Fanovi tvrde: Najveći hitovi Riblje čorbe su ukradeni?

gost 422686

Buduća legenda
Poruka
27.626

Fanovi tvrde: Najveći hitovi Riblje čorbe su ukradeni?​

Riblja čorba je bend sa karijerom koja je duga decenijama, a uz njihove pesme smo gotovo svi odrasli jer ih sluša doslovno svaka generacija. Ipak, ispostavilo se da baš i nisu originalne koliko mislimo da jesu, bar ako je verovati teorijama fanova.

IZVOR: B92 PETAK, 17.06.2022. | 16:13 -> 18:52.

Naime, pojavile su se teorije kako su one ukradene do detalja, uključujući i tekstove, a na vama je da prosudite da li je to i u kojoj meri istina.

Ostani đubre do kraja​

Ova mega popularna pesma je izašla 1979. godine i postala hit koji pevaju sve generacije.

https://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=271&yyyy=2022&mm=06&dd=17&nav_id=2172501

Jeste da je ovo sada šok za mnoge, ali skoro svi estradni pevači su krali pesme od Grka, Turaka, Indijaca i ostalih.

Poslednja izmena:
Bora za mene vise nije covek od onomad kad je pevao na vucicevom mitingu.
Ja jesam za SNS i Vučića, ali smatram da umetnik koji postane politički transparent bilo koje stranke za mene više nije umetnik. Tog trenutka on za mene izgubi svu vrednost kao umetnik. Umetnik treba da se drži po strani i da ima svoju sopstvenu viziju.

Словенија,моја Дежела
једног дана јеубаћеш Јежела.

:lol::super::hahaha:

Али,Људи,Људи...
па не постоји,али дефинитивно не постоји НИЈЕДАН НАРОД ,
откад је Света и Века,и његови припадници који могу смисле овако неко лудило,овакве доскочице,оно нешто смехотрес
(уколико и ви Боранијо уопште разумете горе написано,написано давне 1988..ако се не варам)..

Ми смо чудесан Народ..
Ми смо јединствени,Ми смо Енигма за цео тај примитиван Свет!!

и кога боли кјурац коме се Бора под позне Дане приклонио..
Његово Дело остаће ВЕЧНО И ЊЕГОВИ СТИХОВИ и Песме АНТОЛОГИЈСКЕ бре...

Мрш у кућицу боранијо и да вас не чујем више јеубени ,смрдљиви аутошовинисти!

Ma koliko mi ovaj izvetreli alkos u zadnje vreme išao na živce, ovaj tekst je jedno teško sranje i navlaka za kliktanje.
Da je ovaj mombril koji je pisao tekst otišao recimo na sajt disgos.com ili da je kojim slučajem uzeo originalne omotnice albuma na kojima se nalaze ove pesme, mogao bi da se uveri da je i sama grupa naznačila da je reč o obradama i da su originalni autori uredno potpisani.

https://www.discogs.com/release/15834445-Riblja-Čorba-Ostalo-Je-Ćutanje
https://www.discogs.com/release/2373546-Riblja-Čorba-Збогом-Србијо

Bora jeste svakakav, ali lopov nije.
Za razliku od Bregovića...

''Đubre'', sem malo na početku, uopšte ne zvuči kao da je ukradena pesma.

Ali mi je zanimljivo kako se ljudi lože i isčuđavaju. Pa da li je realno da nas 7 miliona (ili aj da kažemo i 22 miliona u vreme SFRJ) budemo kreativniji od više stotina miliona zapadnjaka? Naravno da se kralo, kao što su se krale i farmerke po Italiji i pljačkale banke širom Evrope. Ako su naši muzičari preuzeli žanrove, instrumente, stil odevanja, ponašanje na sceni i van nje itd od zapadnih kolega, pa da li je moguće da je neko mislio da neće da preuzmu i same kompozicije ili barem par akorda? Ili, da li je realnije da nekim likovima iz BiH padne na pamet da se slikaju ovako

5128w-2KMSL._SY355_.jpg

Bijelo_Dugme_09-530x350.jpg

ili da to jednostavno vide od nekog sa Zapada i samo prekopiraju?

Kad bi nabrajali šta smo sve preuzeli od Zapada, spisak bi bio beskonačan.

Словенија,моја Дежела
једног дана јеубаћеш Јежела.

:lol::super::hahaha:

Али,Људи,Људи...
па не постоји,али дефинитивно не постоји НИЈЕДАН НАРОД ,
откад је Света и Века,и његови припадници који могу смисле овако неко лудило,овакве доскочице,оно нешто смехотрес
(уколико и ви Боранијо уопште разумете горе написано,написано давне 1988..ако се не варам)..

Ми смо чудесан Народ..
Ми смо јединствени,Ми смо Енигма за цео тај примитиван Свет!!

и кога боли кјурац коме се Бора под позне Дане приклонио..
Његово Дело остаће ВЕЧНО И ЊЕГОВИ СТИХОВИ и Песме АНТОЛОГИЈСКЕ бре...

Мрш у кућицу боранијо и да вас не чујем више јеубени ,смрдљиви аутошовинисти!
Iako je nesumnjivo talentovan za sklapanje rima i odgovoran za neke vanvremenske stvari, Bora je to začinjavanje svojih nastupa lascivnim doskočicama najpre video kod američkih i britanskih rokera pa onda počeo i sam da radi isto. Ne zameram mu, ''Sinan Sakić kres'o Rušku Jakić'' je možda nešto najsmešnije što sam čuo u životu, samo kažem da do svega toga možda i ne bi došlo da nije preuzeto od nekoga ko je to radio ranije.

Back