Pripreme na FPN-u su čisto bacanje para. Dati 9000 dinara da bi slušao Čupića kako se krevelji, i da bi sa još 200 ljudi u prostoriji kao nešto naučio, to je smejurija. Argument da ti oni izbace pola knjige je takođe smejurija, jer ti ne moraš da ideš na pripreme da bi znao koji delovi knjige su izbačeni. Posle svakog časa neko okači sve što se radilo. Takav nemaran odnos FPN-a je kolegu i mene naterao da organizujemo privatna spremanja za FPN, ali samo za politikološki i međunarodni smer. Ja sam inače Nikola Krstić, 4. godina politikološkog smera, a kolega je na master studijama.
Umesto 9000 koliko FPN uzima, mi čemo naplaćivati 6000 dinara po osobi. Radiće se u grupama ne većim od 5 ljudi, što će omogućiti da budeš ime i prezime, da možeš da pitaš šta god te interesuje, a ne da budeš bezlični broj koji će tih sat ipo ili dva biti potpuno pogubljen. Umesto tih 4, 5 ili 6 viđanja koje organizuje FPN, mi ćemo organizovati barem
tri puta više viđanja, dakle, bar 15, što bi bilo svake nedelje po jednom, počev od februara, jer smatramo da nema potrebe pre početi sa spremanjem prijemnog. Čas bi trajao 3 sata (2 x sat ipo), i spremaćemo vas u studentskom domu, gde ćemo imati i lap top, tablu, itd., a naravno, sok, kafa, i sl. će se podrazumeti. Imamo sve testove od 2003. pa na ovamo, a i sami smo polagali prijemni, pa vrlo dobro znamo kako će test biti koncipiran. Ja sam na prijemnom za politikološki smer. 2009., imao 51 bod od 60 mogućih, i mislim da taj rezultat može da ostvari bilo ko od vas, posebno što sam iz srednje nosio samo 20 bodova. Na kraju sam upisao na budžetu, i do dan danas nisam padao s budžeta. Prijemni za međunarodni i politikološki smer
nije lak, ali nije ni preterano težak, i uz sistematičan rad, verujem da neće biti problema.
Ključna stvar - plaćaće se samo trećina unapred, dakle 2000 dinara, i ljudi koji ne upišu FPN posle našeg spremanja, preostale 4000 uopšte
ne moraju da plate (iako sam ubeđen da će svi upisati). Oni koji upišu, plaćaju ostatak od 4000 dinara posle upisa FPN-a.
Ako vas još nešto interesuje, ili ukoliko sam nešto zaboravio da pomenem, pišite mi u privatnim porukama, ili na mail:
kolja_sd@yahoo.com. Kao što rekoh, još je rano spremanje, mada nije na odmet da s vremena na vreme prelistavate knjige za prijemni. Uživajte