uobicajenom˝ olicju, neki trckaraju obezglavljeni, a neki s jednom glavom viska. Doduse postoje slucajevi gdje su videni s tri glave, s udovima drugih zivotinja, ali ti su slucajevi bili poprilicno rijetki.

Kada bi bili ugledani povukli bi se s vida ili bi jednostavno nestali uz prasak popracen dimom ili bi doslovno propali u zemlju. Imaju mogucnost preobrazbe u neku drugu zivotinju (cak i u covjeka) i mogu prolaziti kroz zidove, metalne sipke itd. Obicno se pojavljuju u potpunoj tisini, a kada bi se koraci i culi ne bi ostavljali tragove. Za malo kojeg Crnog psa je zabiljezeno da je lajao, ali su zato stravicno rezali i urlikali (zato ih u Lancashireu zovu Urlikavci, Skrikers).

Vjerovalo se da ce svatko tko ugleda ovu zvijer umrijeti tokom godinu dana. U nekim se krajevima vjeruje da je samo pogled na ovo stvorenje siguran znak zle kobi.

Potvrdjivanje price iznad i mozda mali dokaz da oni nemaju samo zle namere:
Odnos tih stvorenja i ljudi je dvojak. Jedan je, poput prije navedenog primjera, zlokoban. Mozda se najzastrasujuci slucaj s Crnim psom dogodio 4. kolovoza 1577., za vrijeme jutarnje mise u crkvi u Bungayu, Suffolk. Bez ikakve naznake, divlji se Crni pas materijalizirao u pobocnoj ladi i napao zaprepastene ljude, usmrtivsi dvojicu i spalivsi jos jednu osobu. Ubrzo nakon toga, ponovio je napad u obliznoj crkvi u Blythburghu. Kad je izlazio kroz vrata crkve, ostavio je iza sebe upadljive izgrebane tragove pandzi, koji su i dan danas vidljivi. Sasvim suprotno, zabiljezeno je nekoliko slucajeva kad su Crni psi hotimice pratili zene koje su setale same mracnim i pustim ulicicama, i nestajali kad su zene dosle do svojih kuca ili bi odveli zalutale putnike na dobro osvijetljena mjesta.

Zanimljivo je to sto se crni psi pojavljuju samo na odredjenim vrlo ogranicenim mjestima, na odredjenim seoskim putovima, osamljenim cestama, puteljcima u sumama, kraj potoka i mostova, u crkvenim dvoristima i cini se da nikada ne izlaze izvan tog teritorija. Na takvim se mjestima obicno nalaze neki stari spomenici ili tvrdjave. Najcesce su videni kraj groblja. U davnim vremenima, naime vjerovalo se da dusa prve osobe koja je pokopa na crkvenome groblju stoji pred ulazom i docekuje nove pridoslice i cuva ih od demona. U nekim mjestima psi su upravo bili ti koji su bili prvi zakopani, pa su mozda zato bas oni bili videni za olujnih noci kako sjede pred ulaznim vratima s paklenim pogledom.

Iskustva, sto mozda potvrdjuje da ovi psi stvarno postoje, posto su ih svi opisivali gotovo isto, mozda se ne moze verovati zadnjem primeru ali dobro. Za one koji ne znaju engleski prevod cu postaviti do kraja dana, najkasnije sutra u podne ;)

svartalfheim_travanj01_clip_image006.jpg

Prvi zapisi se javljaju u anglo-sanskim kronikama iz 1127.g.:

" Let no-one be surprised at the truth of what we are about to relate, for it was common knowledge throughout the whole country that immeddaitely after his arrival [Abbot Henry of Poitou at Abbey of Peterborough] - it was the Sunday when they sing Exurge Quare o, D - many men both saw and heard a great number of huntsmen hunting. The huntsmen were black, huge and hideous, and rode on black horses and on black he-goats and their hounds were jet black with eyes like saucers and horrible. This was seen in the very deer park of the town of Peterborough and in all the woods that stretch from that same town to Stamford, and in the night the monks heard them sounding and winding their horns. Relaible witnesses who kept watch in the night declared that there might well have been as many as twenty or thirty of them winding their horns as near they could tell. This was seen and heard from the time of his arrival all through Lent and right up to Easter."

Vjerodostojniji zapis smatra se onaj koji je zabiljezio znanstvenik Miles (1908) dok je vodio istrazivanja neobicnih zivotinjskih sablasti koje su bile vidjene u Laburnham Valla (malo mjesto smjesteno izmedju Londona i Bristola). Lokalno stanovnistvo je tvrdilo da je to duh bivseg farmera koji se objesio i sada njegov duh luta u olicju Crnog psa. Miles je zabiljezio neka svjedocenja stanovnika:

" In the beginning of January, 1905, about half-past seven in the evening, I was walking up from the Halfway [a local inn]. I suddenly saw an animal that seemed to be like a large, black dog appear quite suddenly out of the hedge and run across the road quite close in front of me ; I thought it was the dog belonging to the curate. I was just going to call it to send it home, when it suddenly changed its shape, and turned into a black donkey standing on its hind legs. This creature had two glowing eyes, which appeared to me to be almost as big as saucers. I looked at it in astonishment for a minute or so, when it suddenly vanished. After that I hurried home, for the sight of this creature with the large shining eyes gave me a shock. The evening was a light one for the time of year."

