FAKULTET POLITICKIH NAUKA

Evo za one koji idu na pripreme, a ujedno i informacija koja nas je najvise mucila u vezi sociologije:
Na časove pripremne nastave iz predmeta SOCIOLOGIJA (25. i 26.2.2012.) ponesite udžbenik SOCIOLOGIJA (redaktorka dr Smiljka Tomanović) za 3. razred srednjih stručnih čkola i 4. razred gimnazije, Zavod za udžbenike, Beograd, 2011.

Pozdrav svima. Prvi put se javljam ovde, pa bih da pitam ponešto. Iako nisam totalno neupućen, zanima me šta je na kraju sa tom sociologijom? Profesor sociologije kog sam pitao za mišljenje oko knjiga kaže da je stara knjiga mnogo bolja i da je sam sadržaj mnogo bolje i obrađen i napisan, čak se kod njega i dalje radi po staroj knjizi. Takođe, on je ubeđen, da je dovoljna samo stara knjiga za pripremu sociologije.

Do sada sam prešao Istoriju i Ustav, Sociologiju nisam skoro ni pipno (čekao sam da bude jasno koja je knjiga neophodna, a kako mi se čini sem ove stare, nabaviću nekako i novu, pa ću ih pročitati obe :)).

Imam još samo jedno pitanje. Knjiga iz Istorije koju imam je iz 2002. a kao autori su potpisani Kosta Nikolić, Nikola Žutić, Momčilo Pavlović i Zorica Špadijer, pa me zanima da li mi je potrebno neko novije izdanje knjige (lično smatram da mi ne treba, jer istoriju se ne može promeniti)?

Pozdrav svima. Prvi put se javljam ovde, pa bih da pitam ponešto. Iako nisam totalno neupućen, zanima me šta je na kraju sa tom sociologijom? Profesor sociologije kog sam pitao za mišljenje oko knjiga kaže da je stara knjiga mnogo bolja i da je sam sadržaj mnogo bolje i obrađen i napisan, čak se kod njega i dalje radi po staroj knjizi. Takođe, on je ubeđen, da je dovoljna samo stara knjiga za pripremu sociologije.

Do sada sam prešao Istoriju i Ustav, Sociologiju nisam skoro ni pipno (čekao sam da bude jasno koja je knjiga neophodna, a kako mi se čini sem ove stare, nabaviću nekako i novu, pa ću ih pročitati obe :)).

Imam još samo jedno pitanje. Knjiga iz Istorije koju imam je iz 2002. a kao autori su potpisani Kosta Nikolić, Nikola Žutić, Momčilo Pavlović i Zorica Špadijer, pa me zanima da li mi je potrebno neko novije izdanje knjige (lično smatram da mi ne treba, jer istoriju se ne može promeniti)?

SOCIOLOGIJA se uci iz nove knjige i dosta se razlikuje od stare.
A za ISTORIJU ne znam, ali mislim da ce se i ona uciti iz nove knjige (autori: Djuric i Pavlovic) koja se, takodje, poprilicno razlikuje od stare.

Informator izlazi u maju... Nisam sigurna tacno kog datuma, ali jeste u maju. Mene zanima psihologija, da li je to Rot ili neko drugi? Jer danas sam bila na pripremama i neki su rekli da je u pitanju neka nova knjiga de znam... Msm ja kolko znam uci se iz Rotove knjige, ali sad su me zbunili..:/ zna li ko?

E ljudi ko hoce da kupi knjige moze od mene jer sam odustao od faxa.
Knjige su NOVE kupio sam ih od zavoda za udzbenike kod mene su manje od mesec dana.
Imam novu sociologiju, ustav i istoriju za 4. razred drustvenog smera(nemam za 3. razred jedino).
Platio sam ih oko 2000din dacu ih za 1500din.
Ako ste zainteresovani pisite na mail matke.legenda@gmail.com
Pozdrav!

Cao svima....:DJel bi mi neko mogao reći gde da nabavim novu knjigu iz sociologije?Jel bi je mogla kako poručiti, i za koliko bi mi stigla,pošto ja nisam iz Bg-a?;)

Ja sam narucila preko zavoda za udzbenike poslala sam im e-mail rekla koja mi treba knjiga i ostavila svoje podatke na prodaja@zavod.co.rs, stigla mi je za nekih tri, cetri dana sa postarinom me je izasla 630din!

E ljudi ko hoce da kupi knjige moze od mene jer sam odustao od faxa.
Knjige su NOVE kupio sam ih od zavoda za udzbenike kod mene su manje od mesec dana.
Imam novu sociologiju, ustav i istoriju za 4. razred drustvenog smera(nemam za 3. razred jedino).
Platio sam ih oko 2000din dacu ih za 1000din.
Ako ste zainteresovani pisite na mail matke.legenda@gmail.com
Pozdrav!

Evo za one koji idu na pripreme, a ujedno i informacija koja nas je najvise mucila u vezi sociologije:
Na časove pripremne nastave iz predmeta SOCIOLOGIJA (25. i 26.2.2012.) ponesite udžbenik SOCIOLOGIJA (redaktorka dr Smiljka Tomanović) za 3. razred srednjih stručnih čkola i 4. razred gimnazije, Zavod za udžbenike, Beograd, 2011.

Ok, imam i onus staru sivo-narandzastu i tu novu plavu. Ali sam cula od profesorke iz sociologije da je ona stara prakticnija i da pitanja budu vise iz nje. Je l' to tacno?¿ Moram da ih uporedim. Joj, ne znam na koju cu stranu pre.

A sto se tice ustava?¿ Imam ovu od Radosina Rajovica za 3. i 4. razred strucnih skola i 4. razred gimnazije, iz 2005. godine, trinaesto izdanje. Je l' to staro?¿ I koje treba?¿

Back