familija....

• Začetnik teme Začetnik teme emy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
emy:
Zanima me,da li postoji neko ko zaista ima korektan odnos sa familijom,ko stvarno ima nekog daljeg rodjaka ili rodjaku na kog mozes da se osloni u svakom trenutku....dozivela sam veliko razocarenje u vezi familije.......

ziveli prijatelji.
toliko o familiji.

Uglavnom se ne družim sa rodbinom, ali imam neki čudan osećaj kad sam sa nekim od njih u blizini...osetim da su nam krvna zrnca ista, osetim neku bliskost...i kad me neko od njih razočara, naljutim se, al mnogo brže oprostim nego recimo prijateljima( Sad se setih, ne znam ko to beše rekao:'Svakom dajem za pravo da me prevari, osim prijatelju'). Znači od prijatelja ne očekujem da me prevari, pa kad se to desi, tu je kraj, a kad me rodjak prevari(al' da nije nešto krupno) ima olakšavajuću okolnost, da mu brže oprostim.Kao da po logici stvari izmedju nas postoji neraskidiva veza, čak iako nam se to nekad ne svidja. Blah

Ma sta vam je ljudi...nije mi jasno samo jedno: Pa i vi ste isto tako clan familije, te iste o kojoj imate tako lose misljenje. Sta mislite da li i oni o vama imaju isto misljenje kada govore o familiji kao i vi o njima?

Zamislite familiju tipa Topalovica (doduse, bransa nema veze sa pogrebnistvom, nazalost jer bi onda i bilo nekih para - smrt je najisplativiji biznis). Onda shvatis da svemu tome mozes da se smejes, jer kad je neko prirodno opicen, uz to i senilan - to postaje ludo i nezaboravno, ali samo ako povremeno svracas. Za stalni zivot - treba mnogo samokontrole, humora i prastanja ("oprosti im jer ne znaju sta rade"). I, naravno, last, but not the least - do odredjenih godina te vaspitaju roditelji, a onda se prevaspitavas!

ja najvise volim familiju sa mamine strane, iako su mi ceo zivot gurali tatine pod nos, kad sam odrasla nekako su mi vise legli mamini. Da stvar bude interesantnija, primetila sam ako je familija veca to bolje funkcionise, sto su manji to su zatvoreniji. Moj tata ne voli mnogo svoju familiju jer su po njemu svi tracare(i jesu i nisu), al svi smo ljudi i svi gresimo, pa istracaris se i teras dalje! mama je iz velike porodice i kad su slave, rodjendani i slavlja uopste, svi se pokupimo, naravno obavezno se neko s nekim pokaci(cesto je to i sitnica), al posle par sati je sve zaboravljeno i idemo dalje.
Kad sam se udala, dozivela sam onaj najveci sok.Muzevljeva porodica ima stav da im niko ne treba ako ne moze da im pomogne odma i sad! Oni su kompaktni(mislim na njih 4ro, a ostali cao), samo ako imaju koristi od tebe. Meni to jako, jako smeta i najvise me izludi ako me pitaju kad izadjemo s drustvom jer si nasla nekog da ti pomogne oko ... pa zar ne mogu da izadjem da se provedem, zar je sve biznis!? Da stvar bude jos bolja, njegova familija me obozava i kad se skupimo obicno sede samnom i pricaju, cujemo se telefonom, zovu mene i supruga u goste itd.ali uglavnom zbog mene, ovih mojih ukucana nigde nema, cak se i oni povuku u svoje odaje kad im dodje familija. Posle im kriv djavo, ja im kao uzimam prijatelje!
Ja sam samo jedno zakljucila! Od vas samih zavisi kako se ljudi postavljaju prema vama, ogovaranja uvek posotje, samo je pitanje u kojoj meri su za tolerisanje i kuda vode.
Sa mojom tetkom sam bila na krv i noz poslednjih meseci, al kad sam bila u nezavidnoj situaciji pre par nedelja, ona je prva koja mi je dala moralnu podrsku i bodrila me sve vreme! Prosudite sami!

ja sam sa mojom u super odnosima, sa nekima sam prisnija, sa nekima malo manje, ali sve u svemu redovno se posecujemo, cujemo i za svako slavlje smo zzajedno, naravno uvek ima nekih nesuglasica, malo izdiskutujemo i teramo dalje, pa ko ce da mi pomogne ako nece moj!
:roll:

Moja tetka je zasluzna za to sto se mi svi mladji iz familije (braca, sestre, ukupno nas 11) stvarno super druzimo, vidjamo, izlazimo, rostiljamo, cak i letujemo zajedno. Nekad smo se svi stalno skupljali kod babe, a kako je baba umrla, tetka je sama ostala da zivi u toj kuci. Ona nije htela da se mi otudjimo pa je svake nedelje zvala bukvalno sve rodjake i prijatelje na rucak. To je postao jedan super obicaj, svako nesto napravi, donese, svi se ludo provodimo, matorci, mi mladji, sitna deca..... Nekad licimo na one ludake iz filma Moja velika mrsna pravoslavna svadba. Ali u sustini mozemo da racunamo jedni na druge.

j avolim te slave ali su retke i nije bas skroz cela familija. ja bas ne jurim familiju iako imam super likova u njoj. mislim da su se prethodne generacije npr moja mama vise druzile. s tatine strane ih je manje a tu sam skoro prekinula odnos sa bratom i sestrom od strica kad je stric umro (a igrali smo se cesto kao mali, odnostno dok je bio ziv). ne znam ja sam nekako kreten u porodici pa i necu da ih jurim previse. kad se nismo do sad pajtali ne moramo ni sada. ali svaka im chast. imam i dugovecnih

Back