Fakulteti

mene, majke mi moje, sve više čudi kako smo, kao ljudski rod je l, uopšte ukapirali da Zemlja nije ravna ploča, kako smo uspeli da pobrojimo sve kontinente i to.
sad bi lepo svako čučao u svom kraju sveta i drndao oranice, gajio nešto malo goveda i ebo ženinu sestru bez da se plaši osude okoline, Aboridžini bi uživali u Australii, doduše Maje bi verovatno već oformile koloniju na Marsu, bez da pojma imaju da neka tamo Evropa uopšte postoji.
to su eto, neka moja razmišljanja.

ignorance is bliss, drugari moji, ja kad vam kažem.

Kako vam se mili ići na faks znajući da će završite na radnom birou ?

I

Da li ste kreativne ?

Posla ima za one koji hoce da rade pa makar radili neke proste poslove.
Danas itekako ima uslova da se sve sazna i nauci i za to nije cak potrebno ni studirati u inostranstvu mada zna da bude pozeljno i dosta je lakse za sticenje znanja mada zavisi u kojoj oblasti.

Za razliku od vecine ljudi ja itekako podrzavam popularizaciju privatnih fakulteta u Srbiji i mislim da ce to vremenom drustvu doneti kvalitet obrazovanja i drustva uopste koliko god to sada mnogi pljuvali.

Kreativnost je jako bitna i moze da bude odlucujuci faktor kada je uspeh u pitanju. Bitno je odabrati pravu struku, najbolje one u nekoj vrsti razvoje ili koje su u trendu kada je u pitanju Srbija.

Medjutim i da nema posla covek moze raditi nesto van struke sto mnogim ljudima tesko pada, ali opet bolje i to nego nemati posao.

Veze umeju da budu jako bitne, ali i to najvise za drzavnu sluzbu.:)

Posla ima za one koji hoce da rade pa makar radili neke proste poslove.
Danas itekako ima uslova da se sve sazna i nauci i za to nije cak potrebno ni studirati u inostranstvu mada zna da bude pozeljno i dosta je lakse za sticenje znanja mada zavisi u kojoj oblasti.

Za razliku od vecine ljudi ja itekako podrzavam popularizaciju privatnih fakulteta u Srbiji i mislim da ce to vremenom drustvu doneti kvalitet obrazovanja i drustva uopste koliko god to sada mnogi pljuvali.

Kreativnost je jako bitna i moze da bude odlucujuci faktor kada je uspeh u pitanju. Bitno je odabrati pravu struku, najbolje one u nekoj vrsti razvoje ili koje su u trendu kada je u pitanju Srbija.

Medjutim i da nema posla covek moze raditi nesto van struke sto mnogim ljudima tesko pada, ali opet bolje i to nego nemati posao.

Veze umeju da budu jako bitne, ali i to najvise za drzavnu sluzbu.:)

Pa duso draga

Da imam faks i da moram raditi prosti poso obesila bi se za šljivu, jabuku ili krušku .......

Pa neznam jel bi bilo gore saznanje da sam tolko godina uzalud provela da bi na kraju prodavala parfeme ili sedela na telefonskoj centrali telekoma

Ili činjenica da ću zaglupim jer svo znanje koje imam gubiti vremenom ako nemam mogućnost da radim svoju struku

Dobro postoji opcija da se udamo

Ali to je čak i meni mizerno

Pa neznam jel bi bilo gore saznanje da sam tolko godina uzalud provela da bi na kraju prodavala parfeme ili sedela na telefonskoj centrali telekoma

Ili činjenica da ću zaglupim jer svo znanje koje imam gubiti vremenom ako nemam mogućnost da radim svoju struku

Aham... da, ali svako valjda treba da studira ono sto zeli i sto voli i da radi to zbog sebe, a ne zbog plate... al' valjda sam samo idealista...
Ja bih pre prodavala parfeme sa mojim faxom nego imala pet h e sa drugim i posao u struci...
Al dobro, svesna sam da ovaj pristup nije bas praktican...

