Fantasticna oruzja nasih predaka.

Hrasovnik, hvala na primerima iz Biblije. Definitivno moram da je procesljam detaljno, ali u skladu sa ovim novim teorijama koje razglabamo ovde na forumu. Stvarno mnoge stvari deluju jako logicno ako se posmatraju iz odredjene perspektive. A opisi su tako detaljni i prizemni, da ne vidim neki razlog da se tako nesto izmislja (ne doprinosi nikakvoj sustini), ali stvano daju intrigantne detalje o tome ko su bili ti andjeli i svemocna bica o kojima se govori.

Verujem da su ti gradovi unisteni nekom uber-tehnologijom, jer verujem da su Zemlju nastanjivali napredni doseljenici iz svemira koji su posedovali to oruzje.
Takodje verujem da su mitovi ustvari metaforicki prikazana istorija, jer sumnjam da su tada postojali ljudi koji su pisali o epskoj fantastici i SciFi.

Da li mi uopste znamo nasu proslost?
Ljudi iz senke su ubacili toliko lazi i dezinformacija da malte ne ne znamo ni kako se zovemo.
Da li su se nekada u davnoj prošlosti zemlje i čovečanstva koristila neka fantastična oružja, koja ni dan danas nisu identifikovana, pitanje je istorije mnogih isčezlih civilizacija, čiji mitovi, legende, pa i sami zapisi govore u prilog ovoj hipotezi.Tragovi takvih sukoba i uništenja sreću se nebrojeno puta u istoriji ljudske rase, a sami zemljini slojevi još i danas čuvaju svedočanstva takvog strahovitog razaranja, koja arheološki do danas nisu objašnjena.
U velikim indijskim spevovima 'Ramajani' i 'Mahabharati' sreču se izveštaji o čudovišnim oružjima i ratovima koje su vodile mitske i povesne ličnosti starog doba.To božansko oružje jeste u hronikama povest koja se nimalo ne razlikuje od današnjih dostignuća u oblasti tehnološkog oružja, s obzirom na gotovo savremene opise u kojima se prepoznaju laseri, nuklearna oružja i druga tehnička čuda.

Navešću sada primere delovanja fantastičnih oružja na istorijsku stvarnost
Dundalk - tvdjava istopljena do temelja !
Nan madol - svedočanstvo kolosalne energije koja se tu upotrebila !
Sete citades - avetinjski predeo bazaltne pustinje, u kojoj je do temelja sravnjen grad bogova !
Sodoma i Gomora - svedočanstvo nuklearnog udesa !
Jerihon II - jedan od sedam slojeva, sravnjen kolosalnom energijom još neidentifikovane vatre !
Troja IV - četvrti sloj grada star 1.000 godina, pre Odiseja, bukvalno zbrisan iz povesti !
Šurupak - spaljen i zagonetno mrtav, 3.000 godina pre Hrista !
Mohendžo Daro IV - grad koji je doslovno sravnjen nuklearnom energijom, što je naučno utvrđena činjenica !

Na slici je Mahendo Daro,dokazano unisten nuklearnom energijom pre cak 5000
godina.
Kako objasnjavate ovakve stvari?
Neolitski covek sigurno nije posedovao atomsku bombu,a ipak je grad spaljen ogromnom temperaturom do temelja,da je meteor ostavio bi krater ali ne:eek:.

ovoje obrađivano još u prvim brojevima časopisa Galaksija, 1972 godine...:)

Bilogija kaze da su majmun i covek nastali od istog pretka.
Sad, moguce je da su vanzemaljci napravili nekog "pretka", a da su majmuni naslednici tog pretka koji su stagnirali u evoluciji.Da se tako izrazim.
Dalje, uopste mi nije neverovatno da su pre nas, postojale civilizacije sa super-oruzjem, kojim su razarale gradove.

Ljudi ne mozete da verujete u sve sto vam se servira,slazem se ja da ne mozemo za sve traziti dokaze,ili verujes ili ne, ali "Sodoma i Gomora" malo mi je naivno isto el verujete vi u gorecu kupinu???? posto ovde ima dosta vernika sigurno znaju o cemu pricam,isto el verujete da je Mojsije razdvojio more, pa ljudi za bibliju i crkva kaze da je pisana od strane LJUDI, kao sto znamo katolicka crkva je tu najvise umesala prste jer su je oni i prepravljli,dopisivali,izbacivali itd,dok je pravoslavna ostali crkva u pravom smislu te reci,pa po nekima je inkvizicija,krstaski ratovi(klasicna pljacka nezasticenih),drugi terori crkve da se zastiti "vera" itd. Pa el mislite da bog tako odlocuje? Zar nije on nama dao mogucnost izbora?Sad ima ovde ljudi koji ce da me napadaju:"aaaa goreces u paklu"....

Back