FAKULTET POLITICKIH NAUKA

I mi smo prosle godine ucili iz Tadiceve knjige. imas da kupis u zavodu za udzbenike. knjiga nije teska ali, obratite paznju na neke sitnice, posto ustav nije bas lak kao sto se prica. ja sam mislio isto pa kada sam video pitanja nisam neka znao odakle su uopste. :(

I mi smo prosle godine ucili iz Tadiceve knjige. imas da kupis u zavodu za udzbenike. knjiga nije teska ali, obratite paznju na neke sitnice, posto ustav nije bas lak kao sto se prica. ja sam mislio isto pa kada sam video pitanja nisam neka znao odakle su uopste. :(

ja sad bas hocu da je narucim ali ima samo 2008. izdanje, jel ta ok?¿ Jel ima ili treba neko novije?¿

Definicije ce biti formulisane isto kao u knjizi. nemas potrebe da ih ucis napamet. uci da ih prepoznajes.

Ne razumem, bice definicije?? lol hahahahahaha, ok...citave definicije?
jel zna neko konkretno na primeru kako bi izgledalo pitanje iz sociologije? sve se isporemetilo kad su promenili knjigu znaci NISTA nema, dobro, VECINA toga iz stare knjige je izostavljena...realno, vise mi se svidja stara knjiga..ali je teza..a ova nova sve zbrda zdola...uzas al ae...

Ne razumem, bice definicije?? lol hahahahahaha, ok...citave definicije?
jel zna neko konkretno na primeru kako bi izgledalo pitanje iz sociologije? sve se isporemetilo kad su promenili knjigu znaci NISTA nema, dobro, VECINA toga iz stare knjige je izostavljena...realno, vise mi se svidja stara knjiga..ali je teza..a ova nova sve zbrda zdola...uzas al ae...

iz ustava i sociologije ce biti definicije ali ne da ti pises celu definicuju naravno. bice npr. bla bla bla i onda na kraju napises koja je to definicija npr. drustvena struktura. tako nesto...bice tekst kao u knjizi tako da ucis da prepoznajes. sociologija je generalno najteza. :(((( ucite sve zagrade iz soc jer dolazi pitanje sigurno iz neke zagrade. :(

Poslednja izmena:
Ovako, ljudi, buduće kolege i to..
Prijemni nije težak toliko, barem nije bio za novinarski smer. Kad učite,nema onog kao kod profesora - bubanje definicija, podela i čuda, već samo čitajte, čitajte i člitajte. Prvenstveno mislim na scoiologiju i ustav. Na testu treba da umete da prepoznate određene stvari. To je sasvim dovoljno. uostalom, videćete kad upišete, tako će vam i kolokvijumi biti koncipirani. I da, nema potreba za stresom i tremom, to je samo još jedan test koji treba da položite i ako ste spremali do sad, neće biti frke. Mada, i ako nista počeli, kontam da ima vremena - ja sam spremala sociologiju spremala nedelju dana, iz srpskog radila neke testove sa takmičenja, a iz ustava sam bacila pogled na korice. I upala na budzet. Oke, ako imate malo poena iz srednje - onda ćete morati malo više da se iscimate. I to je to.
Btw, ljudi na faxu su (profesori, asistenti) stvarno do jaja (dobro, ne baš svi), videćete već kad budete predavali dokumenta. Svi su strašno ljubazni i izlaze u susret za sve. I da, pažljivo prostudirajte tabele iz sociologije, dosta stvari je iz njih. A iz srpskog je dosta bila zastupljena književnost, ne samo lektire, već celokupno gradivo iz srednje, a bilo je čak i jedno pitanje iz teorije književnosti, no, to stvarno nije strašno, kontam da je većina vas spremna za ovo. Što se gramatike tiče - pitanja su bila smejurija, tipa - da nabrojite neke antonime, odredite padež, glasovnu promenu. Laganica.
E sad, jedino što može da vam pravi problem na prijemnom su bodovi iz srednje, a tokom spremanja prijemnog - nivo predznanja.
Neam pojma, imala sam potrebu da napišem nešto..znam kakva je meni frka bila prošle godine.
Srećno.

Poslednja izmena:

Back