Aham... da, ali svako valjda treba da studira ono sto zeli i sto voli i da radi to zbog sebe, a ne zbog plate... al' valjda sam samo idealista...
Ja bih pre prodavala parfeme sa mojim faxom nego imala pet h e sa drugim i posao u struci...
Al dobro, svesna sam da ovaj pristup nije bas praktican...

Cekaj

Jel to sad reče da studirate jer volite ali vam nije bitna plata jer će posle lepše biti prodavati mirise za malo para ?

Ovo Bog dragi nebi razumeo

Ako studiram to što volem itekako cu zeliti da radim to što sam studirala i parfem cu da kupujem od solidne plate a necu da ga prodajem

Cekaj

Jel to sad reče da studirate jer volite ali vam nije bitna plata jer će posle lepše biti prodavati mirise za malo para ?

Ovo Bog dragi nebi razumeo

Ako studiram to što volem itekako cu zeliti da radim to što sam studirala i parfem cu da kupujem od solidne plate a necu da ga prodajem

Pa niko ne kaze da je situacija idealna. Samo sam rekla koju bih soluciju pre izabrala. Za prvu postoji resenje... za drugu malo teze...
I ne razmisljaju svi ljudi kao ja.

Stav ti masi poentu. Znaci da svako znanje koje imas u zivotu i u koje si ulozio neko vreme je uzaludno ako ne mozes da ga kapitalizujes? Pa ljudi provode ceo zivot u nekom hobiju i stalno uce, daju svoje pare, jer uzivaju u tome i donosi im neko zaodovoljstvo. Nije samo rad u struci i dobar posao ono sto ces dobiti na racun studiranja, vec sirinu, vezbanje mozga, druzices se sa pametnijima, imaces neke dobre kontakte sutra. Pa cak i da prodajes parfeme jednog dana (cemu potcenjivanje?) to ces raditi da bi zaradio. To da li ces da zaglupis ili ne, ne zavisi od posla koji ces raditi jer i u poslu u struci mozes da se zaglupis samo tako jer je vecina poslova sablonska, ponarocito u firmama koje savladas za nekoliko meseci prakse.

Tako da, uvek bih studirala. Zavrsila sam fakultet, u toku studiranja radila nesto sto veze nema sa mojom strukom, sada radim u struci i radim dodatno to sto nema veze sa mojom strukom jer sam ostala u tome. Ne planiram jos dugo da se bavim time sto sam zavrsila, ali mi nikada nece biti zao sto sam zavrsila bas taj faks.

mene, majke mi moje, sve više čudi kako smo, kao ljudski rod je l, uopšte ukapirali da Zemlja nije ravna ploča, kako smo uspeli da pobrojimo sve kontinente i to.
sad bi lepo svako čučao u svom kraju sveta i drndao oranice, gajio nešto malo goveda i ebo ženinu sestru bez da se plaši osude okoline, Aboridžini bi uživali u Australii, doduše Maje bi verovatno već oformile koloniju na Marsu, bez da pojma imaju da neka tamo Evropa uopšte postoji.
to su eto, neka moja razmišljanja.

ignorance is bliss, drugari moji, ja kad vam kažem.
Најслађе је по свастикама!:mrgreen:
Уствари Маје су били тупсони.
И на самом врхунцу њихова цивилизација није била на нивоу античке, чак нису знали ни за точак.
Међутоа(што би МаЋедонци рекли) неколицина грчких математичара је пред крај најблиставијег доба Атине била само на пеецеену длаку од открића инфинитезималног рачуна... тако да би сад вероватно гледали пристајање међузвезданог брода Теодор са рецимо Касиопеје.
Бтв дипломирао сам 88. на ЕТФ-у у НС и никада нисам радио у струци, први и једини посао био ми је у велетрговини у Агровојводини у НС која је за покрајину била оно што је нпр био Генекс за БГ, или Пољострој за Словенију итд.
После сам се паралелно бавио индивидуалним увозом горива и племенитим послом размене валута и постао богати велепоседник бечејски, а вероватно ускоро и србобрански.

Diplomirati na državnom fakultetu je jedno posebno, takoreći, orgazmično iskustvo, i ne bih ga menjala za najplaćeniji posao sa tom nekom srednjom, zanatskom školom.
Znači, sestro slatka, privilegija nema cenu. :cool:

Back