Crne pse cesto su susretali djeca. Jedna od njih je bila i sestogodisnja djevojcica (?):

"My encounter took place one late afternoon in summer, when I had been sent to bed but was far from sleepy. I was sitting at the end of the big brass bedstead, playing with the ornamental knobs and looking out of the window, when I was aware of a scratching noise, and an enormous black dog had walked from the direction of the fireplace on my left. It passed round the end of the bed, between me and the window, round the other corner of the bed, towards the door. As the dog passed between me and the window, it swung its head round to stare at me - it had very large, very red eyes, which glowed from inside as if lit up, and as it looked at me I was quite terrified, and very much aware of the creature's breath, which was warm and strong as a gust of wind. The animal must have been very tall, as I was sitting on the old-fashioned bedstead, which was quite high, and our eyes were level. Funnily enough, by the time it reached the door it had vanished. I assure you that I was wide awake at the time and sat for quite some long time wondering about what I had seen, and to be truthful, too scared to get into bed, under the covers, and go to sleep. I clearly remember my mother and our host, sitting in the garden in the late sun, talking, and hearing the ringing of the bell on the weekly fried-fish van from Birmingham as it went through the village! I am sure I was not dreaming, and have never forgotten the experience, remembering to the last detail how I felt, what the dog looked like, etc."

Najmladi svjedok imao je samo 4 godine kada se susreo s Crnim psom, tako da ne znam koliko ova prica moze biti ˝pouzdana˝ :

"The year was about 1974. I had been in bed a couple of hours. I awoke to hear a patter of feet. I looked up thinking it was my dog, but to my terror I saw a massive black animal probably with horns, but perhaps ears, galloping along the landing towards my bedroom. I tried to scream but I found it impossible. The creatures eyes were bright red and as big as saucers. The animal got to my bedroom door and then vanished as quick as it has appeared. I managed to scream and my mum came in to calm me down to scream and my mum came in to calm me down. She said it was a reflection of car headlights what I thought was a ghost. I believed this until a few years later when I was reading a local paper which had an article about a haunted council house which was inhabited by a poltergeist. A variety of objects were hurled at the family's baby child. The father claimed that a black dog rushed at him and then disappeared. He also claimed that a black goat had been seen running around the the house. I also thought I saw a ghostly black black goat on the landing of my old house. After reading this article I was convinced that what I thought had happened a few years back had most probably happened."

svartalfheim_travanj01_clip_image008.jpg

Kako objasniti Crne pse? Objesnjenja da se radi o halucinacijama ili pogresnoj identifikaciji obicnih pasa, nisu narocito prihvatljiva. Obicno se govori o mentalnoj projekciji promatraca, ali to ne objasnjava kako se i zasto takve projekcije pojavljuju. Druga je mogucnost da Crni psi potjecu od duhovne prirode i ostalih bica koje neki istrazivaci smatraju elementarnima. Jedno od ˝normalnijih˝ objasnjenja jest da su izvjesca bila napravljana od strane roditelja kako bi drzali djecu podalje od ogranicenih podrucja ili bijesnih pasa. Price Crnih pasa mozda su ohrabrivale odredene socijalne norme kao npr. postovanje prema umrlima i obeshrabljivanje pljackasa grobova. Mnogi smatraju da su Crni psi ciklicke utvare - oblik projecirane energije koja se krece, vjerojatno sacuvane slike stvarnih pasa iz proslosti, koje se aktiviraju odredenim meteoroloskim efektima i nizu se pred ocima zbunjenog promatraca poput trodimenzionalnog filma. Ipak, to ne objasnjava zasto se pas u nekim slucajevima ponasao kao interaktivna utvara, pozorno promatrajuci svoga ljudskoga promatraca. Crni se psi cak povezuju s kruznim munjama, sto bi moglo objasniti slucaj spaljivanja u Bungayu.

Koji god bio odgovor ili odgovori, Crni psi su najpoznatija vrsta u velikom nizu zooformnih fenomena. Niz koji je skovao Jonathan Downes, istrazivac tajanstvenih zivotinja sa sjedistem u Exteru, kojim opisuje bica koja izvana slice na zivotinje, ali nisu materijalnog, vec nadnaravnog podrijetla. Neka izgledaju tako nezemaljski cudnovati, da ne mogu biti od krvi i mesa, ali su bila vrlo stvarna zastrasenim promatracima. Uoci bitke kod Cullodena na skotskoj visoravni, izmedu vojske vojvode od Cumberlanda i pobunjenika jakobita 1746., nad zastrasenim je vojnicima krijesteci preletjelo cudoviste s ljudskom glavom, plamtecih crvenih ociju i crnih koznatih krila. Taj se dogadjaj mogao odbaciti kao fantazija, da jedan od ocevidaca nije bio nitko drugi do lord George Murray, postovani genaral poznat po svojoj razboritosti.
Daljnji je primjer susret monstruozne zvijeri nalik na konja s licem covjeka, s Johnnom Farellom i Margaret Johnson. Dok su se vozili pustom cestom blizu Drogheada u okrugu Louth (Irska) u proljetnu vecer 1966., to im je stvorenje citave dvije minute prijecilo put. Ta su dva svjedoka mogla nastaviti voznju tek nakon sto je cudoviste iznenada nestalo. Irske narodne price govore o strasnome nadnaravnom stvorenju koje se naziva pooka, a koje se cesto pojavljuju u obliku zlonamjerna konja. Ali pooka je tek mitolosko bice -zar ne? Mozda u Britaniji mitovi postaju stvarnost, makar i na kratko vrijeme.

