FAKULTET POLITICKIH NAUKA

,,blago majci koja te je rodila,pametnica si svaka cast! ''

Hvala, cijenim sto si u ovakvim momentima spreman da dajes i komplimente:)

Ni meni nije bila namjera da se raspravljam, nego potcjenjivanje jednoga da bi se izdigao znacaj drugoga je nesto cime ste poceli neki od vas, a ja, koja nazalost vrlo brzo reagujem, morala sam da...dakle odreagujem ;D I eto, nastade rasprava. ;D

P.S. Mada, rasprave i sukobi misljenja su nesto sto smo mi zapravo i upisali i sto pocinje od oktobra;D
Addio, dobri ljudi :)

To ne predstavlja znak necije brzine, nego mozda malo jace inteligencije;)

Hvala puno na preporuci, mozda bi mogao da mi preporucis nesto drugo, teoriju knjizevnosti sam citala u srednjoj skoli. ;)

A najverovatnije je znak bujne maste...no dobro, u svakom sl. :klap:

Vidim da si dosta nacitana, jer si i pored interesovanja za druge stvari procitala knjigu teorije knjizevnosti-bravo za tebe...onda mogu jos da dopunim tvoje (ne) znanje....ne kaze se SVO vreme-nego SVE vreme :lol:
Sigurno ti je promaklo negde izmedju Prvog i Drugog svetskog rata :mrgreen:

Izvini, novinarima nista ne promakne :!: a i vidim da nemas nista protiv preporuka-pa eto i od mene jedna ;)

Pozdrav panasonic

Tri put' bravo za pogani jezik;) Sljedeci put prvo dobro ,,odmjeri'' svoja razmisljanja i rijeci, pa se javi da kritikujes;D
Ja sam iz CG, ipak kazemo SVO... sto mi govori da si novinar specijalizovan za jako, jako malo podrucje, nekoliko metara oko sebe, u sopstvenom veoma uskom vidokrugu.

Uzivamo svi na plazi, djetinjastvo je bacati vrijeme na ovakve teme, addio ;)

Da dodam... Budi opet ironicna, izostri dobro jezik, bar na forumu... ;D

Poslednja izmena:
Pogani jezik :???: :confused:

Ja svoj jezik ne izostravam...ja samo zapazam i upotrebljavam svoja zapazanja shodno sa situacijom...Rasprava se rasplamsala zahvaljujuci tvojim opaskama na svako nase zapazanje da je vas test bio laksi...sto je u redu, ja bas volim rasprave :)
Dalje...
Crnogorski jezik jos uvek ne postoji, pa tako ni gramatika...postoje samo razliciti dijalekti...po srpskoj gramatici pravilno je reci SVE-e sad vreme ili vrijeme-to nije bitno...
Ja sam iz Bosne, govorim ijekavski bas kao i ti ali se koristim pravilima gramatike (i u Bosni kazu SVO vrijeme-sto ne znaci da je ispravno)

Zao mi je sto te je to tako pogodilo...bila je to samo sugestija :bye:

Moracu da ti odgovorim samo iz jednog razloga: da crnogorski jezik ne postoji, to je jedina stvar u kojoj se ti i ja slazemo ;) A i ne treba ni da se proglasi kao vazeci, jer
je nepostojeci, i to su sve obicne gluparije vladajuce bagre.
A inace si gospodjica Za-sve-u-pravu, krojacica srpske gramatike, svaka chast. Kad nadjes u tim svojim silnim knjigama da je SVO nepravilno, onda se javi, ne budi previse pametna tek tako.
Uh, iscrpila me ova rasprava u prazno sa tobom. 'aj zdra'o! ;)

Moracu da ti odgovorim samo iz jednog razloga: da crnogorski jezik ne postoji, to je jedina stvar u kojoj se ti i ja slazemo ;) A i ne treba ni da se proglasi kao vazeci, jer
je nepostojeci, i to su sve obicne gluparije vladajuce bagre.
A inace si gospodjica Za-sve-u-pravu, krojacica srpske gramatike, svaka chast. Kad nadjes u tim svojim silnim knjigama da je SVO nepravilno, onda se javi, ne budi previse pametna tek tako.
Uh, iscrpila me ova rasprava u prazno sa tobom. 'aj zdra'o! ;)

Nisam ja ta koja treba da nadje to pravilo u gramatici-ja sam ga naucila kad je trebalo...i svejedno mi je da li ces ti to prihvatiti ili ne :!: bila je to samo sugestija posto si vec rekla @joci.m da si ti vec procitala ono sto je (smo) on (mi) spremao (li) za prijemni...
I ne znam zasto ti i dalje objasnjavam kad obe znamo da si ti sve ovo shvatila-ali da po svaku cenu zelis da dokazes da si u pravu :arrow: to mozda i nije tako losa osobina za dalje ali pomalo umara (da ne kazem smara) :neutral:

Nijedna rasprava nije u prazno ako izvuces iz nje poruku...posto tebi to bas ne ide od ruke-stvarno je vreme da se rastajemo :sad2:

Iako ne verujes, bilo mi je zadovoljstvo raspravljati se sa tobom :)

Hajde sad :bye:

ove dve su ocito zalutale.........ovo nije forum gde se raspravlja o lingvistici:)
crnogorski jezik kao i, recimo, bosnjacki, ne postoje........no, kako svaka politicka zajednica izrazito vaznom znacajkom smatra jezik.......prirodno je da se istice da su neki jezici osobeni sa sopstvenim korenima i slicno.To je logicna posledica teznje za afirmacijom osobenosti pol.zajednica.
Ja se izvinjavam sto sam pisao o ovome, ali kad mogu one, mogu i ja:)
Za kraj, najbolje bi bilo da se ovde ubududje razgovara o FPN, mladjim koleginicama porucujem da polemiku usmere na korisnije podrucje:)

hahahahaha auuuu... ljudi pa vi niste citavi... pa nijedan nas politicar ne zna niti da govori niti da se ponasa kako treba a vi koji tek sad upisujete faks se raspravljate oko jedne reci? :dontunderstand: samo se opustite i uzivajte, niko od nas nije savrsen, pogotovo ne kada je rec o srpskom jeziku i njegovim dijalektima...

E da li neko zna koliko je ove 2008 trebalo za budzet na političkim naukama? I da li kao neko ko bi u BG-u sledece godine bio sasvim nepoznata osoba i nova osoba bez ikakve sanse da nadjem vezu za zapošljenje imam sanse da nadjem posao posle tog fakulteta? Jedine karte na koje igram su znanje i snalažljivost

Back