Fantasy NBA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
IMG_20210206_213843.jpg

Tenzija.

sad baš vidim, pošto je sutra super bowl –koji s one strane okeana ima apsolutni sportski i medijski prioritet – nba utakmice će (konačno) biti odigrane u gledljivijim terminima. očekujem da će se to odraziti i na ovim stranicama: sve će biti poznato pre ponoći.

Tu je i Begli, naravno.
Vi se sprdate na moj račun oko Kelija, čisto da biste mi skrenuli pažnju sa Beglija, njegove breakthrough sezone i moje totalne depresije po tom pitanju.

Hvala drugari, cijenim taj gest.

@tab503 : da ne zaboravimo, START ACTIVE PLAYERS

Takođe, da te podsetim na ovo gde je stugac objasnio kako da sačuvaš povređene igrače u timu a ipak uzmeš nekog da igra umesto njih:

Injured List. To je jedno dodatno, uslovno mesto u rosteru, predviđeno samo za povređene igrače.

Videćete kada liga počne... igrači koji su povređeni na kratko vreme (nekoliko dana) ili se ne zna da li će igrati dato veče, uz ime će imati oznaku O (out) ili GTD (game time decision). Kada je povređen na duže vreme, dobija oznaku INJ (injured). Samo igrač sa tom oznakom može da se stavi na IL poziciju. Ona vam omogućava da, kada stavite povređenog igrača na nju, otvorite slobodno mesto u rosteru i uzmete nekog slobodnog agenta kao zamenu, a da ne morate da se odreknete povređenog igrača.

Npr... ti draftuješ igrača X i on povredi zadnju ložu, kažu neće igrati narednih mesec dana, dobije oznaku INJ. I sad, ukoliko bi igrali bez IL, ti bi imao dve opcije - ili da čekaš tog igrača da se oporavi i igraš naredna 4 duela sa igračem manje ili da ga se odrekneš i zameniš ga sa nekim slobodnim agentom koji je zdrav. Sa IL, imaš i treću opciju - da staviš tog igrača na IL i tako ga ne izgubiš, a da istovremeno uzmeš nekog drugog da ga zameni, da ne igraš 4 nedelje sa igračem manje.

Ta opcija je veoma značajna kad su u pitanju najbolji igrači, pikovi prvih rundi na draftu. Janis, Harden, Dejvis, Dončić, Lebron, Durent, Lilard... to su igrači koji ti najviše donose. Kad ti je prvi pik povređen na neko vreme, ostali igrači njegov učinak teško nadoknađuju, treba ti ceo roster. I tim situacijama je naročito korisno imati IL kao opciju, da ne moraš da ga se odričeš. Npr. imaš Janisa, on se u februaru povredi na 2 meseca i ti ne možeš da priuštitš sebi da ga čekaš toliko dugo da se vrati, boriš se za plejof, treba ti svih 13 igrača. Moraš da ga pustiš i umesto njega dovedeš nekog drugog. Janis postaje slobodan igrač i može bilo ko da ga uzme. Recimo ja sam ubedljivo prvi na tabeli i uzmem ga odmah ili mesec dana kasnije nebitno... jer mogu da priuštim sebi da igram sa 12 igrača i izgubim par duela u međuvremenu, jer svakako ulazim u plejof. A kad počne plejof u aprilu, Janis se vraća i ja ga imam u ekipi. To se ne bi desilo ako bi postojala IL. Ti bi Janisa mogao da staviš na IL i čekao ga da se oporavi, a da ga ne izgubiš.

---

Lajkuj ako si pročitao, može i ljutić, samo da znam da te ne smaram na PP @tab503

Koliko je jak lopi, kao beton.
Zamišljam sebe da sam kao on igrao komplet bez prvog pika (Lilard), jednu utakmicu bez drugog pika (Mičel) i 2 utakmice bez trećeg pika (Gober).
Pukla bi mi 0 bez problema.

A ovaj lagano, što da brine kada mu 6. pik Rendl odigra 24.5/10.3/6/1/0.3/3, 7. pik Grant 26.7/3.3/3.7/0.7/1.7/1, 11. pik Beasley 20/6/3/1/0/2.
Čak se i Kodi Zeler cimne kada uđe u njegovu ekipu pa mi podari 12.5/8.5/3/1/1/0.5.

Give credit where credit's due.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back