Izvor: http://www.cmar-net.org/kolumna/svartalfheim/svartalfheim_travanj01.php
Sreca pa sam sad imao link, inace da nije bilo onda da trazim zbog druga nista ne bi jos procitali ovde xD Mada mene licno ovo tera da poverujem u price o tim psima, mislim ovo na pocetku teme o crkvi je potvrdjeno ovde, + jos mnoga iskustva 3-4 odrasla coveka i dva deteta, dobro, ta iskustva deve mogu da se zanemare, ali da stari ljudi koji ni ne znaju jedno za drugo isto opisu te zveri cudno vala. :/

AAA kako god, ipak cu sad napisati pricu o drugu xD
Kao prvo, ja ga uglavnom znam kao decka koji obozava price, filmove,slike i sve slicno o duhovima, vampirima, utvarama, demonima, i svemu slicnom. On ne zivi blizu mog mesta, ali se vidjamo jedno 1-2 puta u dva meseca. Jednom je dosao kod mene na dan i radimo mi sve i svasta i on 2 sata nakon sto je dosao kod mene pocne da prica o svom cudnom snu, ja kontam sad samo da se pravim da me zanima posto je poceo da bude dosadan sa tim pricama, ne znam zasto ali sam odlucio da ga slusam pazljivo. Prvo sto je pomenuo jeste da se u tom snu vracao iz grada u kasnim satima 1-2 sat ujutru. (Znam gde mu je kuca i znam totalno kako izgleda dolazak iz grada do njegove kuce, nije BAS mnogo, jedno 15-20 minuta pesacenja, i sad da bi ste razumeli dalji deo sna, na jedno 40-ak metara od njegove kuce treba da se skrene desno na jednoj raskrsnici i odma kad se skrene jos tih 40 metara je njegova kuca sa desne strane isto. ali kad se skrenena jedno 10 metara ima jedna kuca u kojoj niko ne zivi, stara vec, od cigla, neke cigle vise od pola izasle iz zida, kuca pred raspad, niko tamo, ali prosli vlasnici kuce moraju da odrzavaju dvoriste, kose travu i slicno posto je bas pored ulice kuca, tako da nemojte da pricate nista bezveze, bivsi vlasnici kuce nisu umrli, ubijeni ili slicno). Znaci skrenuo je on desno i normalno isao, ali je ispred kuce cuo rezanje, rezanje i urlikanje u jednom, kako kaze, naravno, on je nastavio da ide, i kad je stigao ispred kuce video je da sa strane koje se cuje zvuk ima 2 jako svetlece crvene stvari koje su bile jedna do druge gotovo kao oci, gledao je smrznut kako mu se to priblizava dok nije jasno video da je to jedan poveci pas, ali sa crvenim ocima, dok je pas stigao skroz pored njega on se probudio. Sad to je bio samo san, ali on kaze da je nekoliko dana kasnije kad se stvarno vracao iz grada cuo rezanje isto rezanje kao u snu pored te kuce, barem on tako misli, posto je malo i zaboravio zvuk iz sna. Ali je zapamtio donekle zvuk, i poziciju zvuka, kaze da je sve bilo isto kao u snu. Kako god, on je gledao u pravcu zvuka, ali za razliku kao u snu nista nije video. Jedva je cekao da prodje pored te kuce i posle je covek udario sprint, da sto pre stigne kuci. I meni zvucalo zanimljivo, naravno nisam mu poverovao. I sad on dodje na kompjuter i pita me da li moze da gleda nesto na netu, ja ga pustim, sto nema problema, i kazem mu da idem do druge kuce po sok. kad sam se vratio on je gledao na google ''nadprirodni psi'' ili tako nesto, bilo mi je cak smesno da to uzima u obzir. i trazili smo jedno vreme i na kraju nasli ovaj sajt, prva slika mu privukla paznju i poceo on da cita, ja mislim da on za tih 15 minuta dok je citao nije ni trepnuo, covek zaboravio da dise, i na kraju ja buljim u njega da vidim sta ce da kaze, sad ja ne znam, facu nisam mogao da prepoznam, mislim osecanje na licu. I osvezenje, i sreca, i strah, ne znam, kazem nisam mogao da raspoznam osecanje. Ceo dan je normalno stajao, covek srecan, zajebava se, svasta. i sad de znam, ja ono nisam citao tad mnogo, i sad u history kad sam postavio zbog teme, procitao sam ovo. I nemam pojma sta da kazem, jedino sam srecan sto nemam mnogo tih iskustva, eto.

Back